Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за възрастни

Какъв курс?

Интензивни,  Бизнес професионални ,  Разговорен езиков - Бизнес курс,  Специализирани курсове,  Комбинирани курсове (бизнес + стандартен), 

Бизнес английски език в Глазгоу, Шотландия – повишете квалификацията си! (Ref No:768)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Глазгоу
Език: Английски език
Възраст: над 18, 
Вид: Интензивни,  Бизнес професионални ,  Разговорен езиков - Бизнес курс,  Специализирани курсове,  Комбинирани курсове (бизнес + стандартен), 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Хотел, 
Ниво език: Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 25.00 часа на седмица
Цена на курса: 530 £ 

Информация за училището

Предлагаме ви курсове по английски език с бизнес насоченост в центъра на Глазгоу. Училището е разположено сред множество старинни сгради, носещи типичната шотландка атмосфера. Учебният център е напълно акредитиран от Британския съвет, което е доказателство за високото качество на предлаганите езикови курсове.

Базата включва модерно оборудвани учебни зали, компютърен център, библиотека, читалня. Предлага се голямо разнообразие от курсове по английски език за различни възрасти – стандартни, интензивни, подготвителни програми за сертификат, бизнес английски език и др. Курсовете стартират целогодишно.

Отличната локация ви дава възможност да се насладите на историята на града и на красивите паркове. Ще имате рядката възможност да се запознаете с местната култура и обичаи, потапяйки се в неговата атмосфера, като наред с това овладеете специфичната бизнес терминология.

Град

Информация за Глазгоу

снимки от Глазгоу


Глазгоу е най-големият град в Шотландия и третият по брой на населението в Обединеното кралство. Както повечето английски градове, така и Глазгоу има дълга история, която започва в далечния шести век. До днес има запазени много исторически паметници и забележителности, които наред с шотландското уиски, гайди и мъжки полички, определят облика на града днес. Почти всички исторически паметници са разположени в стария Глазгоу, който се развива преди всичко около известната катедрала и околните сгради около нея. В града има разнообразие от музеи, опери, театри и т. н., които радват целогодишно всички англичани. През 1990 г. Глазгоу е определен за Европейски град на културата. Това е родното място на Алекс Фъргюсън.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Ако имате желание да повишите езиковите си способности и да задълбочите своите знания в специфична област, каквато е бизнес направлението, комбинираният курс в Глазгоу е перфектният избор за вас.

Комбинираният курс включва стандартен курс и бизнес курс по английски език.

Стандартният курс включва 15 учебни часа на седмица, а бизнес езиковата подготовка – съответно 10 учебни часа на седмица. Първият модул има за цел да преговорите или доразвиете своите езикови знания, докато вторият модул има за цел да ви подготви по специфичната терминология от бизнес света. Поставя се силен акцент върху практиката на езика и върху изграждането на комуникационни способности. Предимството е, че позволява на курсистите да упражняват и надграждат своята лексика и начин на изказ. Особено важен е фактът, че с този тип курсове учащите обогатяват речника си с много нови думи и термини, които са тясно специализирани, и които не се изучават в един стандартен курс по английски език.

За тези специфични курсове се приемат курсисти, които владеят езика на минимум средно ниво (Intermediate), които трябва да имат минимум 18 навършени години.
Цели и задачи на обучението Комбинираният курс обхваща два модула: - стандартен курс (15 учебни часа на седмица), които се провеждат от 9.00 до 12.00 ч., всеки ден от понеделник до петък; - курс по бизнес английски език (10 учебни часа на седмица), които се провеждат от 13.00 до 16.15 ч., всеки ден от понеделник до петък. Чрез двата модула се цели да се комбинират знанията, от които имате нужда и да спестите време за усъвършенстването му. По този начин ако имате нужда от наваксване по английски език и искате да работите по бизнес направление, курсът ще бъде идеалната възможност да го направите максимално интензивно. В бизнес курса се включва специфични тематики, като мениджмънт, финанси, продажби и маркетинг, туризъм и хотелиерство. Акцентира се върху изграждането на умения за провеждане на срещи, презентации, писмена и устна комуникация, делово общуване на английски език. Изключително актуални са темите, свързани с осъществяването на международен бизнес, сред които са междукултурни отношения, човешки ресурси, глобализация, интернет, развиващите се пазари, рецесията и растеж.
Планирани резултати от курса Планираните резултати са свързани с изграждането на по-голяма увереност, че можете по-успешно да кореспондирате с бизнес партньорите си. Учебните занимания се провеждат сутрин и следобед в два отделни модула. По този начин се усъвършенства граматиката, лексиката и произношението. Постоянно се комуникира с преподаватели с оглед на практическото използване на езика в бизнес практиката. След завършване на курсовете ще можете да по-свободно да излагате своето мнение, както и да оборвате това на опонентите си. Като цяло – ще преодолеете езиковата бариера и по-свободно ще комуникирате с бизнес партньори от цял свят. Днес от изключително значение са способностите за представяне на продукт или услуга. След курсовете ще знаете как да правите презентации на английски език, както и как да използвате своите лични умения и заложби за правилното представяне.
Процес на обучение Стандартните курсове се провеждат сутрин от 9.00 до 12.15 ч., всеки ден от понеделник до петък. Общият брой на часовете е 15 на седмица с продължителност 60 минути. Следобедните занимания включват курс по бизнес английски език. Неизменна част от учебния процес са използваните мултимедийни материали, както и реални документи и материали. Специално внимание се обръща и на начина на писане на официална и неофициална бизнес кореспонденция, кои са основните моменти в едно официално писмо, как правилно се структурира и т. н.
Контрол на обучението Всички курс стартира с входящ тест, чрез който курсистите се разпределят в групи. Обучението можете да контролирате самостоятелно, тъй като постоянно ще виждате своите резултати. Необходимо е да бъдете достатъчно мотивирани, за да можете да оцените своя труд и да имате желание за усъвършенстване на резултатите. Освен това постоянно има връзка с преподавателите, които редовно допълват учебния процес с допълнителни материали за самоподготовка. Малките групи дават възможност на преподавателите да разбират пропуските на всеки един курсист и да ги насочват към определена тематика. Всички преподаватели притежават специалната TEFL квалификация за учители по английски език. Всяка седмица се правят тестове, които включват взетия материал и имат за цел отчитане на придобитите знания и умения.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 12:15 Учебни занимания + Бизнес модул (13.00 - 16.15 ч.)
Вторник 09:00 - 12:15 Учебни занимания + Бизнес модул (13.00 - 16.15 ч.)
Сряда 09:00 - 12:15 Учебни занимания + Бизнес модул (13.00 - 16.15 ч.)
Четвъртък 09:00 - 12:15 Учебни занимания + Бизнес модул (13.00 - 16.15 ч.)
Петък 09:00 - 12:15 Учебни занимания + Бизнес модул (13.00 - 16.15 ч.)
Събота 10:00 - 18:00 Развлекателна програма
Неделя 10:00 - 18:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Имате възможност да избирате между няколко опции за настаняване в Глазгоу: приемни семейства, общежития, хотели. Всички варианти са разположени в близост до учебната база.

Приемните семейства предлагат настаняване в единични стаи, както и полупансион (закуска и вечеря). Предимството е, че имате в пакета включена храна, както и фактът, че можете да упражнявате езиковите си способности с членовете на семейството. Всички приемни семейства се избират спрямо сигурността, която предлагат.

Общежитията са няколко вида, като най-общото между тях е, че можете да избирате единична или двойна стая и да живеете на около 20 – 25 минути с автобус от учебната база. Тук не се включва пансион, но можете да използвате обща кухня, която се споделя с настанените курсисти в 5 стаи. Имате свободен достъп до интернет , обща стая с развлечения (телевизор, билярдна маса и др.). Настаняването е в неделя след 15.00 ч., а напускането – в неделя преди 11.00 ч. сутринта.

Разликата между настаняване в приемно семейство и т. нар. общежития е, че в семействата се предлага полупансион, но те се намират на около 40 минути от учебната база. В общежитията ще имате на разположение дори и перални помещения, но трябва да имате по-голямо чувство за самостоятелност. Препоръчват се за хора, които могат да се справят самостоятелно с престой в чужбина!

Друга опция са многобройните хотели, повечето от които се намират в централната част на града. Настаняването в тях е от типа легло и закуска, а цената варира в зависимост от стандарта на хотела.
Цена в

£

Семейство Общежитие 1 Общежитие 2 Общежитие Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB NB FB HB FB NB FB
2 седмици - - 630
- - - 530
- 630
- 590
- 350
3 седмици - - 945
- - - 795
- 945
- 885
- 525
4 седмици - - 1260
- - - 1060
- 1260
- 1180
- 700
6 седмици - - 1890
- - - 1590
- 1890
- 1770
- 1050
8 седмици - - 2520
- - - 2120
- 2520
- 2360
- 1400
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Пакетът включва организирани разходки, които се организират в петък след учебните занимания. Част от местата, които се посещават са George Square, музеи и галерии, панаирът на изкуствата, както и многобройните историческите местности извън Глазгоу. На всеки две седмици се организират пътувания до местни забележителности, които са безплатни. Единственото, което може да се наложи да се доплати е цената на билет за влак или автобус. Но срещу тези няколко паунда можете да посетите Highlands, да дегустирате различни видове уиски, както и да видите известния Единбургски фестивал, ако имате късмет. Задължително трябва да посетите известните езера Lomond и Millport, националният стадион, заведенията и пъбовете, както и галериите и музеите на изкуствата. За любителите на спорта, могат да се организират и разнообразни спортни прояви.
 

Цена

Цена в

£

Семейство Общежитие 1 Общежитие 2 Общежитие Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB NB FB HB FB NB FB
2 седмици - - 630
- - - 530
- 630
- 590
- 350
3 седмици - - 945
- - - 795
- 945
- 885
- 525
4 седмици - - 1260
- - - 1060
- 1260
- 1180
- 700
6 седмици - - 1890
- - - 1590
- 1890
- 1770
- 1050
8 седмици - - 2520
- - - 2120
- 2520
- 2360
- 1400
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Депозит за настаняване - 150.00 £

—   Учебни материали - 25.00 £

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център