Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Китайски език

В коя държава?

Китай

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Езикова програма с китайски език в Шанхай (Ref No:554)

Обща информация

виж галерията

Държава: Китай
Град: Шанхай
Език: Китайски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1090 $ 

Информация за училището

Разположен в устието на река Ян Дзъ, в миналото Шанхай е бил рибарско селище с основно препитание риболов. Днес той е един от най-големите метрополитни градове в света с население от повече от 20 милиона души. До 1930 година Шанхай е мултинационален еталон на тогавашния бизнес и финанси, а от 2005 насам, след множество промени, се превръща в най-големия пристанищен град в света. Градът е известна туристическа дестинация заради своите исторически забележителности. Той е и най-големият център на търговията и икономиката в Китай. EF Shanghai се намира в централната част на града. Заобиколен е от множество екзотични магазини и традиционни ресторанти. Учебната база разполага с прекрасна градина, където можете свободно да споделите впечатленията си от курса, както и да си почивате под китайското слънце. Учебните зали са просторни като предлагат необходимите за учене на китайски език материали. Вие ще останете много доволни от курса, който ви дава възможността да редувате обучението със забавлението.

Град

Информация за Китай

снимки от Китай

Китайската народна република е една от най-силните и високоразвити държави в съвременния свят. Страната се намира в Източна Азия и е първа на планетата по брой население – над 1,3 милиарда души и четвърта по големината на своята територия (след Русия, Канада и САЩ) - 9 596 960 кв. км., което представлява 6,5 на сто от земната площ. На североизток Китай граничи с КНДР (1 416 км), на север – с Русия (3645 км) и Монголия (5677 км), на югозапад – с Афганистан (76 км), Пакистан (523 км), Непал (1236 км), Бутан (470 км) и Индия (3380 км), на юг – с Мианмар (2185 км), Лаос (423 км) и Виетнам (1281 км), на запад и северозапад – с Киргизстан (858 км), Казахстан (1533 км), Таджикистан (414 км), на изток и югоизток има морски граници с Япония, Филипините, Малайзия, Бруней и Индонезия. На изток и югоизток китайските брегове мият водите на Бохайско, Жълто, Източнокитайско и Южнокитайско море. Общо големината на сухопътната граница е 22 000 км, а бреговата ивица на континенталната част на страната е 18 000 км - 32 000 км заедно с крайбрежието на над 500-те острова, които влизат в нейните предели. От 1949 година в Китай управлява комунистическата партия, която обаче през последните няколко десетилетия пое курс на радикални икономически реформи и изгради общество, което се развива по законите на „третия път” и „държавния капитализъм”. Според специалистите, т.нар. „китайски модел” на обществено развитие превърна страната в една от най-силните и мощни държави в съвременния свят.

 

Климатът в Китай е доста разнообразен – от субтропичен на юг до умерен на север. По крайбрежието времето се определя от мусоните, които възникват от взаимодействието и свойствата на сушата и океана. Като цяло китайските зими са по-сухи, летата – по-влажни, а по-голямата част на територията на страната се намира в областта на умерения климат. Над две трети от Китай се заема от планински хребети, планини, пустини и полупустини. Над 90 на сто от населението на страната живее по поречието на големи реки като Янцзъ, Хуанхе и др.

 

В момента Китай е на второ място в света по големина на номиналния си Вътрешен брутен продукт (и по паритет на покупателна способност), изпреварвайки държави като Япония. Въпреки, че страната официално и по конституция е социалистическа, 70 на сто от икономиката й на практика се крепи на впечатляващите постижения на локалния частен сектор (от 2004 г. частната собственост законово е обявена за неприкосновена). По официални данни, от началото на 80-те години насам китайската икономика отбелязва 10-15 процентов ръст всяка година. Основен проблем в социално отношение е разликата в икономическите възможности между по-богатото градско и бедното селско население, което ще бъде основен казус за решаване от страна на управляващите в Пекин през идващото десетилетие. Територията на Китай е богата на полезни изкопаеми, като от решаващо значение за икономиката на страната имат запасите от въглища, нефт, метални руди и др. В тази държава има залежи на почти всички от 150-те изобщо известни подобни суровини в света. Само по добив на въглища, Китай отстъпва на много малко световни сили, като това е основният източник на енергия в страната.

 

Навлизането на високите технологии в китайската съвременност и бурната научноизследователска и академична дейност, развивана в Китай през последните десетилетия може да се каже, че като феномен имат своите дълбоки и древни традиции. Китайците винаги са се славели като световноизвестни учени и изобретатели. Китайски изобретения, например, са хартията, компасът и барутът. Последният за пръв път бил използван, както за фойерверки, така и в много исторически битки. Двеста години след изобретяването му с военни цели китайците изобретили и първите ракети. В Китай за първи път започват да бъдат употребявани и хартиените банкноти. Сред останалите популярни китайски изобретения през вековете са арбалетът, мините, пистолетите и пушките, хвърчилата, кибритът, порцеланът, коприната, четката за зъби, газопроводите, пиенето на чай, футболът, картите, доминото и много други, залегнали дълбоко в ежедневния ни бит, неща и предмети. През 2003 година китайската нация става третата в света, която изпраща самостоятелно човек в космоса. В момента благодарение на отварянето на страната към света и научно-техническата революция там, Китай е пръв и по брой на своите интернет потребители – над 250 милиона души, притежава най-големият мобилен оператор на планетата - "China Mobile" и също така е рекордьор по числото на своите строителни обекти.

 

Китайската цивилизация е една от най-старите в света. Според учените, възрастта й се изчислява на около 5000 години, като първите достигнали до нас нейни писмени паметници са на 3500 години. Още от най-ранния й период за нея са характерни мъдрото, държавническо мислене и философското осмисляне на света, достигнали своя връх и творчески синтез в идеологията и творбите на Конфуций. Китайските древни традиции, културата и езика на тази велика страна и до ден днешен имат много голям брой поклонници в целия свят, които именно поради интересите си, учат или специализират в определена професионална област в съвременен Китай.


Прочетете повече за Китай
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2 до 20 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.

Цели и задачи на обучението С EF вие ще придобиете нужните ви умения за воденето на разнообразни разговори, както и ще намерите много нови приятели, с които да споделите преживяното в Шанхай. Курсът ще ви помогне да допълните речниковия си запас, както и умело да го прилагате в ситуациите от ежедневието.
Планирани резултати от курса След курса вие ще се чувствате много уверени в използването на лексиката, която съпътства всеки един разговор по телефона, в магазина или където и да е. Ще можете да разговаряте както с местните, така и с чуждестранните студенти, като прилагате наученото в класните стаи.
Процес на обучение Програмата ви включва 26 учебни часа седмично, които се провеждат предимно сутрин в дните от понеделник до петък. В програмата са заложени 14 часа, в които вие ще учите граматика, лексика. Ще правите много упражнения, които ще ви помогнат да усъвършенствате вашите комуникационни умения. В това число се включват много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще предтавяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. В програмата са заложени и 4 часа специално посветени на местните обичаи и култура. Ако проявявате интерес към историята или кулинарията в Сингапур можете да запишете такъв курс където освен новите знания ще упражните и своя китайски език. Разполагате и с един час, който е посветен на гост лектор. В него вие ще дискутирате интересни теми, като ще бъдете насърчавани активно да участвате в дискусиите с госта, защото това е най-добрият начин да упражните своите комуникационни умения.
Контрол на обучението Всеки курсист трябва задължително да държи входящ изпит по китайски език, който ще определи нивото му. В зависимост от това той ще бъде разпределен в най-подходящата за него група, където ще надгражда знанията си по китайски. За да се следи след това нивото на групата, а и това на учениците, се правят тестове през няколко дни или при преценка на преподавателя. Така най-лесно се проследява развитието на всеки ученик. Преподавателите обръщат повече внимание на тези, които имат нужда от повече време за усвояване на материала.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:15 - 13:00 Курс по китайски език
Вторник 09:15 - 13:00 Курс по китайски език
Сряда 09:15 - 13:00 Курс по китайски език
Четвъртък 09:15 - 13:00 Курс по китайски език
Петък 09:15 - 13:00 Курс по китайски език
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
 

Настаняване

Материалната база В цената на курса е включено настаняване в двойна стая в приемно семейство с осигурен полупансион от понеделник до петък и пълен пансион през почивните дни. Семействата са внимателно подбрани и се проверяват редовно.

EF Shanghai Residence ви предлага студентски апартаменти с единични стаи. Апартаментите могат да бъдат с общи бани и кухни, в зависимост от разположението им. Има метро станция в близост до резиденцията, която осигурява бързо и лесно придвижване до училището на EF. Пансионът не се включва в цената. Единичните стаи са $40 на седмица.

Цена в

$

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB NB FB HB FB HB FB
2 седмици - - - - 1090
- - - -
3 седмици - - - - 1635
- - - -
4 седмици - - - - 2180
- - - -
5 седмици - - - - 2725
- - - -
6 седмици - - - - 3270
- - - -
8 седмици - - - - 4360
- - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Модерният град Шанхай предлага редица развлекателни програми. Разходете се по бреговете на местната река Huangpu River. Ловете риба или се наслаждавайте на прекрасните гледки, които реката ще открие за вас. Не пропускайте шанса да си купите нещо от магазините и бутиците на Nanjing Road. След курсовете по китайски можете да се отправите на малко приключение сред горите на планините Hangzhou и Moganshan. През уикенда можете да си направите екскурзия до Пекин, който ще ви заплени със своите древни съкровища.
 

Цена

Цена в

$

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB NB FB HB FB HB FB
2 седмици - - - - 1090
- - - -
3 седмици - - - - 1635
- - - -
4 седмици - - - - 2180
- - - -
5 седмици - - - - 2725
- - - -
6 седмици - - - - 3270
- - - -
8 седмици - - - - 4360
- - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 850.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Такса за интервю за виза - 30.00 лв.

—   Трансфер до летището - 30.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център