Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Ирландия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Забавление и обучение по английски език! (Ref No:475)

Обща информация

виж галерията

Държава: Ирландия
Град: Дъблин
Език: Английски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Частни квартири, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1190 $ 

Информация за училището

Дъблин е най-големият град и столица на Ирландия, основан преди повече от 1000 години. Английското наименование идва от смисъла на ирландското Dubh Linn "черен басейн", който се намира на източното крайбрежие на Ирландия, на устието на река Liffey и в центъра на дъблинския регион. Първоначално градът е бил основан като селище на викингите, но по-късно еволюира в Кралство Дъблин, като се превръща в един от основните градове на острова след нахлуването Норманците. Днес той заема 23-то (от 10-то през 2008 г.) във the „Global Financial Centres Index”. Той е един от европейските столици с най-бързо нарастващо население. Дъблин е исторически и съвременен културен център заради своите острови, и модерен център на образованието, изкуството, икономиката и промишлеността. Градът е родното място на световно известни личности като Джеймс Джойс, Оскар Уайлд, Джордж Бърнард Шоу.

EF училище Дъблин е разположено в красивата и историческа Townhouse на площада Fitzwilliam, в близост до най-големите забележителности на града, като St. Stephen’s Green, Тринити Колидж и Dáil (ирландския парламент). Освен че предлага отличен английски учебен план, EF Дъблин предлага и широк спектър от академични сфери и специални занимания по литературата и бизнеса. Имате възможността да се подготвяте за международно признати изпита, включително Cambridge ESOL, TOEFL, TOEIC или IELTS при видни специалисти, посветили живота си на подготовката на студенти по английски език.Град

Информация за Дъблин

снимки от Дъблин


Дъблин е столицата на Ирландия и най-големият град в страната. Това е главният административен център на графство Дъблин, който в момента представлява голям космополитен град. Дъблин е известен с Григорианския си архитектурен период и с многото красиви площади. Туристическите атракции са на близки разстояния, което създава възможност за приятна разходка. Градът е преуспяващ културен център и дом на велики литератори и известни личности, сред които са Самюъл Бекет, Едмънт Бърк, Уилям Йейтс, Джон Конъли, Джонатан Суифт, Оскар Уайлд, Джордж Бърнард Шоу, Боно (U2) и т. н. Дъблин е идеалното място за бизнес, както и за туристи с много свободно време.
Информация за Ирландия

снимки от Ирландия

Република Ирландия или Ейре е държава в Западна Европа, заемаща значителна част от едноименния остров - трети по големина на Стария континент и намиращ се в северната половина на Атлантическия океан. Площта на страната е 70,2 хиляди кв. км., а населението й е 4 470 000 души. Столица на Ирландия е град Дъблин (1,4 милиона жители). Островната държава заема площта на най-западния от двата по-големи британски острова. На юг бреговете му мият водите на Ирландско море, а също така и на проливите Свети Георги и Северният пролив. Дължината на целия остров от запад на изток е около 300 км., а от север на юг около 450 км. най-високата му точка се намира в планината Карантуил (1041 м).

 

Ирландският климат е основно умерен морски. В близост до западното крайбрежие преминава топлото Северноатлантическо течение, което заедно с югозападните ветрове на Атлантическия океан, носи със себе си топли и влажни въздушни маси. Зимата в Ирландия обикновено е доста мека, а лятото – прохладно. Най-топлият месец е юли (18-20 градуса), а най-студеният – януари (7-9 градуса). Бреговете на Ейре, особено на север, юг и запад са доста скалисти и силно разчленени от различни заливи. Най-големите и известни от тях са Голуей, Шанън, Дингъл и Донегол на запад и Лох-Фейл на север. В близост до бреговете на страната има и голямо изобилие от скални островчета. Ирландският ландшафт в основата си е равнинен, като вътрешните райони на Ейре се заемат от обширната Централна низина, а на изток и запад има островни образувания. Най-голямото плато в страната е Антрим (намира се на североизток). Като цяло ирландската природа е изключително красива и традиционно привлича туристи със своето неповторимо романтично излъчване от целия свят. В Ейре има и множество природни паркове, в които държавата е поставила под своята закрива редки представители на местната флора и фауна в естествената им екологична среда.

 

Ирландия е английско владение до 1921 година. Страната формално получава пълна независимост и излиза от британското Съдружество през 1949 г. Понастоящем само най-северните части на едноименния остров, населени главно с протестанти, влизат в състава на Великобритания, което исторически се характеризира с една дългогодишна борба за независимост на областта, известна под наименованието Северна Ирландия. От 60-години на миналия век стандарта на живот в Ейре започва да се повишава, а емиграцията към САЩ и други държави се прекратява. През 1973 г. страната става пълноправен член на ЕС, което още повече укрепва позициите й на Стария континент.

 

През 90-те години в Ирландия започва да се наблюдава бърз икономически растеж, който продължава до избухването на световната финансова криза. Последната и до ден днешен създава известни проблеми на местната икономика, но като цяло положението в страната е стабилно и стандартът на живот реално не е паднал, кой знае с колко. Водещите икономически отрасли в Ейре са фармацевтиката и медицинската промишленост, информационните и мултимедийни технологии, машиностроенето и хранителновкусовата промишленост. По производство на компютърни технологии Ирландия е на престижното 19 място в света. В Ейре има множество американски инвестиции в тази сфера и в страната се намират редица дъщерни предприятия на корпорации като IBM, Intel, Hewlett Packard, Dell, Oracle, Microsoft и др., а локалните компании в областта са около 300. Съвременната външна политика на Ирландия се характеризира от една страна с обвързаността с ЕС, а от друга - с желанието на тази държава да пази неутралитет (през Втората световна война, заедно с Швеция и Швейцария, Ирландия е неутрална, което спомага за развитието й впоследствие). Заради това страната не е член на НАТО, а участва единствено в мироопазващи операции на ООН.

 

Официалните езици в Ейре са ирландският и английският. Макар, че управляващите в Ирландия провеждат целенасочена политика местният език да измести този на Шекспир, последният си остава доста влиятелен в страната и (като) роден за мнозинството от нейните граждани. Ирландското население притежава келтски произход, а в Ейре има и редица национални малцинства (10 процента от общия брой на жителите) и немалко емигранти (около 300 000 души, основно от Източна Европа и бившите съветски републики). Културно и исторически католицизмът е играл винаги огромна роля в Ейре. Тази религия в момента се изповядва от болшинството от гражданите в страната и през вековете точно тя е спомогнала да бъде запазено живо националното самосъзнание на ирландците, особено в борбата им с англиканска Великобритания. Втората по влияние конфесия в Ирландия е протестанството.

 

Ейре има много силни традиции в областта на културата и изкуството. Ирландци са такива световноизвестни имена като Суифт, Оскар Уайлд, Джойс, Йейтс, Бърнард Шоу и Самюъл Бекет. Общо Ейре има цели четири нобелови лауреати за литература. През последните десетилетия местната поп и рок музика също отбеляза значителен подем, като накара милиони фенове по целия свят да разберат къде на картата се намира Ирландия, заради групи като My Bloody Valentine, U2, Thin Lizzy, The Cranberries и Шиниъд О Конър. Световна слава получават и проекти като Lord of the Dance, Riverdance и The Corrs. Любопитен и същевременно показателен факт е и че представители на Ейре печелят конкурса на Евровизия цели три пъти поред (като общо са носители на първата награда седем пъти).


Прочетете повече за Ирландия
 

Курс

Описание на курса Вие ще имате възможността да придобиете значителни познания в основните дисциплини на английския език. Акцентите са върху всекидневното общуване и прилагане на научената лексика. Този внимателно структуриран курс има за цел да ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате в рамките на всеки шест седмици. Един EF общ курс включва 26 урока седмично, които се провеждат сутрин и следобед, като занятията се редуват - в класната стая или са самотоятелни, с пряко наблюдение от учител (общо време за обучение от 17 часа, 20 минути).
Цели и задачи на обучението Стандартният курс за подготовка по Английски език на EF в Брайтън е подходящ за тези от вас, които желаят да усъвършенстват познанията си по английски език, да затвърдят наученото до сега или да започнат поетапна подготовка за висшето си образование, като се запознаят с културата и образователната система в Англия и културата на Брайтън. Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 8,12,16,20 и 24 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите се състоят от максимум 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.
Планирани резултати от курса С всеки изминал ден от курса вие ще усетите вашата увереност във воденето на всекидневните разговори. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници, било то британци или чужденци.
Процес на обучение Курсът включва 26 учебни часа на седмица, които се провеждат сутрин в класните стаи или в специално пригодените лаборатории на училището. От тях 14 часа са посветени на граматика и лексика. В тях ще провеждате много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще представяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. Четири часа са предназначени за специалните предмети, които програмата ви дава право да изберете по ваш вкус. Можете да запишете история или местни обичаи, в които ще упражнявате не само езика, но и ще научавате ценна информация, която може да се получи само тук на място. Разбира се остава 1 час, който е посветен на гост лектор или на учител, като целта тук е да упражнявате своето умение да слушате и разбирате.
Контрол на обучението Контролът се състои от ежеседмични контролни и тестове, които дават на преподавателите една цялостна картина за вашето представяне и ниво на усвояване на материала. При тяхня преценка ви се дават допълнителни материали, които да ви помогнат да усвоите пропуснатото. Всеки от курситите получава нужното внимание.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Вторник 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Сряда 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Петък 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването, което предлага училището е или в приемно семейство или в общежитие. Независимо от начина на живот, който ви подхожда, вие ще бъдете настанени в близост до местните ученици, за да усетите по-добре духа на ирланските обичаи и култура като на преден план е упражняването на вашия английски език и комуникационни умения.

Ако изберете настаняването в приемно семейство, вие ще можете по-лесно да се потопите в ежедневния живот на дъблинската култура. Освен това този тип настаняване предлага сигурна и благоприятна база, която ще ви помогне да свикнете и да се запознаете от близо със своя град-домакин.

Животът в резиденциите на FF Bournmouth е подходящ за всеки, като стилът им варира в зависимост от местоположението им.

Lad Lane е прекрасна студентска резиденция с общи фоайе и кухня. Намира се на 5 минути пеша от училището и е в непосредствена близост до множество от ресторанти, които предлагат разнообразна кухня, която ще задоволи и най-капризните вкусове.

През летния сезон EF Дъблин предлага различни и атрактивни възможности за настаняване, като това се договаря допълнително.

Цена в

$

Residence Lad Lane Семейство Ef Residence Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 1510
- - - 1190
- 1268
- - - - - -
3 седмици 2265
- - - 1785
- 1902
- - - - - -
4 седмици 3020
- - - 2380
- 2536
- - - - - -
5 седмици 3775
- - - 2975
- 3170
- - - - - -
6 седмици 4530
- - - 3570
- 3804
- - - - - -
8 седмици 6040
- - - 4760
- 5072
- - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Ирландската столица отдавна е домакин на многобройните чуждестранни студенти, които са предпочели тази дестинация за изучаване на английски език. Известна е с модерния си стил, приветливи хора и енергичен културен живот. EF Дъблин ви позволява да опознаете града, основан от викингите, който ви очаква, за да разкрие пред вас своята история от повече от 1000 години. След края на занятията по английски език вие може да се разходите по оживените улици на Дъблин, да пазарувате в бутиците и многобройните универсални магазини на улиците Grafton и OConnell. За тази привлекателна столица се смята, че е един от градовете с преобладаващо младо население – 50% от жителите му са под 25 годишна възраст, което само може да ви радва, защото по-лесно ще намерите общ език с хората в традиционните ирландски пъбове в областта Temple Bar. Също така може да посетите известния Guiness Storehouse (склад), катедралата Св. Патрик, замъка Дъблин или Националния музей. Това може да сторите в приятната компания на своите съученици, като споделяте впечатленията си от този величествен град и култура.
 

Цена

Цена в

$

Residence Lad Lane Семейство Ef Residence Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 1510
- - - 1190
- 1268
- - - - - -
3 седмици 2265
- - - 1785
- 1902
- - - - - -
4 седмици 3020
- - - 2380
- 2536
- - - - - -
5 седмици 3775
- - - 2975
- 3170
- - - - - -
6 седмици 4530
- - - 3570
- 3804
- - - - - -
8 седмици 6040
- - - 4760
- 5072
- - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

Допълнително се заплаща

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Самолетен билет - 160.00 €

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център