Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Френски език

В коя държава?

Франция

За кого?

Езиково обучение за студенти

Какъв курс?

Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Комбинирани курсове (бизнес + стандартен), 

Френски език за студенти в Париж! (Ref No:365)

Обща информация

виж галерията

Държава: Франция
Град: Париж
Език: Френски език
Възраст: над 18, 
Вид: Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Комбинирани курсове (бизнес + стандартен), 
Настаняване: Общежитие,  Частни квартири, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 890 

Информация за училището

Училището е с централно разположение, което осигурява възможност на студентите за приятна разходка до музеи, ресторанти, бутици, барове и много други места из Града на светлините.

Центърът на Sprachcaffe Language Plus е на първия етаж - разполага с приветливи класни стаи, удобни общи стаи за курсисти, библиотека и достъп до интернет. Сградата се намира на малка и тиха улица, в близост до булевард Хаусман, където студентите могат да намерят много магазини, ресторанти, кафета и бутици. Училището разполага с 8 класни стаи с достъп до аудио-визуална техника. Също така има и с стая за интернет с 4 компютъра за курсистите и свободен достъп до интернет и wireless връзка. За тези от тях, които искат да пишат домашните си работи има и стая за самостоятелно обучение.РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48

Летни езикови ваканции в чужбина!

За повече информация:02/ 9888 604

Град

Информация за Париж

снимки от Париж


Френската столица Париж (Paris) е най-големият град във Франция. През града минава река Сена, която го разделя на две части – Rive Droite (десен бряг) на север и по-малкия Rive Gauche (ляв бряг) на юг. Париж е известен като Града на любовта, с големите си булеварди, както и със значителния брой архитектурни и културни забележителности. Сред тях могат да се споменат Айфеловата кула, Триумфалната арка, Домът на инвалидите (музей и гробница на Наполеон Бонапарт и на много френски войници), Френската опера – Palais Garnier, Катедралата Нотр Дам (Парижката Света богородица), Сорбоната, умаленият вариант на Статуята на свободата, Парижкият пантеон и т. н. Париж привлича всякакви хора – от млади и влюбени до бизнесмени, със своята романтика, изящество и изисканост. Храната навсякъде е прекрасна, а обстановката романтична и приятна. Бъдете влюбени и се забавлявайте до насита!
Информация за Франция

снимки от Франция

Франция предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Франция е известна със своите образователни структури, предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Франция е разположена на площ от 547 030 km2, с население приблизително от 59,3 млн. души. Столицата е Париж, официалният език е френски, паричната единица е Евро. Страната е членка на Европейския Съюз и на НАТО. Административно страната е разделена на 95 департамента. Граничи с Испания, Андора, Белгия, Люксембург, Германия, Швейцария, Италия и Монако. Има и брегова линия с Атлантическия океан и Средиземно море. Франция има седем планини и пет главни речни мрежи. Франция е родината на готическото изкуство и Барока. На територията й се намират около 40 000 замъка и феодални владения.

Какво е интересното за Франция:

Изключително богата на исторически и природни забележителности, Франция предоставя на всеки уникалната възможност да се потопи в атмосфера на екстравагантност, традиции, уникална култура и много добра подготовка в учебните заведения. Когато човек чуе Франция я свързва задължително с Айфеловата кула, Триумфалната Арка, Лувър, Версай, изключителните църкви, исторически музеи, чудесното вино и модните ревюта, френската Ривиера за отдих и почивка. Франция е изключително атрактивна дестинация за туризъм, инвестиции и създаване на нов бизнес.

Франция е обширна страна с разнообразни географски райони, чиито инфраструктури са връх на съвременните технологии, особено в транспорта и здравеопазването. Тя е сигурна и толерантна държава.

Френските успехи са многобройни: Еърбъс, високоскоростните влакове, ракетата Ариана, индустрията на луксозни стоки и модни артикули, и много други.
Тези успехи са дело на мъже и жени, обучавали се във Франция. Инженерни науки, мениджмънт, политически науки, изкуства, хуманитарни науки: вие също имате възможност да получите изключително образование във Франция.

Около 260 хиляди са чуждестранни студенти, което е приблизително 10% от броя на всички студенти във Франция. Студентите и учениците, който се обучават днес във висшите и средните учебни заведения, допринасят за обогатяване на френското висше и средно образование с тяхната различна култура, обичаи, ентусиазъм и опит.

Франция е третата страна - приемник на чужди студенти в световен мащаб, непосредствено след САЩ и Великобритания. В Университетите на страната в момента се обучават около 260 000 чужденци. Повече от 2600 от тях са българи.

Българите имат вече свободата да избират между неограничен брой университети и специалности. При кандидатстване във Франция, документите се попълват от самия кандидат, като кандидат-студента задължително трябва, да се съобрази със специфичните условия и дати на всеки университет поотделно. Запазва се и възможността студентите да работят по 20 часа седмично.

Споделете Опит !
Ако сте студенти или ученици във Франция или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Франция.


Прочетете повече за Франция
 

Курс

Описание на курса Стандартният курс по френски език е идеалната комбинация между обучение по езика и свободно време. Студентите прекарват сутрините в училището по 4 часа на ден, а следобедите са предназначени за забавления. След курса ще имате сериозни познания за говорим и писмен френски език, както и незабравими спомени от един от наи-красивите градове в света!
Цели и задачи на обучението Целите и задачи на обучението са курсът да подобри нивото и знанията по френски език на младежите участващи в него. Също така на участниците се предлага уникалната възможност да се запознаят с традициите и културата на Франция, да общуват местни жители и да опознаят техния начин на живот. Освен усъвършенстване на езика, курсистите ще се спечелят незабравими спомени от това преживяване в Париж.
Процес на обучение Преподавателите използват различни материали за обучение на студентите като се прави подбор на ресурсите според нивото на обучение в групите. Някои от учебниците се дават за ползване само по време на заниманията, а други могат да бъдат заети за ползване вкъщи по време на курса.
Контрол на обучението РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48 Летни езикови ваканции в чужбина! За повече информация:02/ 9888 604
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Курс по френски език
Вторник 09:00 - 14:00 Курс по френски език
Сряда 09:00 - 14:00 Курс по френски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Курс по френски език
Петък 09:00 - 14:00 Курс по френски език
Събота 09:00 - 20:00 Целодневна екскурзия
Неделя 09:00 - 20:00 Полудневна екскурзия
 

Настаняване

Материалната база Настаняване се предлага в стандартни апартаменти, което е оптимален вариант от гледна точка на разходите за едно пребиваване в Париж. Апартаментите са обзаведени, което дава възможност всеки курсист да се храни самостоятелно. Банята и кухнята са общи. Някои апартаменти също така имат TV и миална машина. Стаите са самостоятелни и двойни. Апартаментите се намират на разстояние 15–20 минути с метрото до училището. На 5-10 минути разстояние пък има супермаркет, а разстоянието до центъра е 10-15 минути с публичен транспорт или пеша.

Възможно е настаняване и в приемни семейства. Стаите са самостоятелни или двойни с легло, гардероб и бюро. Банята е обща за курсистите и домакините. Настаняването включва закуска или полупансион със закуска и вечеря.

Ако желаете по-луксозно настаняване, можете да се възползвате от хотелските услуги, които отново са съобразени с разположението на учебната база. Всяка стая има лична баня, TV и телефон. Стаите са самостоятелни и двойни, които са възможни само за курсисти, които пътуват заедно. Закуска се осигурява само при предварително резервиране от страна на клиентите.РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48

Летни езикови ваканции в чужбина!

За повече информация:02/ 9888 604
Цена в

Апартамент Семейство Хотел Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB BB FB BB HB HB FB HB FB
2 седмици 890
- 1190
- 990
- 1050
1150
1290
- 1570
- 390
3 седмици 1190
- 1640
- 1340
- 1430
1580
1790
- 2210
- 530
4 седмици 1490
- 2090
- 1690
- 1810
2010
2290
- 2890
- 670
Extra Week 290
- 440
- 340
- 370
420
490
- 630
- 130
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Програмата включва редица посещения, разходки и екскурзии до разнообразните забележителности на града - Де ла Сите и Нотердам, посещение на Лувъра, на Сейнт Чапел, на музея Дорсей, посещение и разглеждане на забележителностите на Париж – Айфеловата кула и т.н. Целодневни екскурзии се организират до Парка на научните открития, Версай – опознавателна екскурзия. Курсът може да бъде съчетан и със спорт след учебните занятия.РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48

Летни езикови ваканции в чужбина!

За повече информация:02/ 9888 604
 

Цена

Цена в

Апартамент Семейство Хотел Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB BB FB BB HB HB FB HB FB
2 седмици 890
- 1190
- 990
- 1050
1150
1290
- 1570
- 390
3 седмици 1190
- 1640
- 1340
- 1430
1580
1790
- 2210
- 530
4 седмици 1490
- 2090
- 1690
- 1810
2010
2290
- 2890
- 670
Extra Week 290
- 440
- 340
- 370
420
490
- 630
- 130
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Самолетен билет - 130.00 €

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Натоварен сезон от годината - 75.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център