Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Немски език

В коя държава?

Германия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Лятна ваканция в Мюнхен – интересно и полезно! (Ref No:776)

Обща информация

виж галерията

Държава: Германия
Град: Мюнхен
Език: Немски език
Възраст: oт 14 - 17, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 1295 

Информация за училището

Мюнхен е столицата на Бавария и е третият по големина град в Германия, след Берлин и Хамбург.

Градът предлага десетки исторически места с магическа архитектура. Мариенплац е най-красивият площад в Мюнхен, наречен на името на Божията майка. В близост до него са разположени Старото и Новото кметство, центърът за туристическа информация, една от основните търговски улици на града с много магазини, барове и ресторанти. Други известни сгради в Мюнхен са Фрауенкирхе (Катедралата „Св. Богородица“) и Олимпийската кула.

Мюнхен е и много зелен град с много паркове. Английската градина, в близост до центъра на града, е един от най-големите паркове в света. Най-посещаваното събитие в Мюнхен е двуседмичният панаир Октоберфест, който привлича милиони турсисти всяка година.

В Мюнхен има 13 университети, сред които Ludwig Maximilian University (LMU) и Technische Universitаt Mуnchen (TUM) – едни от най-елитните и реномирани немски висши учебни заведения в страната.

Предлагаме ви една уникална възможност – да учите немски език в сърцето на Мюнхен! Учебната база е разположена в центъра на града. Разполага с просторни, светли и отлично оборудвани зали.

По време на престоя си тук курсистите се обучават от висококвалифицирани преподаватели, които ще ги мотивират да използват езика. Следобедните часове се използват за организиране на екскурзии до местни забележителности, което ще обогати вашата представа и знания за Германия и в частност Мюнхен.

Град

Информация за Мюнхен

снимки от Мюнхен


Мюнхен е най-големият град и столица на федералната провинция Бавария. С населението си от близо милион и четиристотин хиляди души той е трети по големина на територията на Германия. Същевременно Мюнхен има статута на „свободен град” и е център на административния район Горна Бавария, като в него се намират важни регионални правителствени и общински, държавни институции. Мюнхен е прочут в целия свят със своите традиции в производството на бира и с най-голямото събитие провеждано ежегодно в него, тясно свързано с тази индустрия – Октоберфест. Градът освен, че е особено привлекателен за туристите от цял свят със своите многобройни забележителности, които го превръщат в мощен културен и исторически символ на баварските традиции, е и крупен индустриален и научноизследователски център. В Мюнхен се намират световноизвестните институти Макс Планк и Хайнц Майер-Лайбниц, една от най-големите библиотечни институции в Европа – Баварската държавна библиотека, множество университети, популярни далеч извън пределите на Германия и т.н. Сред последните най-престижните и известни са Мюнхенският университет „Лудвиг Максимилиан”, Мюнхенският технически университет, Висшето музикално училище и др. В града се намират и централните учреждения на Баварската академия на науките и на Академията за изящни изкуства, както и две обсерватории от общонационално значение – Гизингската и Зендлингската и ядреният немски научноизследователски реактор. В Мюнхен има и безброй много културно-исторически забележителности и туристически атракции. Градът е известен със своите катедрали, паркове и богати художествени галерии, които създават една наистина неповторима атмосфера в него и традиционно привличат туристи от всички краища на света, за които това уникално населено място е модерното, пулсиращо сърце на съвременна Бавария.
Информация за Германия

снимки от Германия

Германия се намира в централна Европа. Държавата се  състои от 16 провинции, като две от тях - Хамбург и Бремен, представляват свободни и отделни градове, а провинцията-град Берлин е федерална столица. Населението към днешна дата наброява 84 млн души.Германия е страна с богата култура и традиции и винаги има какво да се види. С посещението си, без значение под каква форма - работа, кандидатстване или езиков курс в Германия, може да откриете много нови места, да се забавлявате, да релаксирате, да посетите изпълнени с живот градове, с удивителна архитектура, страхотни търговски центрове и вълнуващ нощен живот.

Пленителните средновековни градчета и традиционни села, производители на вино с приятелски фестивали и регионални специалитети. Живописни околности, с идеални за разходка и почивка места. Замъци, дворци и абатства, които са въплъщение на немския романтизъм. Забавление и спорт, добрина и почивка, Германия е страна на хиляди възможности и много интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

По всяко време на годината може да се забавлявате в Германия, поради провеждането на много и различни фестивали, концерти и световно известните бирени фестивали през октомври.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Германия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Германия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления!  Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за вузовете и училищата в Германия.


Прочетете повече за Германия
 

Курс

Описание на курса Стандартният курс по немски език включва 20 учебни часа на седмица, като минималната продължителност е 2 седмици, а максималната - в зависимост от предпочитанията на курсистите. Учебните занятия имат както теоретична, така и практическа насоченост, което позволява на курсистите да се обучават в учебните зали и извън тях.

Учебният център използва собствена медика, чиято цел е да затвърди първоначалните знания на курсистите, развивайки ги съобразно достигнатото езиково ниво.
Цели и задачи на обучението Целта на обучението е да усъвършенствате своите езикови умения по немски език. Тъй като курсът е стандартен, в програмата ви са включени много допълнителни дейности, с помощта на които ще имат възможността да практикуват езика и да се запознаете с немската култура на Бавария. Това е идеалният избор за посещение на града и околностите, паралелно с чуждоезиковото обучение. Ако планирате своето висше образование в Германия, с тази опция можете да изберете своето учебно заведение на място.
Планирани резултати от курса С помощта на курса, ще можете да обогатите своите познания и опит. Всеки престой в чужбина ви дава езикова и житейска практика. С подобна езикова ваканция ще намерите много приятели на вашата възраст. По отношение на езиковите ви знания, ще успеете да преодолеете езиковата бариера и ще можете да общувате свободно. По този начин ще учите по-лесно и по-бързо немски език в бъдеще!
Процес на обучение Заниманията стартират с входящ тест за определяне на началното ниво на владеене на немски език. След разпределението на курсистите по групи и нива започват учебните занимания. Те са сутрешни, тъй като курсистите са по-концентрирани. Важно изискване е, че не се приемат напълно начинаещи, т. е. курсистите трябва да имат поне базови познания по немски език. Учебният център работи по своя методика на обучение, създадена за чуждестранни курсисти. Тя е насочена за деца на възраст от 14 до 17 години и обхваща всички нива на владеене на немски език.
Контрол на обучението В учебния процес са заложени много тестове, които представляват типично средство за осъществяване на контрол в обучението по език. Освен за определяне на началното ниво, всяка седмица се правят тестове за определяне и на езиковия прогрес. Тяхната цел е да контролират процеса на обучение и да помогнат на преподавателите за установяване на пропуските. По този начин те имат възможност за допълване на учебния процес с материали, които се дават индивидуално.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Вторник 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Сряда 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Четвъртък 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Петък 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването е в лятна резиденция от типа общежития, която се намира в близост до Централната гара на Мюнхен. Предлагат се тройни и четворни стаи за тази възрастова група. Всяка стая има собствена баня. Сградата е оборудвана с всичко необходимо за престоя на курсистите – стаи за настаняване, зали за спортни игри, зала за хранене, игрища и др. Разположението на резиденцията е до големия площад Stachus.

В пакета за тийнейджъри се включва пълен пансион – закуска, обяд и вечеря. При пристигане се дават пълни инструкции за часовете на храненията, както и за седмичната програма, която включва учебни занимания и допълнителни развлекателни дейности.

Важно за всички желаещи е, че най-близкото летище е Munich International Airport (MUC). Има възможност за трансфери от и до това летище след предварителна регистрация на услугите. Те не се включват в пакета за деца и се заплащат допълнително!
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 1295
- - -
3 седмици - 1945
- - -
4 седмици - 2570
- - -
Extra Week - 585
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Предлага се богата развлекателна програма за свободното време, която включва разнообразни занимания. Програмата включва една целодневна и една полудневна екскурзия на седмица, както и пълен график от различни занимания (спортни, културни, вечерни забавления). Планирани са екскурзии до близки градове като Аугсбург, Розенхайм и др. Ще посетите сградата на автомобилния гигант BMW с овалния музей, прочутата Английска градина, площадът Мариенплац, различни църкви и замъци, Мюнхенския университет, зоологическата градина и много други. В Стария град ще имате възможност да купите подаръци и сувенири за всички ваши приятели и близки.

Всяка седмица развлекателната програма е различна и се планира спрямо времевия престой на курсистите. Всички тези допълнителни мероприятия се осъществяват следобедите и вечерите от понеделник до петък и през съботно-неделните дни. Центърът има и специални оферти – вълнуващи пакети, които могат да се резервират като допълнение към програмата на място.
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 1295
- - -
3 седмици - 1945
- - -
4 седмици - 2570
- - -
Extra Week - 585
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Целодневна екскурзия

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

—  Спортна програма

Допълнително се заплаща

—   Депозит за настаняване - 50.00 €

—   Трансфер до летището - 60.00 €

 Други езикови програми


Спорт
Искам още интересни програми
езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център