Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Немски език

В коя държава?

Германия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Немски език за тинейджъри в столицата Майнц! (Ref No:775)

Обща информация

виж галерията

Държава: Германия
Град: Майнц
Език: Немски език
Възраст: oт 14 - 17, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 0.00 часа на седмица
Цена на курса: 1240 

Информация за училището

Майнц е столицата на немската провинция Райнланд-Пфалц. Градът е важен търговски център, прочут със своите карнавали и известното си вино. Майнц има 2000 годишна история и наред с това представлява съвременен и модерен град, заради хилядите студенти и младежи. Карнавалът в Майнц събира хиляди посетители, които свидетелстват за жизнерадостния дух и атмосфера на града. Тук ще намерите барокови сгради, римски руини, живописни градини и винарски кръчми, които са изключително привлекателни за посетителите на Майнц.

С нашите курсове можете да учите немски език в центъра на всичко това – централната локация на учебния център ви дава възможност да стигнете до всяка отправна точка лесно и бързо. На пешеходно разстояние се намират всички автобусни и трамвайни спирки, централната гара, както и старият град, всички забележителности – катедралата „Св. Мартин”, църквата „Св. Стефан”, ботаническата градина, множество статуи, паметници и музеи ...

Учебният център разполага с модерни и добре оборудвани учебни зали, както и професионални преподаватели по немски език за чужденци. Освен да учите, в Майнц ще намерите типична немска атмосфера, запазена от няколко века.

Важно за всички желаещи е, че най-близкото летище е Frankfurt International Airport (FRA). Има възможност за трансфери от и до това летище след предварителна регистрация на услугите. Те не се включват в пакета за деца.

Град

Информация за Майнц

снимки от Майнц


Майнц е известен немски културен и индустриален център с близо две хиляди годишна история. Градът е столица на федералната провинция Рейнланд-Пфалц и има население от около 192 200 души. Майнц е и голямо германско пристанище на река Рейн, като същевременно е популярна дестинация за изкушените любители на прословутото рейнско вино, което се произвежда в него. Най-известната забележителност в града е прочутата Майнцка катедрала (Der hohe Dom zu Mainz), построена през средновековието в романски стил с елементи на готика и барок. Други основни туристически места за посещение в него са музеите по древноримска и германска история, Желязната кула от 13 век, Дървената кула от 15 век, Музеят на Гутенберг, в който се съхранява оригинал от прочутата му печатна Библия, Старият град, Цитаделата, Ботаническата градина, множество художествени галерии и т.н. Градът е известен и като родното място на Йохан Гутенберг, който се е родил, живял и умрял в него. Там той е напечатал първите в Европа книги с помощта на изобретената от него модерна печатна преса. С името му е свързано и най-голямото висше учебно заведение в Майнц - Johannes Gutenberg-Universität Mainz, в който понастоящем се обучават над 35 000 студенти от Германия и целия свят.
Информация за Германия

снимки от Германия

Германия се намира в централна Европа. Държавата се  състои от 16 провинции, като две от тях - Хамбург и Бремен, представляват свободни и отделни градове, а провинцията-град Берлин е федерална столица. Населението към днешна дата наброява 84 млн души.Германия е страна с богата култура и традиции и винаги има какво да се види. С посещението си, без значение под каква форма - работа, кандидатстване или езиков курс в Германия, може да откриете много нови места, да се забавлявате, да релаксирате, да посетите изпълнени с живот градове, с удивителна архитектура, страхотни търговски центрове и вълнуващ нощен живот.

Пленителните средновековни градчета и традиционни села, производители на вино с приятелски фестивали и регионални специалитети. Живописни околности, с идеални за разходка и почивка места. Замъци, дворци и абатства, които са въплъщение на немския романтизъм. Забавление и спорт, добрина и почивка, Германия е страна на хиляди възможности и много интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

По всяко време на годината може да се забавлявате в Германия, поради провеждането на много и различни фестивали, концерти и световно известните бирени фестивали през октомври.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Германия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Германия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления!  Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за вузовете и училищата в Германия.


Прочетете повече за Германия
 

Курс

Описание на курса Стандартният курс за деца на възраст от 14 до 17 години обхваща 20 учебни часа на седмица, които се провеждат всеки ден от понеделник до петък. Заниманията са сутрин с график от 9.00 до 12.30 ч. След тях вие ще продължите да учите и да усъвършенствате езиковите си познания, тъй като имате обяд, спорт, разходки, екскурзии и много други организирани забавления. За курсистите има постоянно наблюдение и контрол. Важно изискване за записване е минимално ниво на владеене на немски език А1. Това означава, че трябва да сте учили немски език (да не сте начинаещи).
Цели и задачи на обучението Целта на курса е комбинация от лятна ваканция и езиково обучение. За курсистите са предвидени много развлекателни дейности, с помощта на които ще имат възможност да се сблъскат с немската култура. Освен учебните занимания, те ще трябва да комуникират с останалите курсисти, преподаватели и др. По този начин езиковата ваканция ще бъде изключително полезна и забавна. Целта е да забавлявате, учейки немски език! Направете го в Майнц!
Планирани резултати от курса След завършване на курсовете, ще се чувствате много по-уверени в своите знания по немски език. Вече ще можете да общувате свободно. Дори и да не знаете някоя дума, вие ще можете да обясните и да намерите начин за изказ на това, което желаете. С помощта на езиковата ваканция ще успеете да разчупите езиковата бариера и в бъдеще ще усъвършенствате немския си език много по-лесно и бързо. Практиката ще ви даде основата за един бърз езиков прогрес.
Процес на обучение Заниманията стартират с входящ тест за определяне на началното ниво на владеене на немски език. След разпределението на курсистите по групи и нива започват учебните занимания. Те са сутрешни, тъй като курсистите са по-концентрирани. Учебният център работи по своя методика на обучение, създадена за чуждестранни курсисти. Тя е насочена за деца на възраст от 14 до 17 години и обхваща всички нива на владеене на немски език.
Контрол на обучението Програмата ще ви посрещне с входящ тест по немски език, за да се определи нивото ви. На база резултатите, които постигнете, ще бъдете разпределени в група, която ще отговаря на вашето индивидуално ниво. Освен това ще имате няколко тестове, целта на които е да се прецени до колко добре усвоявате материала. В края на курса ще получите сертификат, който отразява достигнатото ниво на владеене на немски език.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Вторник 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Сряда 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Четвъртък 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Петък 09:00 - 12:30 Учебни занимания
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването е в лятна резиденция от типа общежития, която се намира в близост до градския парк. Предлагат се тройни и четворни стаи за тази възрастова група. Всяка стая има собствена баня. Сградата е оборудвана с всичко необходимо за престоя на курсистите – стаи за настаняване, зали за спортни игри (тенис на маса), столова за хранене, баскетболни игрища, обширна тераса. Разположението на резиденцията е на 15 минути до учебния център с автобус.

В пакета за тийнейджъри се включва пълен пансион – закуска, обяд и вечеря. При пристигане се дават пълни инструкции за часовете на храненията, както и за седмичната програма, която включва учебни занимания и допълнителни развлекателни дейности.
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 1240
- - -
3 седмици - 1840
- - -
4 седмици - 2440
- - -
Extra Week - 590
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Всяка седмица развлекателната програма е различна и се планира спрямо времевия престой на курсистите. Всички тези допълнителни мероприятия се осъществяват следобедите и вечерите от понеделник до петък и през съботно-неделните дни.

След учебните занимания се провеждат развлекателни дейности – от спортни занимания и игри до целодневни екскурзии до местни и близки забележителности. Вечерите пък ще прекарате забавно чрез организираните партита, викторини танци и други забавления за деца на възраст от 14 до 17 години.

Към спортните дейности и игри спадат плуване, баскетбол, тенис на маса, организирани състезания и др. Освен тях има заложени разходки из града с екскурзовод, посещение на зоологическата градина и т. н. В Майнц има какво да видите и на какво да се радвате. В пакета за деца са включени: обиколка на Майнц, посещение на Gutenberg-Museum, Carneval-Museum, Gutenberg University в Майнц, German-Roman Museum, Museum of Ancient Seafaring и много други. Освен това имате заложени екскурзии до Франкфурт и Висбаден в програмата. Ще посетите и Idar Oberstein, където ще имате възможност да се полюбувате на Jewel-Museum. Разбира се, ще имате възможност да спортувате, да играете на много различни игри и да участвате в много други мероприятия, които ще ви донесат само позитивно настроение и много хубави спомени.
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 1240
- - -
3 седмици - 1840
- - -
4 седмици - 2440
- - -
Extra Week - 590
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Целодневна екскурзия

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

—  Спортна програма

Допълнително се заплаща

—   Депозит за настаняване - 50.00 €

—   Трансфер до летището - 55.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център