Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за възрастни

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Английски език в Глазгоу - Шотландия! (Ref No:767)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Глазгоу
Език: Английски език
Възраст: над 18, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Хотел, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 15.00 часа на седмица
Цена на курса: 390 £Град

Информация за Глазгоу

снимки от Глазгоу


Глазгоу е най-големият град в Шотландия и третият по брой на населението в Обединеното кралство. Както повечето английски градове, така и Глазгоу има дълга история, която започва в далечния шести век. До днес има запазени много исторически паметници и забележителности, които наред с шотландското уиски, гайди и мъжки полички, определят облика на града днес. Почти всички исторически паметници са разположени в стария Глазгоу, който се развива преди всичко около известната катедрала и околните сгради около нея. В града има разнообразие от музеи, опери, театри и т. н., които радват целогодишно всички англичани. През 1990 г. Глазгоу е определен за Европейски град на културата. Това е родното място на Алекс Фъргюсън.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Цели и задачи на обучението Стандартните курсове по английски език имат за цел усъвършенстване на вашите езикови умения. Приемат се курсисти на всички нива – от тотално начинаещи до силно напреднали. Курсът включва 15 часа на седмица, които се провеждат сутрин с график от 9.00 до 12.15 ч., от понеделник до петък.
Планирани резултати от курса Стандартният курс акцентира върху практическото използване на английския език, като обхваща шест нива от Beginner (А1) до Advanced (С1). Учебните занимания се провеждат сутрин и са насочени към развитие на комбинация от четири основни умения – говорене, слушане, четене и писане. По този начин се усъвършенства граматиката, лексиката и произношението. Постоянно се комуникира с преподаватели с оглед на практическото използване на езика. Освен това наличието на различни видове курсове и възрасти предполагат, че вие ще бъдете част от една международна общност, която ще открива заедно нови и неподозирани тайни за Шотландия. Няма по-приятно изживяване от това да попаднете на място, където можете да се запознаете с нова култура и начин на живот. Шотландия е мястото, където можете да опитате традиционна кухня и истинско шотландско уиски, да чуете как звучат шотландските гайди или да си купите килт (мъжка пола).
Процес на обучение Стандартните курсове се провеждат сутрин от 9.00 до 12.15 ч., всеки ден от понеделник до петък. Общият брой на часовете е 15 на седмица с продължителност 60 минути.
Контрол на обучението Всеки курс стартира с входящ тест, чрез който курсистите се разпределят в групи на шест основни нива. Част от обучението са допълнителните задачи, които се дават за допълнителна самоподготовка всекидневно. Малките групи дават възможност на преподавателите да разбират пропуските на всеки един курсист и да ги насочват към определена тематика. Всички преподаватели притежават специалната TEFL квалификация за учители по английски език. Всяка седмица се правят тестове, които включват взетия материал и имат за цел отчитане на придобитите знания и умения.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 12:15 Учебни занимания
Вторник 09:00 - 12:15 Учебни занимания
Сряда 09:00 - 12:15 Учебни занимания
Четвъртък 09:00 - 12:15 Учебни занимания
Петък 09:00 - 12:15 Учебни занимания
Събота 10:00 - 18:00 Развлекателна програма
Неделя 10:00 - 18:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Имате възможност да избирате между няколко опции за настаняване в Глазгоу: приемни семейства, общежития, хотели. Всички варианти са разположени в близост до учебната база.

Приемните семейства предлагат настаняване в единични стаи, както и полупансион (закуска и вечеря). Предимството е, че имате в пакета включена храна, както и фактът, че можете да упражнявате езиковите си способности с членовете на семейството. Всички приемни семейства се избират спрямо сигурността, която предлагат.

Общежитията са няколко вида, като най-общото между тях е, че можете да избирате единична или двойна стая и да живеете на около 20 – 25 минути с автобус от учебната база. Тук не се включва пансион, но можете да използвате обща кухня, която се споделя с настанените курсисти в 5 стаи. Имате свободен достъп до интернет , обща стая с развлечения (телевизор, билярдна маса и др.). Настаняването е в неделя след 15.00 ч., а напускането – в неделя преди 11.00 ч. сутринта.

Разликата между настаняване в приемно семейство и т. нар. общежития е, че в семействата се предлага полупансион, но те се намират на около 40 минути от учебната база. В общежитията ще имате на разположение дори и перални помещения, но трябва да имате по-голямо чувство за самостоятелност. Препоръчват се за хора, които могат да се справят самостоятелно с престой в чужбина!

Друга опция са многобройните хотели, повечето от които се намират в централната част на града. Настаняването в тях е от типа легло и закуска, а цената варира в зависимост от стандарта на хотела.
Цена в

£

Семейство Общежитие 1 Общежитие 2 Общежитие Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB NB FB HB FB NB FB
2 седмици - - 490
- - - 390
- 490
- - - 210
3 седмици - - 735
- - - 585
- 735
- - - 315
4 седмици - - 980
- - - 780
- 980
- - - 420
6 седмици - - 1470
- - - 1170
- 1470
- - - 630
8 седмици - - 1960
- - - 1560
- 1960
- - - 840
12 седмици - - 2880
- - - 2280
- 2880
- - - 1200

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Пакетът включва организирани разходки, които се организират в петък след учебните занимания. Част от местата, които се посещават са George Square, музеи и галерии, панаирът на изкуствата, както и многобройните историческите местности извън Глазгоу. На всеки две седмици се организират пътувания до местни забележителности, които са безплатни. Единственото, което може да се наложи да се доплати е цената на билет за влак или автобус. Но срещу тези няколко паунда можете да посетите Highlands, да дегустирате различни марки шотландско уиски, както и видите известния Единбургски фестивал.
 

Цена

Цена в

£

Семейство Общежитие 1 Общежитие 2 Общежитие Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB NB FB HB FB NB FB
2 седмици - - 490
- - - 390
- 490
- - - 210
3 седмици - - 735
- - - 585
- 735
- - - 315
4 седмици - - 980
- - - 780
- 980
- - - 420
6 седмици - - 1470
- - - 1170
- 1470
- - - 630
8 седмици - - 1960
- - - 1560
- 1960
- - - 840
12 седмици - - 2880
- - - 2280
- 2880
- - - 1200

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Депозит за настаняване - 150.00 £

—   Учебни материали - 25.00 £

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център