Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Испански език

В коя държава?

Испания

За кого?

Езиково обучение за възрастни

Какъв курс?

Интензивни,  Летни ваканционни курсове, 

Интензивен курс в Малага – най-бързият начин да проговорите испански език! (Ref No:763)

Обща информация

виж галерията

Държава: Испания
Град: Малага
Език: Испански език
Възраст: над 18, 
Вид: Интензивни,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Апартаменти, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 30.00 часа на седмица
Цена на курса: 694 

Информация за училището

Малага е невероятно красив, типичен испански град, в който, освен нови и модерни сгради, големи улици, обкръжени с палми, ще намерите непрестанно слънце, широки плажни ивици, разнообразен нощен живот, исторически забележителности, прекрасна морска кухня и т. н. Като един от най-старите градове в Испания, в него ще намерите старинна катедрала, малки улички, фламенко фестивали и фиести, цветя и багри. Малага е родният град на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас, а в известната бирария се пазят техни снимки и автографи, наред с тези на много други известни личности. Една от забележителностите е къщата, в която е роден Пикасо, както и известният едноименен музей.

Предлагаме ви идеална възможност да посетите Малага и да усъвършенствате своя испански език за кратък период от време. Ако ви се налага да използвате този език и нямате достатъчно увереност в себе си – този курс ще ви помогне да добиете знанията и уменията – при това в рамките на няколко седмици.

Гаранция за успех е училището, в което можете да учите. Интензивните курсове се организират в един от най-престижните езикови учебни центрове в Малага. Като лидер в чуждоезиковото обучение за чуждестранни курсисти, училището работи по своя собствена методика, предлага широка гама от курсове, които стартират всяка седмица. На ваше разположение имате уникална материална база.

Към учебния център спадат 25 учебни, конферентни и мултимедийни зали, библиотека, читални, информационен център. Ако желаете можете да се настаните и в помещенията за настаняване към учебната база. Общежитията включват общо 105 единични, двойни, тройни стаи, студиа и апартаменти. Това е огромен комплекс, където ще откриете и обширни тераси и градини, плувен басейн, кафене, бар, вътрешен ресторант, студио за танци, обширни фоайета и т. н. Целият комплекс е идеално поддържан, а най-хубавото е, че всичко се намира на едно място. Различната възраст на курсистите, както и различните инициативи създават сплотеност на една голяма международна общност.

Училището има опит, натрупан от 40 години и десетки награди и акредитации за високо качество на предлаганото обучение. Това е едно от най-добрите места, където можете да учите испански език в Малага!

Град

Информация за Малага

снимки от Малага


Малага е шестият по големина град в Испания, разположен на брега на Средиземно море и една от най-популярните дестинации в Андалусия, Европа и Средиземно море. Климатът е субтропичен, което означава че има топла зима и негорещо лято. Времето е топло и устойчиво, а спрямо годината тук има най-много слънчеви дни и съответно най-продължителен летен сезон. Провинция Малага има очарователна природа и чудесен климат, който позволява да се наслаждавате на слънцето чрез дългата си 130 км плажна ивица. Освен слънчев, Малага е и изключително красив и интересен град – с широки булеварди, палмови дървета, разнообразна растителност и паркове, богат нощен живот, отлична морска кухня. Градът има всички елементи на типичен южен испански град. Красиви исторически сгради, тесни улици с интересни магазини, барове, широки авенюта с палмови дървета, много фестивали и гостоприемни местни жители. Малко хора знаят, че Малага е и един от най-старите градове в света. Със своята история от над 2700 години, градът предлага исторически и културни паметници от няколко века. Някои от тях са Римският амфитеатър, арабската крепост, известната катедрала в центъра и много други повлияни от ислямското присъствие забележителности. Театър Сервантес осигурява богат културен опит, който само допълва региона с музеи и паметници. А обширната плажната ивица допълва всичко това със своята красота и слънце! Малага е родното място на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас. Определено има какво да видите и на какво да се зарадвате! Освен слънце, море и плаж, Малага ще ви предложи много повече!
Информация за Испания

снимки от Испания

Тази люлка на модерната, европейска цивилизация граничи на запад с Португалия, на юг с британското владение Гибралтар, което е в Северна Африка, а посредством анклавите Сеута и Мелиля, с Мароко и на север с Франция и Андора. Западните и северните испански брегове се мият от водите на Атлантическия океан, а на юг и изток - на Средиземно море. Територията на Испания е 504 782 кв. км., при население около 46 661 950 души. Релефът на страната е доста разнообразен, като самият й център се намира на 300 километра от морето. В Испания като цяло преобладават планинските хребети и планините (90 на сто от нейната територия).

Страната на Сервантес и Дон Кихот е една от най-топлите в Западна Европа. Средното количество на слънчевите дни е 260-285 в годината, а средната годишна температура по средиземноморското крайбрежие е около 20 градуса. Най-често единствено в по-северните райони през зимата става под и около нулата. През летния сезон температурите на юг стигат до 40 градуса, а на север – 25.

Икономиката на Испания е отлично развита, независимо от това, че до средата на 70-те години страната изостава от общоевропейските процеси, заради диктатурата на Франко. В момента тази държава е пета в Европа и десета в света по общия си обем на промишлено производство. Столица на Испания е Мадрид (над 2 милиона и 700 хиляди жители), а други големи и знакови нейни градове и традиционни туристически дестинации са Барселона, Валенсия, Севиля, Сарагоса и др.

Испанската туристическа индустрия е един отлично развит и разработен стопански отрасъл, като например, средиземноморското крайбрежие и остров Майорка традиционно привличат летовници от целия свят. Испания е страна с велика културна и политическа история, съчетала в себе си по неповторим начин традициите на арабския Изток и християнския Запад. Неслучайно наричат тази страна – музей под открито небе. Тя наистина е побрала в себе си толкова много история, традиция и култура. Най-известният й музей Прадо се намира в Мадрид, а в Барселона е особено популярната, култова катедрала-шедьовър на Гауди – Саграда Фамилия.

Испания предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Страната е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Испания или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Испания. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Испания.


Прочетете повече за Испания
 

Курс

Описание на курса Интензивните курсове включват 30 учебни часа, 20 от които са стандартен курс по испански език, а останалите – 10 учебни часа разговорен испански език в малки групи (занимания за практика на устната комуникация). Продължителността на учебните часове е 50 минути. Чрез така разделените часове и използваната методика на обучение се постига много бърз прогрес за кратък период от време. Особеност е, че броят на курсистите в различен за двата модула на интензивния курс. За стандартните курсове групите включват максимум 10 души, а в групите по езикова практика – максимум 6 души.

В групите могат да се включат всички желаещи – от напълно начинаещи – до силно напреднали. Само за тотално начинаещите има определени дати за стартиране през две седмици. Максималната продължителност на един курс от този тип е 16 седмици или 4 месеца.
Цели и задачи на обучението Интензивните курсове имат за цел бързо усъвършенстване на езиковите способности, като същевременно се развиват и уменията за провеждане на разговор. Въпреки че насочеността е към овладяване на езика от гледна точка на практиката и неговото използване, стандартният курс дава възможност да учите граматика и лексика паралелно с неговото използване. По този начин в курса се комбинира възможността от теоретично и практическо усъвършенстване на испанския език. Методиката е безспорно добре измислена!
Планирани резултати от курса Стандартният курс набляга върху изграждането на четири основни езикови умения и способности – четене, писане, говорене и слушане, като се акцентира и върху граматиката и лексиката. Училището работи най-общо на шест нива, като се препоръчва продължителност от 2 до 4 седмици за покриване на едно ниво и преминаване на по-високо равнище. Езиковият модул и практиката имат за цел затвърждаване на постигнатото в час!
Процес на обучение Графикът на учебните занимания е сутрешен - от 8.30 до 14.30 ч. всеки ден от понеделник до петък. Курсовете стартират с входящ тест за разпределяне на курсистите в групи. Интензивните курсове включват общо 30 учебни часа на седмица с продължителност 50 минути, както следва:
- 20 учебни часа стандартен курс по испански език в групи от максимум 10 курсисти;
- 10 учебни часа разговорен испански език в групи от 4 до 6 курсисти.
Комбинацията от двете направления дава много бързи резултати, тъй като се работи в няколко насоки за усъвършенстване на испански език.
Контрол на обучението Задължително в края на учебната седмица (петък) се провежда тест върху материал, взет през седмицата. По този начин се проследява индивидуалния напредък на всеки курсист и неговите пропуски. По този начин преподавателите могат да дават допълнителни материали на изоставащите или да поощрят напредналите. Хубавото е, че групите са малки и много гъвкави.
Примерна учебна програма
Понеделник 08:30 - 14:30 Учебни занимания
Вторник 08:30 - 14:30 Учебни занимания
Сряда 08:30 - 14:30 Учебни занимания
Четвъртък 08:30 - 14:30 Учебни занимания
Петък 08:30 - 14:30 Учебни занимания
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Можете да използвате три опции за настаняване: общежития към учебния център, апартаменти или приемни семейства. Общежитията се намират в една сграда с учебните помещения. Останалите две възможности се намират на близко пешеходно разстояние.

Общежития

Общежитията предлагат настаняване в единични, двойни или тройни стаи, студиа и апартаменти. Те са оборудвани с отделни бани, телефон, дори и сейфове. Имате опции за храна – полупансион или пълен пансион.

Приемни семейства

В приемните семейства можете да изберете настаняване в двойна или в единична стая. При този вариант имате и полупансион (закуска и обяд). Най-важното хранене в Испания през деня е обядът, поради което е включен в полупансиона. За да се настаните в семейство, трябва да запишете минимум 2 седмици курс. Предимството е, че ще успеете да се запознаете с местния начин на живот, кухня и традиции.

Апартаменти

В апартаментите могат да съжителстват заедно максимум 5 курсисти над 18 години. Възрастта е важно условие, тъй като в тях не се предлага храна. Апартаментите са оборудвани с кухненски помещения, които можете да ползвате за приготвяне на всичко, което обичате. Те се намират на около 10 минути пеша от учебната база. Препоръчват се за курсисти, които търсят по-голяма самостоятелност.
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB NB NB NB NB
2 седмици 1046
1112
1098
1164
910
- 952
- 694
- 774
- 532
3 седмици 1547
1646
1627
1726
1303
- 1363
- 1006
- 1126
- 763
4 седмици 2046
2178
2154
2286
1721
- 1802
- 1316
- 1476
- 992
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Развлекателната програма включва целодневни екскурзии до близки градове - Кордоба, Гранада, Севиля, дори и Мароко, разходки с екскурзовод из Малага, посещения на музеи и исторически забележителности, красиви местности с живописни гледки и т. н.

Освен всичко това ще можете да се научите да готвите паеля и гаспачо, както и да танцувате фламенко. Разнообразните извънучебни дейности имат за цел развиване на езиковите ви способности и по-свободно общуване на испански език. Няма да повярвате колко бързо ще се отпуснете и ще започнете да говорите свободно – при това можете да го направите на едно място!
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB NB NB NB NB
2 седмици 1046
1112
1098
1164
910
- 952
- 694
- 774
- 532
3 седмици 1547
1646
1627
1726
1303
- 1363
- 1006
- 1126
- 763
4 седмици 2046
2178
2154
2286
1721
- 1802
- 1316
- 1476
- 992
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

Допълнително се заплаща

—   Депозит за покриване на щети - 90.00 €

—   Такса за регистрация - 70.00 €

—   Депозит за настаняване - 60.00 €

—   Трансфер до летището - 85.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център