Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Испански език

В коя държава?

Испания

За кого?

Езиково обучение за възрастни

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Испански език за над 40-годишни в Севиля! (Ref No:750)

Обща информация

виж галерията

Държава: Испания
Град: Севиля
Език: Испански език
Възраст: над 50, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Апартаменти, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 810Град

Информация за Севиля

снимки от Севиля


Севиля е центърът на автономната област Андалусия, който се определя като художествената, културната и финансовата столица на Южна Испания. Това е четвъртият по големина град в страната, в който живеят около 600 000 души. Севиля има многовековна история и традиции, което определя и облика на града днес – това е най-доброто място да се запознаете с танца фламенко и да видите традиционните за Испания борби с бикове. Със своята история от над 2000 години, Севиля представлява голям исторически център, в който се откриват различни цивилизации и запазено средновековно, ренесансово и бароково историческо наследство, наред с влиянието на арабската култура. В него се намират много световни паметници на културата, признати за такива от ЮНЕСКО. Това е и градът на прочутия художник Диего Веласкес.
Информация за Испания

снимки от Испания

Тази люлка на модерната, европейска цивилизация граничи на запад с Португалия, на юг с британското владение Гибралтар, което е в Северна Африка, а посредством анклавите Сеута и Мелиля, с Мароко и на север с Франция и Андора. Западните и северните испански брегове се мият от водите на Атлантическия океан, а на юг и изток - на Средиземно море. Територията на Испания е 504 782 кв. км., при население около 46 661 950 души. Релефът на страната е доста разнообразен, като самият й център се намира на 300 километра от морето. В Испания като цяло преобладават планинските хребети и планините (90 на сто от нейната територия).

Страната на Сервантес и Дон Кихот е една от най-топлите в Западна Европа. Средното количество на слънчевите дни е 260-285 в годината, а средната годишна температура по средиземноморското крайбрежие е около 20 градуса. Най-често единствено в по-северните райони през зимата става под и около нулата. През летния сезон температурите на юг стигат до 40 градуса, а на север – 25.

Икономиката на Испания е отлично развита, независимо от това, че до средата на 70-те години страната изостава от общоевропейските процеси, заради диктатурата на Франко. В момента тази държава е пета в Европа и десета в света по общия си обем на промишлено производство. Столица на Испания е Мадрид (над 2 милиона и 700 хиляди жители), а други големи и знакови нейни градове и традиционни туристически дестинации са Барселона, Валенсия, Севиля, Сарагоса и др.

Испанската туристическа индустрия е един отлично развит и разработен стопански отрасъл, като например, средиземноморското крайбрежие и остров Майорка традиционно привличат летовници от целия свят. Испания е страна с велика културна и политическа история, съчетала в себе си по неповторим начин традициите на арабския Изток и християнския Запад. Неслучайно наричат тази страна – музей под открито небе. Тя наистина е побрала в себе си толкова много история, традиция и култура. Най-известният й музей Прадо се намира в Мадрид, а в Барселона е особено популярната, култова катедрала-шедьовър на Гауди – Саграда Фамилия.

Испания предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Страната е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Испания или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Испания. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Испания.


Прочетете повече за Испания
 

Курс

Цели и задачи на обучението Обучението обхваща стандартен курс по испански език (20 учебни часа на седмица по 50 минути) с продължителност две седмици. Учебните занимания се провеждат от понеделник до петък, сутрин. Освен в учебните зали, ще можете да практикувате наученото навсякъде, където излезете. А най-хубавото е, че ще ви посрещнат любезни и услужливи хора. Общувайки с тях, ще видите колко е забавно да го правите – особено когато говорите на испански език.
Планирани резултати от курса Резултатите от курса са свързани с изкарването на незабравимо приключение – обучение по испански език в комбинация с почивка и разнообразни развлекателни дейности. Това е идеалният вариант да съчетаете лятна почивка с нещо ново и полезно – курс по испански език в сърцето на Севиля!
Процес на обучение Учебните занимания се провеждат сутрин, от 9.15 ч. до обяд – 13.00 ч. всеки ден от понеделник до петък. Продължителността на програмата е 2 седмици, а минималната възраст – 40 години.
Към пакета имате включени разнообразни дейности, които се провеждат следобедите или събота и неделя.
Контрол на обучението Курсът започва с входящ тест, чрез който ще бъдете разпределени в група от 5 до 8 души на вашето ниво. Само след няколко дни, вие самостоятелно ще усетите своя личен прогрес.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:15 - 13:00 Учебни занимания
Вторник 09:15 - 13:00 Учебни занимания
Сряда 09:15 - 13:00 Учебни занимания
Четвъртък 09:15 - 13:00 Учебни занимания
Петък 09:15 - 13:00 Учебни занимания
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Възможни са три опции за настаняване в Севиля – всяка от тях се намира в централните части на града, само на около 15 – 20 минути пеша до учебната база.


Първият вариант са апартаментите, в които има общи кухненски помещения за всички настанени в тях. Тук можете да приготвяте всичко, което обичате.

Вторият вариант за общежитията, които имат същата опция за самостоятелно приготвяне на храната.


Третата опция е приемно семейство, в което се предлагат два варианта за храна – пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) или полупансион (закуска и обяд). За разлика от повечето места, в Испания основното хранене през деня е обядът, поради което именно той е включен в полупансиона.


Всички места за настаняване включват почистване един път седмично.
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB NB NB HB FB HB FB NB NB NB NB
2 седмици 890
- 970
- 910
990
970
1050
810
- 850
- 650
3 седмици - - - - - - - - - - - - -
4 седмици - - - - - - - - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление В пакета 40 години+ има включени различни развлекателни дейности, като социална и културна програма, провеждани четири следобеда през седмицата или четири вечери отново през седмицата. В тях ще намерите театрална вечер, типична испанска вечеря, целодневна екскурзия, уроци по голф, местна кухня и гастрономия, фламенко, дегустация на вина от Андалусия и т. н.
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB NB NB HB FB HB FB NB NB NB NB
2 седмици 890
- 970
- 910
990
970
1050
810
- 850
- 650
3 седмици - - - - - - - - - - - - -
4 седмици - - - - - - - - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 40.00 €

—   Учебни материали - 45.00 €

—   Трансфер до летището - 45.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център