Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Испански език

В коя държава?

Испания

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Интензивни,  Сертификационни,  Специализирани курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Подготвителни курсове по испански език за сертификат DELE в Севиля, Испания! (Ref No:745)

Обща информация

виж галерията

Държава: Испания
Град: Севиля
Език: Испански език
Възраст: над 17, 
Вид: Интензивни,  Сертификационни,  Специализирани курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Апартаменти, 
Ниво език: Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 30.00 часа на седмица
Цена на курса: 1300 

Информация за училището

Учебният център в Севиля се намира в идеалния център на града – на няколко минути пеша от катедралата и от останалите забележителности и търговски зони. Имате възможността да учите в модерна сграда на шест етажа, оборудвана с учебни и конферентни зали, библиотека, кафене, обширен балкон, басейн. Предлагат се осем нива по испански език и широка гама от курсове, които се провеждат целогодишно – стандартни и интензивни езикови курсове, испански език и фламенго, подготвителни курсове за DELE, бизнес курсове и много други. В програмите са включени и различни екскурзии до други градове в Андалусия, Португалия и Мароко, посещения на музеи, разходки из града, прожекции на филми, както и обмен с испански курсисти, които изучават чужди езици в училището.

Град

Информация за Севиля

снимки от Севиля


Севиля е центърът на автономната област Андалусия, който се определя като художествената, културната и финансовата столица на Южна Испания. Това е четвъртият по големина град в страната, в който живеят около 600 000 души. Севиля има многовековна история и традиции, което определя и облика на града днес – това е най-доброто място да се запознаете с танца фламенко и да видите традиционните за Испания борби с бикове. Със своята история от над 2000 години, Севиля представлява голям исторически център, в който се откриват различни цивилизации и запазено средновековно, ренесансово и бароково историческо наследство, наред с влиянието на арабската култура. В него се намират много световни паметници на културата, признати за такива от ЮНЕСКО. Това е и градът на прочутия художник Диего Веласкес.
Информация за Испания

снимки от Испания

Тази люлка на модерната, европейска цивилизация граничи на запад с Португалия, на юг с британското владение Гибралтар, което е в Северна Африка, а посредством анклавите Сеута и Мелиля, с Мароко и на север с Франция и Андора. Западните и северните испански брегове се мият от водите на Атлантическия океан, а на юг и изток - на Средиземно море. Територията на Испания е 504 782 кв. км., при население около 46 661 950 души. Релефът на страната е доста разнообразен, като самият й център се намира на 300 километра от морето. В Испания като цяло преобладават планинските хребети и планините (90 на сто от нейната територия).

Страната на Сервантес и Дон Кихот е една от най-топлите в Западна Европа. Средното количество на слънчевите дни е 260-285 в годината, а средната годишна температура по средиземноморското крайбрежие е около 20 градуса. Най-често единствено в по-северните райони през зимата става под и около нулата. През летния сезон температурите на юг стигат до 40 градуса, а на север – 25.

Икономиката на Испания е отлично развита, независимо от това, че до средата на 70-те години страната изостава от общоевропейските процеси, заради диктатурата на Франко. В момента тази държава е пета в Европа и десета в света по общия си обем на промишлено производство. Столица на Испания е Мадрид (над 2 милиона и 700 хиляди жители), а други големи и знакови нейни градове и традиционни туристически дестинации са Барселона, Валенсия, Севиля, Сарагоса и др.

Испанската туристическа индустрия е един отлично развит и разработен стопански отрасъл, като например, средиземноморското крайбрежие и остров Майорка традиционно привличат летовници от целия свят. Испания е страна с велика културна и политическа история, съчетала в себе си по неповторим начин традициите на арабския Изток и християнския Запад. Неслучайно наричат тази страна – музей под открито небе. Тя наистина е побрала в себе си толкова много история, традиция и култура. Най-известният й музей Прадо се намира в Мадрид, а в Барселона е особено популярната, култова катедрала-шедьовър на Гауди – Саграда Фамилия.

Испания предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Страната е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Испания или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Испания. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Испания.


Прочетете повече за Испания
 

Курс

Описание на курса Подготвителните курсове по испански език за сертификат DELE имат минимална продължителност 4 седмици. За да се запишете в тях е необходимо да владеете езика на минимално ниво Pre - Intermediate. Това е средно ниво. Курсът включва курс по испански език и подготвителен курс за сертификата. Ще работите за усъвършенстване на своите езикови умения и ще ги надграждате по формата на изпита.
Цели и задачи на обучението След завършване на курса ще познавате отлично изпита, на който ще се явите, като ще имате тренинг на неговия формат. В таксата не е включен самия изпит, но можете да се регистрирате допълнително на място. Датите за DELE изпит се знаят предварително. Ако имате желание да вземете този сертификат, можете да го направите през летния период и при това – да използвате типичната испанска среда и да бъде по-лесно, и дори интересно!
Процес на обучение Можете да избирате от два варианта на обучение, свързани с продължителността на курса – 4 или 10 седмици. Заниманията се провеждат от 9.15 до 15.10 ч. - всеки ден от понеделник до петък.

4 седмици

Първата опция е с продължителност 4 седмици и включва 80 учебни часа по 50 минути всеки от тях стандартен курс по испански език и 40 учебни часа (по 50 минути) подготвителни часове за DELE изпит. Общият брой на часовете за 4 седмици е 120 часа или по 30 учебни часа на седмица. Едномесечният курс предлага интензивност за постигане на бързи резултати. Препоръчително е да сте учили испански език предварително и да надграждате по формата на изпита.

10 седмици

Втората опция е с продължителност 10 седмици и включва 200 учебни часа по 50 минути всеки от тях стандартен курс по испански език и 60 учебни часа (по 50 минути) подготвителни часове за DELE изпит. Общият брой на часовете за 10 седмици е 260 часа или по 26 учебни часа на седмица. Този курс се препоръчва за курсисти на по-ниските нива по испански език, но с минимум А2.
Контрол на обучението Курсът стартира с тест за определяне на входящото ниво, след което курсистите се разпределят в групи от 6 до 10 души. Минималната възраст за този вид курсове е 17 години. Периодично се правят тестове за проследяване на напредъка на всеки един курсист.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:15 - 15:10 Учебни занимания
Вторник 09:15 - 15:10 Учебни занимания
Сряда 09:15 - 15:10 Учебни занимания
Четвъртък 09:15 - 15:10 Учебни занимания
Петък 09:15 - 15:10 Учебни занимания
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Имате възможност да избирате между три варианта за настаняване – приемни семейства, апартаменти или общежития. Всяка една от тези опции се намира на пешеходно разстояние до учебната база.

Единствено при избора на двойна стая в апартаменти имате ограничение – можете да се възползвате от нея ако пътувате заедно с друг курсист, т. е. не се предлагат индивидуално.

При всички варианти в таксата е включено ежеседмично почистване на помещенията.

Храна се предлага само при настаняване в приемно семейство – полупансион (закуска и обяд) или пълен пансион (закуска, обяд и вечеря). Апартаментите и общежитията разполагат с общи кухненски помещения и помещения за развлечения, които можете да използвате с останалите настанени с вас.
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB NB NB HB FB HB FB NB NB NB NB
2 седмици - - - - - - - - - - - - -
3 седмици - - - - - - - - - - - - -
4 седмици 1460
- 1620
- 1500
1660
1620
1780
1300
- 1380
- 980
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици 3290
- 3690
- 3390
3790
3690
4090
2890
- 3090
- 2090
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Освен специфични подготвителни курсове, към пакетите са включени една целодневна и една полудневна екскурзия на седмица, уроци по танци, разходки из местни забележителности, спортни дейности и т. н. Целта на развлекателната програма е да свикнете с испанската реч и да се запознаете с испанския начин на живот. Всяка седмица получавате програмата предварително и всяка седмица тя е различна, тъй като за целия си престой определено има какво да видите в Андалусия. По желание можете да се запишете на допълнителни екскурзии или на курс по фламенго.
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB NB NB HB FB HB FB NB NB NB NB
2 седмици - - - - - - - - - - - - -
3 седмици - - - - - - - - - - - - -
4 седмици 1460
- 1620
- 1500
1660
1620
1780
1300
- 1380
- 980
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици 3290
- 3690
- 3390
3790
3690
4090
2890
- 3090
- 2090
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

—  Пране - веднъж седмично

—  Спортна програма

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 40.00 €

—   Учебни материали - 45.00 €

—   Трансфер до летището - 45.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център