Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Немски език

В коя държава?

Германия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Немски в Алпите (Ref No:729)

Обща информация

виж галерията

Държава: Германия
Град: Ерланген/Нюрнберг
Език: Немски език
Възраст: oт 14 - 17, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство, 
Ниво език: Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 880 

Информация за училището

Нюрнберг е разположен на река Пегниц и на рейнско-дунавския речен канал. Именно заради това си разположение и заради възможностите за търговия той се е превърнал в индустриалният център на Бавария. Той е дом на компаниите Siemens и MAN и е основната административна единица на региона.

Днес градът е изпълнен с живот и е много модерен, като същевременно е запазил старинната си архитектура, на която вие можете да се наслаждавате по време на престоя си в него. Атмосферата на града ще ви грабне още от самото начало, като програмата ще ви позволи да се запознаете от близо с някои от нещата, които задължително трябва да видите в Нюрнберг.

Класните стаи ще ви посрещнат с добре дошли. През целия период на обучението вие ще се ползвате от оборудването им и от отличните преподаватели, които имат за цел да ви помогнат да усъвършенствате вашия немски език. През следобедните часове вие можете да се възползвате от организираните екскурзии до местните забележителности, което ще обогати вашата обща култура и познания за град Нюрнберг.

Град

Информация за Ерланген/Нюрнберг

снимки от Ерланген/Нюрнберг


Ерланген е град, намиращ се в южната провинция на Германия Бавария. Населението на града е около 105 000 души. Заедно с Нюрнберг и Фюрт градът образува един от 23-те водещи икономически центрове в Бавария, а заедно с Нюрнберг образува метрополен регион Нюрнберг, един от 11-те метрополни региона в Германия. Градът постоянно се разраства около Университета Ерланген-Нюрнберг, както и около многобройните предприятия и концерни на Siemens AG. Поради насочеността на факултетите, намиращи се в Ерланген, към медицината и медицинските науки и техники, градът е придобил названието “Столица на медицината” на провинция Бавария. Другата част на университета се намира в град Нюрнберг. Градът е с население 500 000 души и е вторият по-големина град в провинция Бавария след Мюнхен и 14 по големина в цяла Германия. Средната годишна температура е около 18 градуса. Градът е много важен икономически и технически център, на второ място се нарежда след Хамбург по този показател. Седалище в града имат фирми като Siemens, MAN, Alcatel и други.
Информация за Германия

снимки от Германия

Германия се намира в централна Европа. Държавата се  състои от 16 провинции, като две от тях - Хамбург и Бремен, представляват свободни и отделни градове, а провинцията-град Берлин е федерална столица. Населението към днешна дата наброява 84 млн души.Германия е страна с богата култура и традиции и винаги има какво да се види. С посещението си, без значение под каква форма - работа, кандидатстване или езиков курс в Германия, може да откриете много нови места, да се забавлявате, да релаксирате, да посетите изпълнени с живот градове, с удивителна архитектура, страхотни търговски центрове и вълнуващ нощен живот.

Пленителните средновековни градчета и традиционни села, производители на вино с приятелски фестивали и регионални специалитети. Живописни околности, с идеални за разходка и почивка места. Замъци, дворци и абатства, които са въплъщение на немския романтизъм. Забавление и спорт, добрина и почивка, Германия е страна на хиляди възможности и много интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

По всяко време на годината може да се забавлявате в Германия, поради провеждането на много и различни фестивали, концерти и световно известните бирени фестивали през октомври.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Германия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Германия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления!  Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за вузовете и училищата в Германия.


Прочетете повече за Германия
 

Курс

Описание на курса В програмата ви са заложени 20 учебни часа на седмица. Вие ще имате занятия предимно сутрин от 9 до 12:30, след което обяд и много свободно време. Групите съдържат до максимум 15 курсиста, което позволява на всеки един от тях да взема активно участие в дискусиите и упражненията, които се съдържат в почти всяка лекция. Задължително условие за участие е да владеете минимум А2. Вие ще имате възможност във всеки един момент да упражнявате немския език, понеже във всеки един момент ще се намирате в компанията на чуждестранни курсисти или немскоговорящото местно население. Програмата ви предоставя и възможност да опознаете местността, като се присъедините към организираните екскурзии, които имат и обучителен характер.
Цели и задачи на обучението Програмата е подходяща за тези от вас, които имат планове в бъдеще по-сериозно да използват немския език. Тя ще ви обогати речниковия запас и ще ви предостави много възможности, където вие ще можете да практикувате наученото в класните стаи.
Планирани резултати от курса Вие ще можете да усетите резултатите от курса още в самото му начало. С времето ще забележите колко по-уверени ставате и колко по-умело започвате да използвате езика в ежедневните разговори с местните или с преподавателите и колегите от курса. В края на програмата вие ще сте се запознали от близо с местните забележителности.
Процес на обучение Програмата цели да ви научи на немски език. За целта учебните часове протичат много разнообразно, като се търси съчетанието на граматически упражнения и правилното боравене с лексиката. Вие ще правите много дискусии, в които преподавателите ще ви насърчават да вземате отношение по дадения въпрос. През остатъка от деня вие ще участвате в много забавни и интересни игри, както и ще посетите някои от най-известните дестинации и атракции в Нюрнберг и околията.
Контрол на обучението Още през първия ден от вашата учебна програма вие ще трябва да държите тест по немски език. Той ще има за цел да определи нивото ви, спрямо което ще бъдете разпределени в група, която да отговаря на него. В последствие и в течение на курса ще имате няколко текущи контролни, които ще покажат колко добре усвоявате материала. Ако изоставате и чувствате, че някаква граматика ви е убягнала, можете да се консултирате с преподавателите.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Вторник 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Сряда 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Четвъртък 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Петък 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Събота 11:00 - 20:00 Целодневна екскурзия
Неделя 11:00 - 00:00 Забавна програма
 

Настаняване

Материалната база Вие ще бъдете настанени в приемно семейство, което няма да се намира на голямо разстояние от училището. Ще разполагате с двойна стая и ще ви бъде подсигурен пълен пансион – закуска, обяд, вечеря. Винаги можете да се допитате до семействата ако имате нужда от нещо или искате да научите малко повече за града. По този начин вие много по-лесно ще свикнете с тях и същевременно ще упражнявате немския си език в обстановка, която предразполага за това.


 

Развлекателна програма

Забавление Забавленията в Нюрнберг са многобройни. Вие ще имате възможност от една страна да опознаете местните забележителности, като се възползвате от еднодневните и многобройните полудневни екскурзии. Местата, които се посещават са Albrecht-Dürer-Haus, Würzburg, St-Sebaldus Church, Regensburg, защитеният от ЮНЕСКО град Бамберг и други. Разбира се това не е всичко. В някои от полудневните екскурзии вие ще плавате с лодка по Dutzendteich или ще обикаляте по магазините в търсене на сувенири, дрехи и други интересни неща.
 

Цена


Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Храна

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 50.00 €

—   Самолетен билет - 150.00 €

—   Трансфер до летището - 100.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център