Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Немски език

В коя държава?

Германия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Немски в Кьолн (Ref No:728)

Обща информация

виж галерията

Държава: Германия
Град: Кьолн
Език: Немски език
Възраст: oт 14 - 17, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство, 
Ниво език: Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 880 

Информация за училището

Кьолн се слави с това, че е четвъртият по големина град в Германия, след Берлин, Хамбург и Мюнхен. Той притежава богата история и само тук можете да видите Кьолнската катедрала, която е едно от най-посещаваните от туристи дестинации. Построяването й е отнело 632 години и именно заради този факт си струва да се посети. В близост до нея се намират множество малки ресторантчета, заведения и клубове, които вие можете да посетите и да се насладите на величествената гледка. Дом на повече от 30 музеи и стотици галерии, Кьолн ще ви омая със своята автентичност и запазена архитектура, със своя чар и със своите жители, които ежегодно приветстват туристи от цял свят.

Учебната база е много модерна. Стаите са просторни, светли и много добре оборудвани. По време на престоя си тук курсистите се обучават при много добри специалисти, които ще ги мотивират да използват езика и да не се притесняват от нищо. Следобедните часове, които са свободни, се използват за организиране на местни екскурзии, което ще обогати вашата представа и знания за Германия и в частност Кьолн.

Град

Информация за Кьолн

снимки от Кьолн


Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент. В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).
Информация за Германия

снимки от Германия

Германия се намира в централна Европа. Държавата се  състои от 16 провинции, като две от тях - Хамбург и Бремен, представляват свободни и отделни градове, а провинцията-град Берлин е федерална столица. Населението към днешна дата наброява 84 млн души.Германия е страна с богата култура и традиции и винаги има какво да се види. С посещението си, без значение под каква форма - работа, кандидатстване или езиков курс в Германия, може да откриете много нови места, да се забавлявате, да релаксирате, да посетите изпълнени с живот градове, с удивителна архитектура, страхотни търговски центрове и вълнуващ нощен живот.

Пленителните средновековни градчета и традиционни села, производители на вино с приятелски фестивали и регионални специалитети. Живописни околности, с идеални за разходка и почивка места. Замъци, дворци и абатства, които са въплъщение на немския романтизъм. Забавление и спорт, добрина и почивка, Германия е страна на хиляди възможности и много интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

По всяко време на годината може да се забавлявате в Германия, поради провеждането на много и различни фестивали, концерти и световно известните бирени фестивали през октомври.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Германия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Германия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления!  Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за вузовете и училищата в Германия.


Прочетете повече за Германия
 

Курс

Описание на курса Програмата включва 20 учебни часа седмично. Лекциите се водят в сутрешните часове от 9 д о12:30. Всяка група се състои от не повече от 12-15 курсиста. Това ще даде възможност на учениците да вземат участие и да усъвършенстват своя немски език. Задължително условие за участие е да владеете минимум А2. Вие ще имате много възможности за упражняване на езика – по време на екскурзиите, по време на разговорите ви с другите курсисти и по време на престоя ви в приемното семейство, където ще отседнете. Разбира се в програмата са заложени и други много интересни дейности и мероприятия, на които вие ще присъствате и ще обогатявате знанията си за Кьолн и Германия.
Цели и задачи на обучението Програмата цели да ви помогне да свикнете с използването на езика е неакадемична среда. За да постигне това, програмата ще ви поставя в много различни ситуации, които изискват боравенето с немски език, за да можете да разбирате събеседници си. В течение на курса вие ще усетите, че започвате много по-лесно да боравите с езика.
Планирани резултати от курса Резултатите от курса ще бъдат усетени от вас още в самото начало. Вие ще видите, че ставате много по-уверени в изказа и произношението си, което е и целта на самия курс. Вие също така ще се запознаете с Кьолн и неговите забележителности, които привличат туристи от цял свят.
Процес на обучение Програмата има за цел да ви предостави достатъчно възможности за упражняване на вашия немски език. В класните стаи вие ще участвате активно в много дискусии. Освен това ще правите граматични и лексикални упражнения, които след това ще ви помогнат в общуването. По време на екскурзиите също ще ви се наложи да го ползвате, тъй като хората, които ще срещнете на всяка една от тях ще са може би само немскоговорящи.
Контрол на обучението Програмата ще ви посрещне с входящ тест по немски език, за да се определи новото ви. На база резултатите, които постигнете, ще бъдете разпределени в група, която ще отговаря на вашето индивидуално ниво. По този начин ще можете много по-лесно да се справяте с материала. Програмата също така ще ви подложи и на няколко текущи теста, целта на които е да се прецени до колко добре усвоявате материала.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Вторник 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Сряда 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Четвъртък 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Петък 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Събота 11:00 - 20:00 Целодневна екскурзия
Неделя 11:00 - 00:00 Забавна програма
 

Настаняване

Материалната база Опцията за настаняване е приемно семейство. Вие ще имате на разположение двойна стая и осигурен пълен пансион – закуска, обяд, вечеря. Винаги можете да попитате членовете на семейството за всичко, което ви вълнува, както и да получите повече информация за Кьолн. Така вие ще имате шанса едновременно с новата информация, да упражнявате своя немски език. Обикновено семействата са разположени в близост до училището.
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 880
- 950
-
3 седмици - 1280
- 1385
-
4 седмици - 1680
- 1820
-
Extra Week - - - - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Освен изучаване на немски език, програмата ви дава възможност да се запознаете с културата и атмосферата в Кьолн. Сред развлекателните дейности се включва целодневна екскурзия до известния музей Kommern, Бон, и пързаляне с боб слей, посещение на музея в Кьолн и други. Разбира се ще имате възможност да обиколите града с помощта на организираната разходка, в която ще вземат участие всички от групата. Вие ще имате също така и възможността да плавате с лодка по река Рейн, да спортувате, да играете на много различни игри, да посетите зоологическата градина и да участвате в много други мероприятия, които ще ви донесат само позитивно настроение и много хубави моменти.
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 880
- 950
-
3 седмици - 1280
- 1385
-
4 седмици - 1680
- 1820
-
Extra Week - - - - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Храна

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 50.00 €

—   Самолетен билет - 150.00 €

—   Трансфер до летището - 100.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център