Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Италиански език

В коя държава?

Италия

За кого?

Езиково обучение за студенти

Какъв курс?

Готварство,  Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Linguaviva Educational Group – вкусът на Италия (Ref No:601)

Обща информация

виж галерията

Държава: Италия
Град: Флоренция
Език: Италиански език
Възраст: над 16, 
Вид: Готварство,  Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство,  Апартаменти, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 930 

Информация за училището

Училището се намира в града на романтиката и кулинарията. Чрез този курс ще имате възможността да опознаете града, да срещнете много нови хора и да се насладите на едно прекрасно приключение, наречено Флоренция.

Флоренция привлича стотици туристи с красивите си старинни сгради и малки и кокетни заведения. Това е и мястото на едни от най – добрите ресторанти, дали славата на града, а и на цяла Италия.

Градът ще ви грабне със своите невероятни места, оживени улици, многобройни забавления и атракции.

Избирайки този курс, ще има те възможност да обогатите езиковите си познания и заедно с това да се разходите из местните магазини, да се насладите на архитектурата, бреговете на река Арно, зелените градинки и лъчите на пролетното слънце.

Съчетайте полезното с приятното и изживейте едни незабравими мигове, които ще останат спомен за цял живот.

Град

Информация за Флоренция

снимки от Флоренция


През 14 век богатствата на Медичите издигат Флоренция като център на изкуствата в цяла Северна Италия. По полегатите хълмове на красивия флорентински пейзаж, оросяван от тихите води на река Арно, се появяват първите вили, чиито градини се различават от дворовете на средновековните замъци и манастири. Лилията е символът и гербът на града, чието име произлиза от латинската дума цвят - град на цветята.
Информация за Италия

снимки от Италия

Италия е държава в Западна Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров. Включва два големи острова в Средиземно море, Сицилия и Сардиния, и много по-малки в Тиренско и Адриатическо море. Ганичи с Франция, Швейцария, Австрия, Словения и Сан Марино. Тя като страна без съмнение е повлияна от много култури и политически сили през вековете. Към тях се числят византийската, етруската и гръцката, но римската цивилизация и италианският ренесанс имат световно променящо въздействие и допринасят най-много за положението на Италия в съвременния свят.Италия е парламентарна република, като президентът е държавен глава на страната. Той се избира посредством тайно гласуване от страна на парламента и на представители на областите. Законодателният орган в Италия представлява двукамерен парламент, а изпълнителният орган носи името Съвет на министрите и се назначава от президента.

Разделена е на 20 региона, 5 от които със специален автономен статут. Интересен факт е, че Рим е столица от 1870 година. Преди него тази функция са изпълнявали Торино и Флоренция.

Освен, че територията на Италия има формата на ботуш, друг интересен факт свързан с географията й е, че в южните части на страната има действащите вулкани. Това са Везувий - 1 277 м, Етна - 3 323 м (на о-в Сицилия), Вулкано - 500 м (на о-в Вулкано) и Струмболи - 924 м (на о-в Стромболи).

Историята на страната датира още от 1-ви век пр.н.е. Тогава зародилата се Римска империя е една от най-могъщите цивилизации съществували някога.


Прочетете повече за Италия
 

Курс

Описание на курса Курсът се провежда в специална учебна база, разполагаща с всичко нужно за успешното протичане на обучението. Класните стаи са 17 на брой, оборудвани с климатик, аудио и видео техника, интернет. Вие имате 20 учебни часа седмично по италиански, предимно в сутрешните часове. Следобедните часове са отделени за занятията по готварство и кулинарно майсторство (6 часа седмично). По време на тези часове ще се научите да изготвяте меню от четири ястия, ще знаете на какъв принцип се прави избора и как да се подбират и комбинират основни подправки, и различни видове ястия. Всеки урок е с различна тематика, като се обхващат отделни области от Италия. Специално внимание се обръща на района на Тоскана както и на историческото наследство на всеки един регион, тъй като това е важно, за да се разбере какво е влиянието на националностите, които са го населявали в по-стари времена, как това се е отразило на днешните жители и как е повлияло на италианската кухня, като цяло.
Цели и задачи на обучението Стандартният курс има за цел да подобри нивото на владеене на езика и в същото време да даде солидна подготовка на хора, които обмислят сериозно да се занимават с готварство. Вие ще изучите тънкостите в подготвянето на менюта и традиционните италиански гозби. Ще знаете кое ястие с коя подправка трябва да се комбинира, за да е то по възможност най-вкусно. Ще придобиете знания, които ще ви помогнат да се реализирате по-добре.
Планирани резултати от курса Курсът ще ви запознае с италианската култура, манталитет и начин на живот. Друго основно предимство е и това, че ще получите една солидна подготовка в областта на готварството и кулинарното майсторство, ще затвърдите или обогатите знанията си, ще се обучавате от едни от най-добрите специалисти в областта на кулинарията. На края на курса ще можете да изготвите сами подходящо меню и да приготвите посочените ястия. Ще сте усъвършенствали техниката си на готвене и ще умеете успешно да реализирате експериментаторските си идеи.
Процес на обучение Денят започва със сутрешни занимания, свързани с по-пълното овладяване на езика. Акцент се поставя на следобедните занимания. Всяка седмица се състои от 3 сесии. Две готварски сесии и една сесия, която е ориентирана към майсторството на дегустацията с акцент върху дегустацията на вино. Всеки час започва с описание за изготвянето на меню, следва кратка информация за разглеждания регион, обяснение на основните свойства на подправките, как се избират, почистват и използват, както и различни техники на приготвянето им. Следва описание на ястието, техники и методи на готвене. Продължава се с представянето на нови кулинарни течения, подробно обяснение на всяка една фаза на обработка, приготвяне на ястието и неговата дегустация. Всеки ученик получава лична папка с инструкции, разнообразни оригинални рецепти, както и престилка.
Контрол на обучението Всеки курсист трябва да държи входящ тест по италиански език. Този тест има за цел да определи нивото ви на владеене. В зависимост от постигнатите резултати вие ще бъдете разпределени в подходящата за вас група. Курсът преминава в регулярни тестове, които да дадат по-обща представа за вашия напердък. На края на курса се провежда изходящ тест, на базата на който се прави оценка на общото представяне на ученика, пише се доклад и се издава диплома за съответното завършено ниво. По желание, курсиста може да продължи обучението си в по- горно ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Вторник 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Сряда 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Петък 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Вариантите за настаняване са няколко. Ако искате да опознаете по-добре своя град-домакин можете да предпочетете да живеете в приемно семейство. Тази опция ви дава право на собствена стая и ползване на перално помещение и кухня. Може свободно да използвате кухненското и пералното помещение. Осигурен е полупансион ( закуска и вечеря).

Хората, които предпочитат да са сами могат да се настанят в апартаменти. Изборът е между единична и двойна стая. Обикновено спалните са 3 или повече, с обща кухня и баня.

Има и опция за настаняване в самостоятелно жилище. Може да избирате между студио или малък апартамент за един или двама. Те са напълно обзаведени, с оборудвана кухня, кърпи и чаршафи, като класът им варира в зависимост от изискванията на участника.
Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB HB FB HB BB HB BB
2 седмици 1540
- - - 1090
930
1200
1030
640
3 седмици 2060
- - - 1560
1320
1720
1450
960
4 седмици 2480
- - - 2060
1720
2240
1900
1280
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Всеки курсист с постъпването си в програмата получава каталог. В него са изброени по дни организираните от преподавателите екскурзии. Чрез каталога вие ще можете да разчетете времето си и да изберете точната екскурзия за вас – тази дестинация, която ви харесва най-много. Готварските часове и разходките с новите приятели са отлична предпоставка за упражняване на вашия италиански език, както са и екскурзиите до местните забележителности.
 

Цена

Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB HB FB HB BB HB BB
2 седмици 1540
- - - 1090
930
1200
1030
640
3 седмици 2060
- - - 1560
1320
1720
1450
960
4 седмици 2480
- - - 2060
1720
2240
1900
1280
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 70.00 €

—   Самолетен билет - 160.00 €

—   Депозит за настаняване - 0.00 лв.

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Учебни материали - 0.00 лв.

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Трансфер до летището - 100.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център