Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Италиански език

В коя държава?

Италия

За кого?

Езиково обучение за студенти

Какъв курс?

Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Linguaviva Educational Group – традиция и качество във всяка дума (Ref No:599)

Обща информация

виж галерията

Държава: Италия
Град: Флоренция
Език: Италиански език
Възраст: над 16, 
Вид: Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство,  Частни квартири,  Апартаменти, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 640 

Информация за училището

Градът на влюбените или градът на Ренесанса. Това е Флоренция с вековна история, незабравими гледки и множество възможности за разходки сред най-прекрасното и романтично място на планетата. Тук вие ще усетите атмосферата на древната култура и модерното време. Ще почувствате римското присъствие в древните постройки и ще останете очаровани от атракциите, които градът може да ви предложи.

Градът е център на изкуството. Тук можете да видите едни от най-великите произведения на Микеланджело, Леонардо да Винчи, Донатело. Съчетавайки полезното с приятното, вие ще можете да се разходите по коридорите на едни от най-красивите катедрали, музеи и галерии в цял свят, а също така и да усъвършенствате нивото на владеене на езика. Градът е известен и със своите фестивали и прекрасна кухня. Тук винаги има по нещо за всеки. Магазините и ресторантите са многобройни, както и забавленията в този чудесен град.

Град

Информация за Флоренция

снимки от Флоренция


През 14 век богатствата на Медичите издигат Флоренция като център на изкуствата в цяла Северна Италия. По полегатите хълмове на красивия флорентински пейзаж, оросяван от тихите води на река Арно, се появяват първите вили, чиито градини се различават от дворовете на средновековните замъци и манастири. Лилията е символът и гербът на града, чието име произлиза от латинската дума цвят - град на цветята.
Информация за Италия

снимки от Италия

Италия е държава в Западна Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров. Включва два големи острова в Средиземно море, Сицилия и Сардиния, и много по-малки в Тиренско и Адриатическо море. Ганичи с Франция, Швейцария, Австрия, Словения и Сан Марино. Тя като страна без съмнение е повлияна от много култури и политически сили през вековете. Към тях се числят византийската, етруската и гръцката, но римската цивилизация и италианският ренесанс имат световно променящо въздействие и допринасят най-много за положението на Италия в съвременния свят.Италия е парламентарна република, като президентът е държавен глава на страната. Той се избира посредством тайно гласуване от страна на парламента и на представители на областите. Законодателният орган в Италия представлява двукамерен парламент, а изпълнителният орган носи името Съвет на министрите и се назначава от президента.

Разделена е на 20 региона, 5 от които със специален автономен статут. Интересен факт е, че Рим е столица от 1870 година. Преди него тази функция са изпълнявали Торино и Флоренция.

Освен, че територията на Италия има формата на ботуш, друг интересен факт свързан с географията й е, че в южните части на страната има действащите вулкани. Това са Везувий - 1 277 м, Етна - 3 323 м (на о-в Сицилия), Вулкано - 500 м (на о-в Вулкано) и Струмболи - 924 м (на о-в Стромболи).

Историята на страната датира още от 1-ви век пр.н.е. Тогава зародилата се Римска империя е една от най-могъщите цивилизации съществували някога.


Прочетете повече за Италия
 

Курс

Описание на курса Базата на училището разполага с 17 класни стаи, които са идеално пригодени за изучаването на езика, въпреки че сградата, в която се помещават е от 19 век. Всеки курсист попада в група от по максимум 12 човека. Така по-лесно се следи нивото на усвояване на материала. За всяка група отговарят двама преподаватели. Часовете по италиански език на седмица са общо 20, като се провеждат предимно в сутрешните часове. Продължителността на всеки час е от по 50 минути. Останалата част от деня е предназначена за разходки и забавления.
Цели и задачи на обучението Програмата има за цел да ви запознае с културата и прекрасните забележителности на Флоренция. Тя е идеалното място за вас както да опознаете един от най-красивите градове в света, така и да създадете много нови приятелства с другите студенти. Тук вие ще имате възможността да се обучавате от професионалисти, като задълбочавате познанията си по италиански език и по италианската култура.
Планирани резултати от курса През първите дни от курса вие ще усетите промяната у вас. Ще станете по-уверени във възможностите си да водите разговори на различна тематика, както и да създавате презентации. Тук вие ще обогатите вашата обща култура и ще се запознаете от близо с Флоренция. Курсът ще ви помогне както да разговаряте по-свободно с местното население, така и с италианците, които ще срещнете в собствения си град.
Процес на обучение Вие имате 20 учебни часа на седмица, които се провеждат предимно в сутрешните часове. Следобедите са ви свободни за малки екскурзии до местните забележителности, или за разходки с новите ви приятели от курса. Часовете по италиански език преминават в множество дискусии, лекции и практически занятия. Цели се да се затвърдят вашите знания по италиански език, както и комуникационните ви умения, за да можете по-лесно да общувате.
Контрол на обучението Всеки курсист държи входящ тест за определяне на нивото му на владеене италиански език. На база постигнатите резултати той бива разпределен в подходящата за нивото му група. По този начин ще може само да гради нови знания и да затвърждава старите. Малкият брой хора в група позволява на преподавателите да следят от близо развитието на всеки един курсист. При преценка на преподавателите ще се предоставят повече материали и ще се правят повече упражнения. В края на програмата курсистите държат изходящ тест, на база на който се изготвя диплома за цялостното им представяне по време на курса.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Вторник 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Сряда 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Петък 09:00 - 14:00 Курс по италиански език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Участниците могат да избират между три варианта за настаняване – в приемно семейство, самостоятелни апартаменти, апартаменти за няколко човека.

Всеки един от вариантите има преимущества, сред които можете да избирате. При опцията приемно семейство всеки курсист разполага със собствена стая или със спалня за двама (ако участниците са пристигнали заедно). Имате свободен достъп до кухнята, пералното помещение. Включен ви е и полупансион (закуска и вечеря).

Апартаментите са предимно с единични или двойни стаи.

Може да избирате и между студио или малък апартамент за един или двама. Те са напълно обзаведени, с оборудвана кухня, кърпи и чаршафи, като класът им варира в зависимост от изискванията на участника.
Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB HB FB HB BB HB BB
2 седмици 1250
- - - 800
640
910
740
350
3 седмици 1625
- - - 1125
885
1285
1015
525
4 седмици 1900
- - - 1480
1140
1660
1320
700
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление С идването си тук вие получавате каталог с предвидените за месеца и седмицата екскурзии. Така вие ще можете да подберете дестинациите и местата, които най-много желаете да посетите. Екскурзиите се ръководят от преподавателите. Чрез тях вие ще можете да се запознаете от близо с местните забележителности, както и да се срещнете с много нови хора и създадете приятелства за цял живот.
 

Цена

Цена в

Aпартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB HB FB HB BB HB BB
2 седмици 1250
- - - 800
640
910
740
350
3 седмици 1625
- - - 1125
885
1285
1015
525
4 седмици 1900
- - - 1480
1140
1660
1320
700
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 70.00 €

—   Самолетен билет - 160.00 €

—   Депозит за настаняване - 0.00 лв.

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Учебни материали - 0.00 лв.

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Трансфер до летището - 100.00 €

 Други езикови програми


Спорт
Искам още интересни програми
езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център