Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Италиански език

В коя държава?

Италия

За кого?

Езиково обучение за студенти

Какъв курс?

Изкуства,  Стандартни курсове,  Специализирани курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Linguaviva Educational Group – 30 години традиция и качество (Ref No:597)

Обща информация

виж галерията

Държава: Италия
Град: Флоренция
Език: Италиански език
Възраст: над 16, 
Вид: Изкуства,  Стандартни курсове,  Специализирани курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство,  Апартаменти, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 30.00 часа на седмица
Цена на курса: 1890 

Информация за училището

Флоренция е един от най-красивите и романтични градове в цял свят. Вековете несъмнено са оставили своето наследво и в културен, и в исторически план. Тук се преплитат съвременната култура и споменът на дрeвните времена, разкривайки незабравима гледка пред погледа на смаяните посетители.

Флоренция е главен град на областта Тоскана, създаден през около 59г. пр. н. е. от римски ветерани.

Градът се смята за люлката на Ренесанса. Той е и родното място на видни личности, като Данте Алегиери, Джовани Бокачо, Сандро Ботичели и редица други. Тук се намират и едни от най- великите произведения на Микеланджело, Леонардо да Винчи, Донатело, както и едни от най-касивите катедрали в цял свят, редица музеи, църкви, фонтани и куп други забележителности. Тук никога не може да скучаете, има какво да видите и къде да се забавлявате, дори и да прекарате целия си живот в този град.Флоренция се разделя на четири квартала, които всяка година се срещат за провеждането на ежегодни фестивали. Това са Санта Мария Новела, Сан Джовани, Санта Кроче и Санто Спирито.

Няма начин, по който да се опишат безбройните красиви малки магазинчета по страничните улички, пазарчето в центъра на града, както и неповторимата архитектура. Няма как да се предаде шума на река Арно и бялата й пяна, на фона на зелените градини в далечината, или топлината на пролетното слънце. Единственият начин е да се убедите сами, като съчетаете полезното с приятното и изживеете едни незабравими мигове, които ще останат спомен за цял живот.

Град

Информация за Флоренция

снимки от Флоренция


През 14 век богатствата на Медичите издигат Флоренция като център на изкуствата в цяла Северна Италия. По полегатите хълмове на красивия флорентински пейзаж, оросяван от тихите води на река Арно, се появяват първите вили, чиито градини се различават от дворовете на средновековните замъци и манастири. Лилията е символът и гербът на града, чието име произлиза от латинската дума цвят - град на цветята.
Информация за Италия

снимки от Италия

Италия е държава в Западна Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров. Включва два големи острова в Средиземно море, Сицилия и Сардиния, и много по-малки в Тиренско и Адриатическо море. Ганичи с Франция, Швейцария, Австрия, Словения и Сан Марино. Тя като страна без съмнение е повлияна от много култури и политически сили през вековете. Към тях се числят византийската, етруската и гръцката, но римската цивилизация и италианският ренесанс имат световно променящо въздействие и допринасят най-много за положението на Италия в съвременния свят.Италия е парламентарна република, като президентът е държавен глава на страната. Той се избира посредством тайно гласуване от страна на парламента и на представители на областите. Законодателният орган в Италия представлява двукамерен парламент, а изпълнителният орган носи името Съвет на министрите и се назначава от президента.

Разделена е на 20 региона, 5 от които със специален автономен статут. Интересен факт е, че Рим е столица от 1870 година. Преди него тази функция са изпълнявали Торино и Флоренция.

Освен, че територията на Италия има формата на ботуш, друг интересен факт свързан с географията й е, че в южните части на страната има действащите вулкани. Това са Везувий - 1 277 м, Етна - 3 323 м (на о-в Сицилия), Вулкано - 500 м (на о-в Вулкано) и Струмболи - 924 м (на о-в Стромболи).

Историята на страната датира още от 1-ви век пр.н.е. Тогава зародилата се Римска империя е една от най-могъщите цивилизации съществували някога.


Прочетете повече за Италия
 

Курс

Описание на курса Курсът се провежда в специално избрана учебна база, разположена в тих квартал, близо до главните пътища в триетажна сграда, построена през 19 век. Разполага със 17 класни стаи, оборудвани с климатик, аудио и видео техника. Участниците могат да си почиват в красивата градина в задния двор на училището. Имате свободен достъп до интернет във всяка точка на сградата. Работи се в малко групи от по максимум 12 човека, като всяка група се обучава от по двама преподаватели. По този начин се осигурява по-добрия контрол и по-пълното усвояване на преподавания материал. Всяко ниво може да се завърши за 4 седмици. На края се провежда контролен тест и в случай, че изпита е успешно издържан, участникът може да премине на следващото ниво. Всяка седмица участниците имат 20 урока по италиански език, които се провеждат сутрин, а всеки от тях е по 50 мин. Следобедните са предвидени за часове по изкуство, дизайн и фотография (10 часа на седмица)
Цели и задачи на обучението Целта на курса е да усъвършенствате знанията си, да опознаете италианската култура и начин на живот, да придобиете опит в общуването в една мултинационална среда. Тъй като този курс е специализиран в областта да изкуството, дизайна и фотографията, участниците могат да избират по един предмет, който да специализират за целия месец. Вариантите са: Дизайн в модата и облеклото, Дизайн при бижутата и аксесоарите; Индустриален дизайн; Интериорен дизайн; Класическа и дигитална фотография; Рисуване В програмата са включени също така и дейности, ориентирани към работата в екип, развиване на лидерските и комуникативните умения на участниците. Предвиждат се и редица екскурзии до известни градове, местности и исторически забележителности, както и специално изготвена програма, съобразена с изискванията и нуждите на кандидата.
Планирани резултати от курса След завършването на курса, вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика, ще можете да общувате свободно, ще сте преодолели така наречената езикова бариера. Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате. Освен всичко това, вие ще опознаете из основи италианската култура, манталитет и начина на живот. Благодарение на специализираните курсове ще можете да получите солидна подготовка, която да ви послужи, като основа за по-нататъшното ви развитие, да стимулира таланта ви, да развие творческото ви мислене и да ви научи по какъв начин най-добре да изразявате и представяте идеите си.
Процес на обучение Занятията започват сутрин, като се провеждат по четири учебни часа, с продължителност от по 50 мин. В началото на програмата участникът държи тест за определяне на входящото му ниво, в резултат на което се разпределя в съответстващата на него група. На края на всяко ниво се държи изходящ тест. Това се прави с цел да се провери до колко е усвоено съответното ниво и колко бързо се обучава участникът. Обучението по един специален предмет се провежда за един месец.
Контрол на обучението При пристигането на курсиста той държи входящ тест, който се проверява и в зависимост от показания резултат се определя и нивото и групата на участника. В течение на курса и на база личната преценка на преподавателя, и текущите тестове, ученика получава допълнителни материали, домашни работи и внимание, които да му помогнат да повишава първоначалното си ниво. На края на курса се провежда изходящ тест, на базата на който се прави оценка на общото представяне на ученика, пише се доклад и се издава диплома за съответното завършено ниво. По желание, курсиста може да продължи обучението си в по-горно ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 15:00 Италиански език + фотография
Вторник 09:00 - 15:00 Италиански език + фотография
Сряда 09:00 - 15:00 Италиански език + дизайн
Четвъртък 09:00 - 15:00 Италиански език + дизайн
Петък 09:00 - 15:00 Италиански език + дизайн
Събота 09:00 - 21:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 21:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Участниците могат да избират между три варианта за настаняване.

Ако желаят да опознаят от близо начина на живот и манталитета на италианците, те могат да бъдат настанени в приемно семейство. За тяхно удобство и сигурност всяка седмица служител проверява дали се спазват всички изисквания и дали участника се чувства комфортно в новата си среда. Има възможност за настаняване в самостоятелна стая или в спалня за двама (само ако участниците са пристигнали заедно). Освен това, може свободно да използвате кухненското и пералното помещение. В условията се включва и полупансион (закуска и вечеря).

За тези, които предпочитат малко по-голяма самостоятелност и уединение се предлага и възможност за настаняване в апартамент. Може да избирате между единична и двойна стая. Обикновено спалните са 3 или повече, с обща кухня и баня.

Ако общият апартамент ви се струва твърде шумен, и не отговаря на нуждите ви, имате възможност за настаняване в самостоятелно жилище. Може да избирате между студио или малък апартамент за един или двама. Те са напълно обзаведени, с оборудвана кухня, кърпи и чаршафи, като класа им варира в зависимост от изискванията на участника.
Цена в

Апартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB HB FB HB FB HB FB
4 седмици 2650
- - - 2230
1890
2410
2070
1450
8 седмици 5300
- - - 4460
3780
4820
4140
2900
12 седмици 7770
- - - 6510
5490
7050
6030
4170
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Всеки месец се предлага разнообразна програма от екскурзии и развлекателни дейности. Тя се организира от преподавателите, като дава неповторимата възможност да се забавлявате, да се срещате с нови хора и в същото време да упражнявате езика си.

През първия учебен ден вие ще получите специално изготвен каталог с различни дейности и екскурзии, както и датите, за които е предвидено изпълнението им. Така ще сте свободни да изберете това, което ви харесва и интересува най-много.
 

Цена

Цена в

Апартамент Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB HB FB HB FB HB FB
4 седмици 2650
- - - 2230
1890
2410
2070
1450
8 седмици 5300
- - - 4460
3780
4820
4140
2900
12 седмици 7770
- - - 6510
5490
7050
6030
4170
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 70.00 €

—   Самолетен билет - 160.00 €

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Трансфер до летището - 100.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център