Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Немски език

В коя държава?

Австрия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Научи немски език в града на изкуствата! (Ref No:596)

Обща информация

виж галерията

Държава: Австрия
Град: Виена
Език: Немски език
Възраст: от 12 - 17, 
Вид: Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 714 

Информация за училището

Разположен на двата бряга на река Дунав, в подножието на Алпите, Виена ще ви впечатли със своите множество архитектурни забележителности, паметници, постройки, кафенета, улици. Много хора определят града като културната столица на Европа, заради неговата уникална атмосфера и неповторим чар. Той е едно от най-приятните места за почивка и туристите го предпочитат заради отличната инфраструктура, чистият въздух, спокойствието и зеленината. Всичко това безспорно го прави едно от най-приятните места за обучение и прекарване на лятната ваканция.

Основана през 1988 година школата Actilingua е известна по цял свят. Тук вие ще имате невероятната възможност да се запознаете както с местната култура, така и да се докоснете до местните обичаи. Базата на училището се помещава в центъра на Виена, в близост до Stephansplatz. Тя разполага с всичко необходимо – от мултимедийни зали, до множество учебни материали и отлични преподаватели, които ще са на ваше разположение по време на вашия престой и изучаване на немски език.

Град

Информация за Виена

снимки от Виена


Столицата на Австрия – Виена е уникална и комбинира история и модернизъм с култура и изобилие от традиционализъм. Това е град, където може да се опитат всички вкусове с отличен микс от изкуства, музика, архитектура и забавления. Не само че Виена е една от най – приятните столици в света, също така се определя и като една от най – сигурните и е класирана на четвърто място в международна класификация по стандарт на живот като само Цюрих, Женева и Ванкувър са определени като по – сигурни столици. Виена е също така специално мултикултурен град и хората са много приятелски настроени и приветстват курсистите. Намирайки се във Виена вие се намирате на едно перфектно място в сърцето на Европа на един хвърлей камък от няколко главни европейски столици. Например Будапеща, Залцбург и Прага са на около 3 – 4 часа разстояние и за повече приключенски пътешествия има също така прекрасни опции за екскурзия до Мюнхен и Венеция. Немският език, който се изучава във Виена е „Hoch Deutsch”. Немският език, който се говори в Австрия е изчистен от всички диалекти. Курсът е коректна и чиста форма на немски език, който е мелодичен и с удоволствие се слуша от курсистите. немският език, който се използва в Австрия много прилича на немския език, който се използва в Южна Германия. Разликите често са преувеличени и са значително по – малко от лингвистичните различия разновидности на северна Германия.
Информация за Австрия

снимки от Австрия

Австрия предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Австрия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Затворена в централна Европа, Австрия днес е една от най-влиятелните страни, едновременно по икономическите и политическите въпроси. През последната половина на века, необикновената високопланинска алпийска природа и културни атракции на Австрия и нейните градове, я превръщат в главна туристическа дестинация.

Тя съчетава в себе си природна красота, поразителни планински гледки, замъци, космополитни градове. Известна е и с долината на река Дунав, музикалните фестивали и разбира се световното Алпийско ски-пързаляне и курорти.Австрия граничи с Лихтенщайн и Швейцария на запад, Италия и Словения на юг, Унгария и Словакия на изток и Германия и Чехия на север. Две трети от територията й са заети от Източните Алпи. В страната преобладава планинският релеф, като 2/3 от територията й са заети от Източните Алпи, на север се намира южната част на Чешкия масив, а на изток - западната част на Средно дунавската низина.През май 1955 г., Австрия е провъзгласена за независима република и нейната модерна история започва задълбочено. Най-значителното управление е немското, управлявало Австрия 640 години.

Република Австрия е федерална държава, която административно е разделена на 8 провинции. Президентът на Австрия се избира за 6 години. Парламентът е двукамерен - състои се от Национален съвет и Федерален съвет. Начело на правителството стои федерален канцлер.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Австрия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Австрия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Австрия.


Прочетете повече за Австрия
 

Курс

Описание на курса Този курс по немски език ще ви даде както солидна подготовка, така и незабравими спомени. Ще се запознаете с нови приятели. Целта на курса е да ви помогне да усъвършенствате знанията си по немски, да опознаете немската култура и начин на живот.

Една седмица от курсът се състои от 25/30 урока(в зависимост от интензивността на курса), със средна продължителност от по 45 мин. В тях вие ще наблегнете на работата в екип, дискусиите, уменията за слушане и разбиране. Програмата предвижда и екскурзии до известни градове и исторически забележителности на Виена.
Цели и задачи на обучението Курсът по Немски език трябва да ви помогне в овладяване на вашите комуникационни умения. Ще ви даде множество предпоставки за използването на езика в най-различни ситуации, като по този начин вие ще си изградите база от лексика, която по-умело ще прилагате в ежедневните разговори. Курсът включва 25 урока седмично, които се водят сутрин или следобед.
Планирани резултати от курса Курсът ще ви предостави невероятната възможност да се запознаете отблизо с културата и начина на живот в Австрия. Вие ще се върнете в родната си страна по-уверени в знанията си за Виена и за немския език. Освен всичко това ще имате и невероятната възможност да работите с едни от най-добрите специалисти в областта. Това значително ще повиши възможностите ви и ще бъде несъмнено огромно предимство, ако за в бъдеще желаете да се развивате в тази насока – немска филология или програма, водена изцяло на немския език.
Процес на обучение Денят започва със закуска на шведска маса. Следва провеждане на среща за разясняване на предвидените дейности през деня. Занятията могат да се провеждат сутрин от 9 до 12.15 часа или следобед от 14.15 до 17.30 часа. Всеки участник получава индивидуална програма още с пристигането си. Учебните занятия се провеждат всеки ден от понеделник до петък. В програмата са предвидени и няколко екскурзии до близки градове и местности, както и посещаване на исторически забележителности, културни паметници и редица музеи. Занятията се провеждат в малки групи от 8 до 12 човека, в които са събрани хора от различни националности. По този начин се упражнява максимално езика и наученото до този момент. По време на обучението специално внимание се отделя на изразните средства на кандидата, разговорния език и произношението му, както и на способността му да усвоява материал с непознати думи и термини.
Контрол на обучението При пристигането на курсиста той държи входящ тест, който се проверява и в зависимост от показания резултат се определя и нивото и групата на участника. Освен граматически тест, курсистът държи и устен изпит. С течение на курса и на база личната преценка на преподавателя, и текущите тестове, ученика получава допълнителни материали, домашни работи и внимание, които да му помогнат да повишава първоначалното си ниво. В края на курса се провежда финален тест, за да се провери до колко е усвоено преподаденото и се издава съответния сертификат.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 12:00 Обучение + развлекателна програма
Вторник 09:00 - 12:00 Обучение + развлекателна програма
Сряда 09:00 - 12:00 Обучение + развлекателна програма
Четвъртък 09:00 - 12:00 Обучение + развлекателна програма
Петък 09:00 - 12:00 Обучение + развлекателна програма
Събота 09:00 - 18:00 Целодневна екскурзия
Неделя 09:00 - 18:00 Целодневна развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Участниците могат да избират между два вида общежития. При едното стаите са с малко по-голям капацитет (2-6 човека), с обща баня и тоалетна. Вторият вариант е малко по-луксозна стая с капацитет 2-3 човека и самостоятелен санитарен възел. В цената са включени спалните консумативи. Участниците имат осигурени и по три хранения всеки ден (пълен пансион). За осигуряване на пълната безопасност на студентите, в кампуса има 24 часов контрол и охрана.
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB HB FB
2 седмици 719
- - - -
3 седмици 1239
- - - -
4 седмици 1764
- - - -
5 седмици 2814
- - - -
6 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Всеки езиков курс предвижда в програмата си и провеждането на ред културни прояви и екскурзии. В цената на програмата е включена разходка из града и посещаване на изброени места, в предварително изготвен списък, провеждане на спортни и развлекателни прояви, като състезания по футбол, волейбол, баскетбол и др.

Вечерите са предвидени за извършване на дейности, по желание на участника. Така например може да отидете на кино или театър, да се организира барбекю или специална вечерна програма.

Уикендите са време за културни посещения и разходки сред природата. Организаторите предвиждат екскурзии до Залцбург, Граз, долината на Дунав и др.
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB HB FB
2 седмици 719
- - - -
3 седмици 1239
- - - -
4 седмици 1764
- - - -
5 седмици 2814
- - - -
6 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Самолетен билет - 160.00 €

—   Депозит за настаняване - 100.00 €

—   Трансфер до летището - 36.00 €

 Други езикови програми


Танци
Искам още интересни програми
езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център