Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Ирландия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Обучение по английски за ученици! (Ref No:568)

Обща информация

виж галерията

Държава: Ирландия
Град: Дъблин
Език: Английски език
Възраст: от 13 - 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Приемно семейство, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 1370 $ 

Информация за училището

Дъблин е прекрасен град за изучаване на английски език и опознаване на културата на келтите. Ежегодно той приветства студенти от цял свят, както и много туристи, които намират тук идеалните условия за живот, учене и забавление.

Училище EF Дъблин се помещава в красива и историческа сграда на площад Фицуилям. Локацията на базата позволява на учениците да се разхождат до местните магазини, като се насладят на гостоприемността и добродушието на местното население.

Учебните зали разполагат с мултимедия и много помагала, необходими за усвояването на учебния материал. Базата разполага и с модерни езикови лаборатории, както и студентско фоайе и кафетерия с приятна обстановка.

През уикенда се организират екскурзии до културните забележителности на Ирландия, както и много разходки из прекрасния Дъблин.

Град

Информация за Дъблин

снимки от Дъблин


Дъблин е столицата на Ирландия и най-големият град в страната. Това е главният административен център на графство Дъблин, който в момента представлява голям космополитен град. Дъблин е известен с Григорианския си архитектурен период и с многото красиви площади. Туристическите атракции са на близки разстояния, което създава възможност за приятна разходка. Градът е преуспяващ културен център и дом на велики литератори и известни личности, сред които са Самюъл Бекет, Едмънт Бърк, Уилям Йейтс, Джон Конъли, Джонатан Суифт, Оскар Уайлд, Джордж Бърнард Шоу, Боно (U2) и т. н. Дъблин е идеалното място за бизнес, както и за туристи с много свободно време.
Информация за Ирландия

снимки от Ирландия

Република Ирландия или Ейре е държава в Западна Европа, заемаща значителна част от едноименния остров - трети по големина на Стария континент и намиращ се в северната половина на Атлантическия океан. Площта на страната е 70,2 хиляди кв. км., а населението й е 4 470 000 души. Столица на Ирландия е град Дъблин (1,4 милиона жители). Островната държава заема площта на най-западния от двата по-големи британски острова. На юг бреговете му мият водите на Ирландско море, а също така и на проливите Свети Георги и Северният пролив. Дължината на целия остров от запад на изток е около 300 км., а от север на юг около 450 км. най-високата му точка се намира в планината Карантуил (1041 м).

 

Ирландският климат е основно умерен морски. В близост до западното крайбрежие преминава топлото Северноатлантическо течение, което заедно с югозападните ветрове на Атлантическия океан, носи със себе си топли и влажни въздушни маси. Зимата в Ирландия обикновено е доста мека, а лятото – прохладно. Най-топлият месец е юли (18-20 градуса), а най-студеният – януари (7-9 градуса). Бреговете на Ейре, особено на север, юг и запад са доста скалисти и силно разчленени от различни заливи. Най-големите и известни от тях са Голуей, Шанън, Дингъл и Донегол на запад и Лох-Фейл на север. В близост до бреговете на страната има и голямо изобилие от скални островчета. Ирландският ландшафт в основата си е равнинен, като вътрешните райони на Ейре се заемат от обширната Централна низина, а на изток и запад има островни образувания. Най-голямото плато в страната е Антрим (намира се на североизток). Като цяло ирландската природа е изключително красива и традиционно привлича туристи със своето неповторимо романтично излъчване от целия свят. В Ейре има и множество природни паркове, в които държавата е поставила под своята закрива редки представители на местната флора и фауна в естествената им екологична среда.

 

Ирландия е английско владение до 1921 година. Страната формално получава пълна независимост и излиза от британското Съдружество през 1949 г. Понастоящем само най-северните части на едноименния остров, населени главно с протестанти, влизат в състава на Великобритания, което исторически се характеризира с една дългогодишна борба за независимост на областта, известна под наименованието Северна Ирландия. От 60-години на миналия век стандарта на живот в Ейре започва да се повишава, а емиграцията към САЩ и други държави се прекратява. През 1973 г. страната става пълноправен член на ЕС, което още повече укрепва позициите й на Стария континент.

 

През 90-те години в Ирландия започва да се наблюдава бърз икономически растеж, който продължава до избухването на световната финансова криза. Последната и до ден днешен създава известни проблеми на местната икономика, но като цяло положението в страната е стабилно и стандартът на живот реално не е паднал, кой знае с колко. Водещите икономически отрасли в Ейре са фармацевтиката и медицинската промишленост, информационните и мултимедийни технологии, машиностроенето и хранителновкусовата промишленост. По производство на компютърни технологии Ирландия е на престижното 19 място в света. В Ейре има множество американски инвестиции в тази сфера и в страната се намират редица дъщерни предприятия на корпорации като IBM, Intel, Hewlett Packard, Dell, Oracle, Microsoft и др., а локалните компании в областта са около 300. Съвременната външна политика на Ирландия се характеризира от една страна с обвързаността с ЕС, а от друга - с желанието на тази държава да пази неутралитет (през Втората световна война, заедно с Швеция и Швейцария, Ирландия е неутрална, което спомага за развитието й впоследствие). Заради това страната не е член на НАТО, а участва единствено в мироопазващи операции на ООН.

 

Официалните езици в Ейре са ирландският и английският. Макар, че управляващите в Ирландия провеждат целенасочена политика местният език да измести този на Шекспир, последният си остава доста влиятелен в страната и (като) роден за мнозинството от нейните граждани. Ирландското население притежава келтски произход, а в Ейре има и редица национални малцинства (10 процента от общия брой на жителите) и немалко емигранти (около 300 000 души, основно от Източна Европа и бившите съветски републики). Културно и исторически католицизмът е играл винаги огромна роля в Ейре. Тази религия в момента се изповядва от болшинството от гражданите в страната и през вековете точно тя е спомогнала да бъде запазено живо националното самосъзнание на ирландците, особено в борбата им с англиканска Великобритания. Втората по влияние конфесия в Ирландия е протестанството.

 

Ейре има много силни традиции в областта на културата и изкуството. Ирландци са такива световноизвестни имена като Суифт, Оскар Уайлд, Джойс, Йейтс, Бърнард Шоу и Самюъл Бекет. Общо Ейре има цели четири нобелови лауреати за литература. През последните десетилетия местната поп и рок музика също отбеляза значителен подем, като накара милиони фенове по целия свят да разберат къде на картата се намира Ирландия, заради групи като My Bloody Valentine, U2, Thin Lizzy, The Cranberries и Шиниъд О Конър. Световна слава получават и проекти като Lord of the Dance, Riverdance и The Corrs. Любопитен и същевременно показателен факт е и че представители на Ейре печелят конкурса на Евровизия цели три пъти поред (като общо са носители на първата награда седем пъти).


Прочетете повече за Ирландия
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат от юни до август и са с продължителност от 2 до 10 седмици. Нивото на владеене на езика на участника трябва да бъде минимум “Beginner”. Групите се състоят от максимум 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.
Цели и задачи на обучението Курсът по английски език има за цел да помогне на учениците да станат по-умели в използването на езика. Той е подходящ за тези от тях, които желаят да усъвършенстват познанията си по езика, да запълнят пропуските и да се запознаят с културата и образователната система в Ирландия и културата на Дъблин.
Планирани резултати от курса След края на курса учениците ще могат много по-лесно да общуват. Той ще им даде както незабравими спомени, така и много възможности за обогатяване на речника си и за прилагането на новите знания в най-различни ситуации.
Процес на обучение Курсът включва 20 учебни часа по английски език предимно сутрин. В часовете се набляга на комуникацията между учениците и преподавателите. Насърчават се говоренето и слушането с разбиране. В останалите часове от деня учениците са заети или със спорт или с организирани разходки до местните атракции или с гледане английски видео материали, разбира се под прекия контрол на преподавателите, които са винаги наоколо.
Контрол на обучението Преди стартирането на курса всеки ученик трябва да държи изпит по езика, който ще определи нивото му, според което ще бъде разпределен в подходящата за него група. По време на курса на учениците се дават регулярни тестове, с които преподавателите определят нивото на усвояване на материала. Тази система дава поглед върху напредъка на групата и върху индивидуалния напредък на всеки курсист. В случай, че някой се нуждае от повече време за разбиране на материала преподавателите идват на помощ, като дават повече домашни и задачи.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 15:00 Курс по английски език
Вторник 09:00 - 15:00 Курс по английски език
Сряда 09:00 - 15:00 Курс по английски език
Четвъртък 09:00 - 15:00 Курс по английски език
Петък 09:00 - 15:00 Курс по английски език
Събота 00:00 - 00:00 Целодневна екскурзия
Неделя 00:00 - 00:00 Целодневна екскурзия
 

Настаняване

Материалната база Учениците ще бъдат настанени в общи двойни стаи в резиденциите на EF Дъблин, заедно с други международни ученици, за да усетят по-добре духа на местните обичаи и култура като на преден план е упражняването на английския език и комуникационните умения. Базата е спокойна и сигурна, като има 24 часово наблюдение и множество служители, които се грижат за удобството на курсистите във всеки един момент.
Цена в

$

Семейство Луксозен апартамент Aпартамент Студио Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB NB FB NB FB
2 седмици - 1370
- - 710
1088
890
1268
-
3 седмици - 1980
- - 1025
1405
1295
1673
-
4 седмици - 2590
- - 1340
1718
1700
2078
-
6 седмици - 3810
- - 280
658
370
748
-
8 седмици - 5030
- - - - - - -
10 седмици - 6080
- - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление С EF Дъблин вашата почивка ще е изключително ползотворна, защото вие ще имате възможност да се насладите на местните обичаи и природни красоти, както и да затвърдите своите знания по английски език. Тук можете да станете свидетели на традиционните ирландски танци, както и да пробвате да влезете в техния ритъм. Програмата ви включва множество игри, сред които ръгби, ирландски хокей. Местата за посещение са много, като задължително трябва да отделите малко време за разходка в планината - Wicklow Mountains.
 

Цена

Цена в

$

Семейство Луксозен апартамент Aпартамент Студио Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB NB FB NB FB
2 седмици - 1370
- - 710
1088
890
1268
-
3 седмици - 1980
- - 1025
1405
1295
1673
-
4 седмици - 2590
- - 1340
1718
1700
2078
-
6 седмици - 3810
- - 280
658
370
748
-
8 седмици - 5030
- - - - - - -
10 седмици - 6080
- - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Медицинска застраховка

—  Целодневна екскурзия

—  Трансфери до летището

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Самолетен билет - 139.00 €

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

 Други езикови програми


Танци
Искам още интересни програми
езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център