Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за студенти

Какъв курс?

Интензивни,  Сертификационни,  Специализирани курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Стандартен курс и IELTS подготовка – идеална комбинация в Глазгоу! (Ref No:566)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Глазгоу
Език: Английски език
Възраст: над 18, 
Вид: Интензивни,  Сертификационни,  Специализирани курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Хотел, 
Ниво език: Intermediate,   Upper Intermediate,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 25.00 часа на седмица
Цена на курса: 530 £ 

Информация за училището

Глазгоу се намира в северозападна Великобритания и представлява най-големият град в Шотландия. Той е известен със своята история и известни исторически забележителности от шести век. За разлика от Единбург, където архитектурните стилове се сливат и създават усещането за цялостност, в Глазгоу почти всяка сграда се откроява със свой собствен неповторим стил и цвят. Освен това градът е модерен и съвременен и в него можете да откриете всичко – барове, ресторанти, места за забавление, разнообразен нощен живот. Тук времето никога няма да ви стигне, тъй като винаги има какво ново да видите и да научите!

Предлагаме ви стандартни курсове по английски език в комбинация с IELTS подготовка в центъра на Глазгоу. Училището е разположено сред множество старинни сгради, носещи типичната шотландка атмосфера. Центърът е напълно акредитиран от Британския съвет, което е доказателство за високото качество на предлаганите езикови курсове за чуждестранни курсисти. Всички преподаватели притежават специалната TEFL квалификация за учители по английски език.

Базата включва модерно оборудвани учебни зали, компютърен център, библиотека, читалня. Предлага се голямо разнообразие от курсове по английски език за различни възрасти – стандартни, интензивни, подготвителни програми за сертификат, бизнес английски език и др. Курсовете стартират целогодишно.

Отличната локация ви дава възможност да се насладите на историята на града и на красивите паркове. Ще имате рядката възможност да се запознаете с местната култура и обичаи, потапяйки се в неговата атмосфера, като същевременно направите своя престой изключително полезен.

Град

Информация за Глазгоу

снимки от Глазгоу


Глазгоу е най-големият град в Шотландия и третият по брой на населението в Обединеното кралство. Както повечето английски градове, така и Глазгоу има дълга история, която започва в далечния шести век. До днес има запазени много исторически паметници и забележителности, които наред с шотландското уиски, гайди и мъжки полички, определят облика на града днес. Почти всички исторически паметници са разположени в стария Глазгоу, който се развива преди всичко около известната катедрала и околните сгради около нея. В града има разнообразие от музеи, опери, театри и т. н., които радват целогодишно всички англичани. През 1990 г. Глазгоу е определен за Европейски град на културата. Това е родното място на Алекс Фъргюсън.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Ако планирате да учите в колеж или университет, ще се наложи да докажете своите езикови знания и способности по английски език. В повечето случаи ще ви трябва IELTS сертификат, който се изисква от академични институции в Обединеното кралство, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия, както и в САЩ и Канада.

Комбинираният курс включва стандартен курс и подготовка за IELTS сертификат.

Стандартният курс включва 15 учебни часа на седмица, а специфичният курс за IELTS подготовка – съответно 10 учебни часа на седмица. Първият модул има за цел да преговорите или доразвиете своите езикови знания, докато вторият модул има за цел да ви подготви по формата на изпита. Тестът обхваща четири основни умения за владеене на чужд език: говорене, слушане, четене и писане. По тях са насочени и часовете са подготовка за IELTS изпит.

За тези специфични курсове се приемат курсисти, които владеят езика на минимум средно ниво (Intermediate), които трябва да имат минимум 18 навършени години.
Цели и задачи на обучението Комбинираният курс обхваща два модула: - стандартен курс (15 учебни часа на седмица), които се провеждат от 9.00 до 12.00 ч., всеки ден от понеделник до петък; - подготовка за IELTS изпит (10 учебни часа на седмица), които се провеждат от 13.00 до 16.15 ч., всеки ден от понеделник до четвъртък. Чрез двата модула се цели да се комбинират знанията, от които имате нужда и да спестите време за подготовката за изпита. По този начин ако имате нужда от наваксване по английски език и искате да работите по формата на IELTS изпита, курсът ще бъде идеалната възможност да го направите максимално интензивно.
Планирани резултати от курса Комбинираният курс има за цел да постигнете максимални резултати за кратък период от време. Разбира се, винаги можете да установите резултатите, тъй като постоянно ще правите пробни изпити, на които ще видите колко точки сте изкарали. Можете да планирате резултата с вашите преподаватели и да гоните по-високи цели с тяхна помощ. Необходимо е да владеете английски език на средно ниво, което да надграждате. Ако нямате необходимите знания за записване на този специфичен курс, можете да запишете стандартен или интензивен курс, с който да започнете.
Процес на обучение Стандартният курс, който се провежда всяка сутрин има за цел да развие и обогати вашите знания и умения по английски език. Следобедните занимания се провеждат от понеделник до четвъртък и има за задача да ви подготви по формата на изпита. Процесът на обучение включва работа по основните тестови задачи и постоянно упражняване. По този начин вие свиквате и започвате да решавате успешно и по-бързо зададените ви задачи. Неизменна част от учебния процес са използваните мултимедийни материали.
Контрол на обучението Всички курс стартира с входящ тест, чрез който курсистите се разпределят в групи. Обучението можете да контролирате самостоятелно, тъй като постоянно ще виждате своите резултати. Необходимо е да бъдете достатъчно мотивирани, за да можете да оцените своя труд и да имате желание за усъвършенстване на резултатите.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 12:15 Учебни занимания + (13.00 - 16.15 ч. IELTS модул)
Вторник 09:00 - 12:15 Учебни занимания + (13.00 - 16.15 ч. IELTS модул)
Сряда 09:00 - 12:15 Учебни занимания + (13.00 - 16.15 ч. IELTS модул)
Четвъртък 09:00 - 12:15 Учебни занимания + (13.00 - 16.15 ч. IELTS модул)
Петък 09:00 - 12:15 Учебни занимания
Събота 09:00 - 18:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 18:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Можете да изберете своето настаняване в Глазгоу, което може да бъде в приемни семейства, общежития или хотели.

Предлагат се няколко вида общежития, които предлагат единични или двойни стаи. Тяхната локация също е различна, но най-общо може да се каже, че се намират на около 20 – 25 минути с автобус от учебната база. Общежитията представляват общи апартаменти, в които могат да се настанят около пет курсисти на едно място. Те имат на разположение обща кухня, баня и стая за развлечения, оборудвана с телевизор, билярдна маса и др. В тези помещения има свободен достъп до интернет. Настаняването е в неделя след 15.00 ч., а напускането – в неделя преди 11.00 ч. сутринта.

Настаняването в семейство се извършва в единични стаи, като към пакета имате включен и полупансион в типично шотландско семейство. Това е и предимството на тази опция – ще можете да се запознаете с местната култура и традиции, да видите как живеят хората в Глазгоу. Семействата са разположени на около 40 минути от учебната база.

Разликата между настаняване в приемно семейство и т. нар. общежития е, че в семействата се предлага полупансион, но те се намират на около 40 минути от учебната база. В общежитията ще имате на разположение дори и перални помещения, но трябва да имате по-голямо чувство за самостоятелност. Препоръчват се за хора, които могат да се справят самостоятелно с престой в чужбина!

Друга опция са многобройните хотели, повечето от които се намират в централната част на града. Настаняването в тях е от типа легло и закуска, а цената варира в зависимост от стандарта на хотела.
Цена в

£

Семейство Общежитие 1 Общежитие 2 Общежитие Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB NB NB NB NB NB NB NB NB
2 седмици - - 630
- - - 530
- 630
- 590
- 350
3 седмици - - 945
- - - 795
- 945
- 885
- 525
4 седмици - - 1260
- - - 1060
- 1260
- 1180
- 700
6 седмици - - 1890
- - - 1590
- 1890
- 1770
- 1050
8 седмици - - 2520
- - - 2120
- 2520
- 2360
- 1400
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Пакетът включва организирани разходки, които се организират в петък след учебните занимания. Част от местата, които се посещават са George Square, музеи и галерии, както и многобройните историческите местности извън Глазгоу. На всеки две седмици се организират пътувания до местни забележителности, които са безплатни. Единственото, което може да се наложи да се доплати е цената на билет за влак или автобус. Но срещу тези няколко паунда, можете да посетите Highlands, да дегустирате уиски, както и да видите известния Единбургски фестивал.
 

Цена

Цена в

£

Семейство Общежитие 1 Общежитие 2 Общежитие Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB NB NB NB NB NB NB NB NB
2 седмици - - 630
- - - 530
- 630
- 590
- 350
3 седмици - - 945
- - - 795
- 945
- 885
- 525
4 седмици - - 1260
- - - 1060
- 1260
- 1180
- 700
6 седмици - - 1890
- - - 1590
- 1890
- 1770
- 1050
8 седмици - - 2520
- - - 2120
- 2520
- 2360
- 1400
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Депозит за настаняване - 150.00 £

—   Учебни материали - 25.00 £

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център