Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Нова Зеландия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Лятно приключение в Нова Зеландия (Ref No:562)

Обща информация

виж галерията

Държава: Нова Зеландия
Град: Оукланд
Език: Английски език
Възраст: от 13 - 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 1120 $ 

Информация за училището

Оукланд е дружелюбен град, разположен на брега на океана. Това дава предпоставка за много водни удоволствия сред които водни ски, плуване, сърфинг и събиране на тен на прекрасните плажове. Животът тук е много приятен с многобройните кафенета, магазини и дружелюбните хора, които с нетърпение очакват туристите, които не спират да прииждат през цялата година.

Училище EF се намира в централната част на града, в близост до много магазини и кафенета. Учебните зали разполагат с мултимедия и много помагала, необходими за усвояването на английския език. Базата има и модерни езикови лаборатории, както и студентско фоайе и кафетерия с приятна обстановка. През уикенда можете да посетите местните атракции като разходката с яхта в близост до бреговете, където могат да се наблюдават хранещите се китове и делфини, водопадите Хука, както и многото други природни забележителности на Нова Зеландия.

Град

Информация за Оукланд

снимки от Оукланд


Оукланд има прекрасни плажове, пристанища и невероятен търговски център. Прекрасна гледка от вулканичния връх Mount Eden или One Tree Hill. Може да научите за културата на Маури в Роторуа. Оукландското крайбрежие има гледка към местните прекрасни изгледи към морето като си печели името „Града на моряците”. Оукланд се простира на тесен провлак между блестящите води на Уайтемата и пристанище Манукау. Покривало от дъждовни гори покриват заобикалящите хълмове, дузина от спящите вулкански конусовиди точки, релефа и очарователните ваканционни острови са разположени навсякъде по обширните широки заливи. Два от най – красивите острова са Waiheke Island и Great Barrier Island. Оукландското сърце тупа на Полинезийски ритъм, тукашните хора са претопили точки от Европейската, Южен Пасифик и Азиатска култура и силно туземно наследство на маурите. Това разнообразие донася с обилие от уникален опит.
Информация за Нова Зеландия

снимки от Нова Зеландия

Нова Зеландия е държава разположена в югозападната част на Тихия океан, която се състои от два големи острова (Северен и Южен) и над 700 по-малки (около 60 от тях са годни за обитаване). Територията на страната е 268 680 кв. км при население от 4 377 000 души. Столица е град Уелингтън (води се за най-южната столица изобщо в света и има 431 400 жители). Нова Зеландия е формално конституционна монархия, като номинално държавен глава е английската кралица, но тя на практика няма досег с реалния политически живот в страната. Действителният орган на изпълнителната власт е правителството, а социумът функционира въз основа на принципите на представителната парламентарна демокрация. Формално британската кралица на всеки пет години назначава генерал-губернатор, за да я представлява в тази страна.

 

Нова Зеландия е относително млада държава, която за кратко време успява да се превърне в една от най-високоразвитите в света. Нейна характерна особеност е сравнително ясно изразената й географска изолираност, която я прави понякога именно заради това и стандарта й, предпочитана дестинация за емиграция, образование в чужбина и живот. Най-близките съседи на страната са Австралия (разделя ги Тасманово море, като най-краткото разстояние между тях е около 1700 километра), на север пък съвсем малко по-близо или по-далеч са островни територии и екзотични държавни формирования като Нова Каледония, Тонга, Фиджи и т.н. В състава на Нова Зеландия влизат и независимите по отношение на управлението си, но свободно присъединили се към самата й държавност, териториални единици като островите Кук, Ниуе, несамоуправляващата се територия Токелау и антарктическата Земя на Рос.

 

Релефът на страната е предимно планински, като над 75 на сто от територията й е на надморска височина от повече от двеста метра. По крайбрежието на Северния остров също така има и просторни долини, а по западната крайбрежна ивица на Южния – множество фиорди. Новозеландският климат е като цяло разнообразен - субтропичен на Северния остров и прохладен, умерен в южна посока и в централните райони на Южния. Най-влажната част на страната е западното крайбрежие на Южния остров, а източните райони, намиращи се само на стотина километра от него са най-сухата.

 

Водещи икономически отрасли в Нова Зеландия са сферата на услугите и селското стопанство (животновъдството), което обуславя и ръста на хранително-вкусовата промишленост. Основните външнотърговски партньори на страната са Австралия, Япония и САЩ. Нова Зеландия е изключително красива държава и през последните няколко десетилетия е налице истински бум по отношение на развитието на международния туризъм. Мнозинството от населението изповядва протестанството, като в страната има и почти два процента православни. Болшинството от новозеландските граждани се определят за представители на местната нация, а от другите етноси най-голям процент са англичаните, австралийците и т.н.

 

Нова Зеландия е страна с изключително силно развита култура, която през вековете се е обогатявала от традициите, както на местните племена, така и на англоезичното, европейско влияние. В наши дни държавата поощрява изключително много образованието, науката, изкуството и културния сектор, което е довело до немалки постижения на локално и световно ниво в областта на архитектурата, симфоничната и съвременната музика, театъра и киното, изящните изкуства, литературата и др.


Прочетете повече за Нова Зеландия
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат от юни до август и са с продължителност от 2 до 10 седмици. Нивото на владеене на езика на участника трябва да бъде минимум “Beginner”. Групите се състоят от максимум 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.
Цели и задачи на обучението Курсът по английски език има за цел да помогне на учениците да станат по-умели в използването на езика. Той е подходящ за тези от тях, които желаят да усъвършенстват познанията си по езика, да запълнят пропуските и да се запознаят с културата и образователната система в САЩ и културата на Оукланд.
Планирани резултати от курса След края на курса учениците ще могат много по-лесно да общуват. Той ще им даде както незабравими спомени, така и много възможности за обогатяване на речника си и за прилагането на новите знания в най-различни ситуации.
Процес на обучение Курсът включва 20 учебни часа по английски език предимно сутрин. В часовете се набляга на комуникацията между учениците и преподавателите. Насърчават се говоренето и слушането с разбиране. В останалите часове от деня учениците са заети или със спорт или с организирани разходки до местните атракции или с гледане английски видео материали, разбира се под прекия контрол на преподавателите, които са винаги наоколо.
Контрол на обучението Преди стартирането на курса всеки ученик трябва да държи изпит по езика, който ще определи нивото му, според което ще бъде разпределен, в подходящата за него група. По време на курса на учениците се дават регулярни тестове, с които преподавателите определят нивото на усвояване на материала. Тази система дава поглед върху напредъка на групата и върху индивидуалния напредък на всеки курсист. В случай, че някой се нуждае от повече време за разбиране на материала преподавателите идват на помощ, като дават повече домашни и задачи.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 15:00 Курс по английски език и развлекателна програма
Вторник 09:00 - 15:00 Курс по английски език и развлекателна програма
Сряда 09:00 - 15:00 Курс по английски език и развлекателна програма
Четвъртък 09:00 - 15:00 Курс по английски език и развлекателна програма
Петък 09:00 - 15:00 Курс по английски език и развлекателна програма
Събота 00:00 - 00:00 Целодневна екскурзия
Неделя 00:00 - 00:00 Целодневна екскурзия
 

Настаняване

Материалната база Всеки EF курс включва настаняване и седмичен план за хранене. Настаняването е предимно в резиденциите на училището. Това позволява на учениците да свикнат с техния град – домакин и да го опознаят по-добре. Приемните семейства и хотелите са също опция.

Учениците ще бъдат настанени в общи двойни стаи в резиденциите на EF Оукланд, заедно с други международни ученици, за да усетят по-добре духа на местните обичаи и култура като на преден план е упражняването на английския език и комуникационните умения. Базата е спокойна и сигурна, като има 24 часово наблюдение и множество служители, които се грижат за удобството на курсистите във всеки един момент.

Цена в

$

Общежитие Луксозен апартамент Семейство Студио Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB NB FB NB FB
2 седмици - 1120
- - 710
1088
890
1268
-
3 седмици - 1615
- - 1025
1405
1295
1673
-
4 седмици - 2110
- - 1340
1718
1700
2078
-
6 седмици - 3100
- - 280
658
370
748
-
8 седмици - 4090
- - - - - - -
10 седмици - 4930
- - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление С EF Оукланд вашата почивка ще е изключително ползотворна, защото вие можете да съчетаете екскурзията с изучаването на английски в англоговоряща страна. Оукланд ви дава възможност за много забавления като салса танци, водни спортове, разходки и къмпинг в червената гора. Можете да отидете на караоке заедно с другите ученици или да се забавлявате с китовете и делфините в открито море .
 

Цена

Цена в

$

Общежитие Луксозен апартамент Семейство Студио Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB NB FB NB FB
2 седмици - 1120
- - 710
1088
890
1268
-
3 седмици - 1615
- - 1025
1405
1295
1673
-
4 седмици - 2110
- - 1340
1718
1700
2078
-
6 седмици - 3100
- - 280
658
370
748
-
8 седмици - 4090
- - - - - - -
10 седмици - 4930
- - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Медицинска застраховка

—  Целодневна екскурзия

—  Трансфери до летището

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Самолетен билет - 790.00 €

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център