Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Австралия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Лятна ваканция + курс по английски език в Сидни (Ref No:557)

Обща информация

виж галерията

Държава: Австралия
Град: Сидни
Език: Английски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1230 $ 

Информация за училището

Сидни е най-големият град в Австралия и столица на Ню Саут Уелс. В сърцето на този старинен и разнообразен град се намира и неговата най-голяма ценност – пристанището, върху което е изградена известната опера, символ на града. Значим международен финансов център и културно средище, Сидни привлича туристи от цял свят. Тук основните забавления и развлечения са свързани с природата и неповторимите коали и кенгурута, които няма как да не видите. Сред останалите местни атракции, които привличат целогодишно хиляди туристи са кралската ботаническа градина, паркът Луна и повечето от 40 плажа, които са благоприятни както за водни спортове, така и за дълги, релаксиращи разходки.

EF Сидни се намира буквално до Sydney Opera House, на самото пристанище. Чудесното разположение на училището ви дава предпоставка да се разхождате по централните улици и същевременно да практикувате английския си език с местното население. Базата на училището ви предлага просторни зали с модерна апаратура и материали за по-лесното изучаване на езика. Вие ще останете доволни от приключението Сидни, което съчетава живот в едно от райските кътчета на света и подготовката по английски език.

Град

Информация за Австралия

снимки от Австралия

Австралия предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Австралия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Австралия се простира на територия от над 7 милиона кв.км. и е единствениата държава в света, която заема цял континент. Намира се между Тихия и Индийския океан. На югоизток е разположена Нова Зеландия и Индонезия, а Папуа Нова Гвинея и Източен Тимор са на север. Към територията и се причисляват и множество красиви малки острови, сред които и остров Тасмания, който е известен като Островът на ябълките заради изобилието от ябълки. Интересен факт е, че Южната тропическа окръжност (Тропика на козирога) преминава почти през средата на Австралия. Тя е единствената държава-континент, в която няма действащ вулкан и никога не е имало ледников период.

Аборигените са коренните жители на Австралия, които са се заселили на континента преди повече от 40 хиляди години. Те са изключителен народ, който държи на традиционното изобразително изкуство, народни приказки, музика, танци. Аборигените живеят на племена, като всяко племе вярва в свой собствен бог и има своя територия, която ревниво брани.

Страната е била колония на Великобритания до началото на 20 век. След това тя се превръща в парламентарна република, като през 1999 година, след референдум, австралийците остават част от състава на Британската общност, като кралицата на Великобритания става техен държавен глава.Името „Австралия” идва от фразата terra australis incognita - непозната южна земя. Опознаването на Австралия започва в епохата на великите мореплаватели. Те откриват нейната красота и уникалност. Тя е дом на редица защитени видове като коалата, кенгуруто, уомбата птицечовката, тасманийският дявол и др. Животните, както и природата й превръщат Австралия в интересна дестинация за туристите от цял свят.

Столицата на Австралия е град Канбера, който е построен специално за столица през 1913-1927 г по проекта на американския архитект Уолтър Грифин. Останалите по-големи градове са Сидни, Брисбейн, Мелбърн, Пърт, Аделаида, които предлагат прекрасни възможности за живеене.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Австралия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Австралия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Австралия.


Прочетете повече за Австралия
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2 до 20 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 12 курсиста. Часовете са по 40 минути, предимно сутрин.
Цели и задачи на обучението Вие ще имате уникалната възможност да се насладите на забележителностите на града, докато изучавате италиански език. С EF вие ще придобиете нужните ви умения за по-лесното воденето на разнообразни разговори, както и ще намерите много нови приятели, с които да споделите преживяното. Курсът ще ви помогне да допълните речниковия си запас, както и умело да го прилагате в ситуациите от ежедневието.
Планирани резултати от курса С всеки изминал ден от курса вие ще ставате все по-уверени във използването на лексиката и уменията си за воденето на разговори. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера, както и да подобрите нивото си на владеене на езика и обогатите речниковия си запас.
Процес на обучение В програмата са заложени 26 учебни часа на седмица. Лекциите са предимно сутрин, като следобеда ви е свободен. От тях 14 часа са посветени на граматика и лексика. В тях ще провеждате много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще представяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. Четири часа са предназначени за специалните предмети, които програмата ви дава право да изберете по ваш вкус. Можете да запишете история или местни обичаи, в които ще упражнявате не само езика, но и ще научавате ценна информация, която може да се получи само тук на място. Всяка седмица има един специален курс, в който гост лектор ще води дискусия на много интересна тема. Ще можете да упражните своите комуникационни умения и да научите повече за Сидни и местната култура.
Контрол на обучението На студентите се дават регулярни изпити под формата на тестове, с които преподавателите определят нивото на усвояване на материала. Тази система дава поглед върху напредъка на групата и върху индивидуалния напредък на всеки студент. В случай, че някой се нуждае от повече време за разбиране материала, преподавателите идват на помощ, като ви дават повече домашни и задачи.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Вторник 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Сряда 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Петък 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Всеки EF курс включва настаняване и седмичен план за хранене. Независимо от начина на живот, който ви подхожда, вие ще бъдете настанени в близост до местните ученици, за да усетите по-добре духа на местните обичаи и култура като на преден план е упражняването на вашия английски език и комуникационни умения. Настаняването в общежитието е осигурено от неделята преди началото на курса до обяда на последната събота от завършването му.

Cambridge Lodge е къща, преобразена за студентско настаняване. Разполага с двойни стаи за $90/седмица, като полупансионът се включва в цената.

Greenwich Village е типична стдентска резиденция, която предлага двойни стаи за $90 на седмица. Полупансионът е включен.

The Mansion е студентска резиденция, която предлага единични стаи за $200 на седмица. Храната не се включва в цената.

Цена в

$

Residence-Park Longe Семейство Residence-Urbanest Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB NB FB HB FB HB FB NB FB HB FB
2 седмици 1410
- 1750
- 1230
- 1308
- - - 1950
- -
3 седмици 2115
- 2625
- 1845
- 1962
- - - 2925
- -
4 седмици 2820
- 3500
- 2460
- 2616
- - - 3900
- -
5 седмици 3525
- 4375
- 3075
- 3270
- - - 4875
- -
6 седмици 4230
- 5250
- 3690
- 4194
- - - 5850
- -
8 седмици 5640
- 7000
- 4920
- 5232
- - - 7800
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление EF Сидни се намира в непосредствена близост до пристанището и бреговата ивица. Това ви дава възможност да се насладите на възможността от редицата водни спортове, които са нещо типично за местното население. Пробвайте уинд сърф, параглайдинг, плуване, гмуркане и плаване с лодка по продължението на брега. След приключване на учебните занятия хванете ферибота и се отправете на пътешествие навътре в океана. Не забравяйте да се обърнете и насладите на гледката от високите небостъргачи на Сидни. Посетете представленията, които се провеждат в известната Sydney Opera House, която е и негов символ. Погалете дружелюбните коали в природния парк Wildlife или нахранете кенгурата, които ще ви чакат и весело ще подскачат около вас.
 

Цена

Цена в

$

Residence-Park Longe Семейство Residence-Urbanest Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB NB FB HB FB HB FB NB FB HB FB
2 седмици 1410
- 1750
- 1230
- 1308
- - - 1950
- -
3 седмици 2115
- 2625
- 1845
- 1962
- - - 2925
- -
4 седмици 2820
- 3500
- 2460
- 2616
- - - 3900
- -
5 седмици 3525
- 4375
- 3075
- 3270
- - - 4875
- -
6 седмици 4230
- 5250
- 3690
- 4194
- - - 5850
- -
8 седмици 5640
- 7000
- 4920
- 5232
- - - 7800
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 890.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Куриерска такса - 85.00 $

—   Трансфер до летището - 60.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център