Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Италиански език

В коя държава?

Италия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Езиков курс в центъра на Римската империя (Ref No:553)

Обща информация

виж галерията

Държава: Италия
Град: Рим
Език: Италиански език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1350 $ 

Информация за училището

С история от повече от 2500 години Рим се намира в централната западна част на Апенинския полуостров. Някога център на Римската Империя, днес той е културен и административен център, който се посещава от стотици туристи както през летния, така и през зимния сезон. Рим е един от най-великите исторически градове, в който се намират Католическата църква и светия Папа. Колизеумът, базиликата Сейнт Питър и Ватикана са само част от многобройните атракциите на този епичен град.

EF Roma се намира в сърцето на Рим. Заобиколен е от красиви архитектурни постройки, които ще имате достатъчно време да разгледате. Базата на училището представлява постройка от 19 век, в която вие ще можете да усетите местните нрави и обичаи. Стаите са снабдени с всичко необходимо за изучаването на италиански език – материали, мултимедия. Много близо се намират централата жп гара и градски транспорт, които са много удобни за изследване на града.

Град

Информация за Рим

снимки от Рим


Казват, че „Рим не е бил построен за един ден”. И колко са прави. Основите на създаване на Рим са били поставени още в ранната Римска империя, но влиянието на средновековието, ренесанса и барока през вековете не остават незабелязани. Колко много е днес вечния град – легендарен, столичен и красив град. И измежду руините на la dolce vita е толкова приятно и вълнуващо, колкото във всеки европейски град. Корените на модерния и жив метрополис се свързват с многото места за нощен живот и забавления. Августин би бил горд да види как неговия град процъфтява. Рим има мек климат, много туристически забележителности, отличен публичен транспорт, жив нощен живот.
Информация за Италия

снимки от Италия

Италия е държава в Западна Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров. Включва два големи острова в Средиземно море, Сицилия и Сардиния, и много по-малки в Тиренско и Адриатическо море. Ганичи с Франция, Швейцария, Австрия, Словения и Сан Марино. Тя като страна без съмнение е повлияна от много култури и политически сили през вековете. Към тях се числят византийската, етруската и гръцката, но римската цивилизация и италианският ренесанс имат световно променящо въздействие и допринасят най-много за положението на Италия в съвременния свят.Италия е парламентарна република, като президентът е държавен глава на страната. Той се избира посредством тайно гласуване от страна на парламента и на представители на областите. Законодателният орган в Италия представлява двукамерен парламент, а изпълнителният орган носи името Съвет на министрите и се назначава от президента.

Разделена е на 20 региона, 5 от които със специален автономен статут. Интересен факт е, че Рим е столица от 1870 година. Преди него тази функция са изпълнявали Торино и Флоренция.

Освен, че територията на Италия има формата на ботуш, друг интересен факт свързан с географията й е, че в южните части на страната има действащите вулкани. Това са Везувий - 1 277 м, Етна - 3 323 м (на о-в Сицилия), Вулкано - 500 м (на о-в Вулкано) и Струмболи - 924 м (на о-в Стромболи).

Историята на страната датира още от 1-ви век пр.н.е. Тогава зародилата се Римска империя е една от най-могъщите цивилизации съществували някога.


Прочетете повече за Италия
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от две до двадесет седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.

Цели и задачи на обучението Вие ще имате уникалната възможност да се насладите на забележителностите на града, докато изучавате италиански език. Целта на курса е да ви помогне да се справите с езиковата бариера и да ви даде необходимата база от знания, като лексика и граматика, с които ще си служите с лекота.
Планирани резултати от курса В края на курса вие ще можете да разговаряте с хората по улиците, както и да разбирате всички около вас, които говорят на италиански език. Ще можете с лекота да упътите туристите или да си поръчате нещо специално от най-изисканите магазини. След курса вие ще се чувствате много уверени в използването на лексиката, която съпътства ежедневието.
Процес на обучение В програмата са заложени 26 учебни часа на седмица. Лекциите са сутрин, като следобеда ви е свободен. Вие ще имате 14 часа за общ италиански, в които ще се занимавате с много интересни неща като ролевите игри и дискусиите, които ще допринесат за натрупване лексика и усъвършенстване граматиката ви. Разполагате и с 4 часа, които са много подходящи ако сте решили, че местната култура, музика са ви направили впечатление. Можете да запишете подобни курсове, в които ще упражнявате не само езика, но и ще научавате ценна информация, която може да се получи само тук на място. Отделно имате 6 часа в езиковите лаборатории, където 4 от тях ще прекарвате в ролеви игри и задачи, а останалите 2 – в подготовката на проекти. Всяка седмица има един специален курс, в който гост лектор ще води дискусия на много интересна тема. Ще можете да упражните своите комуникационни умения и да научите повече за Рим и местната култура.
Контрол на обучението Учениците ще бъдат подложени на езиков тест още с влизането си в програмата. Той ще определи нивото им на владеене италиански език, според което те ще бъдат разпределени в най-подходящите за нивото им групи. Всяка седмица курсистите ще полагат изпити и ще правя т тестове, с които ще се следи нивото им. Така учителя ще има представа за вашето развитие и ще знае дали имате нужда от повече внимание и натоварване.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Вторник 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Сряда 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Четвъртък 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Петък 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Събота 00:00 - 00:00 развлекателна програма
Неделя 00:00 - 00:00 развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Включено е настаняване и седмичен план за хранене.

Настаняването в общежитието е осигурено от неделята преди началото на курса до обяда на последната събота от завършването му. То може да бъде в двойни стаи в приемно семейство, като в цената е включен и полупансион. Училището предлага настаняване в общи студентски апартаменти в околността, които са с удобен транспорт до него. Цената на курса включва настаняване в двойни стаи в общи апартаменти. Единичната стая се заплаща допълнително като е $100 на седмица. И в двата случая ще сте в централните части на Рим, в близост до училището, което ще ви позволи лесно и бързо да свикнете със своя град – домакин и да го опознаете по-добре.

Независимо от избора ви ще бъдете настанени в близост до местните ученици, за да усетите по-добре духа на местните обичаи и култура като на преден план е упражняването на вашия английски език и комуникационни умения.Цена в

$

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
BB FB BB FB HB FB HB FB
2 седмици 1350
- 1428
- 1600
- 1650
- -
3 седмици 2025
- 2142
- 2400
- 2475
- -
4 седмици 2700
- 2856
- 3200
- 3300
- -
5 седмици 3375
- 3570
- 4000
- 4125
- -
6 седмици 4050
- 4284
- 4800
- 4950
- -
8 седмици 5400
- 5712
- 6400
- 6600
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Хората казват, че всички пътища водят към Рим. Елате и вижте защо. Отидете до Palatine Hill, хълмът, където е основан града. Посетете Пантеона, който е построен през 125 година преди Христа е най-известната постройка в Рим и ежегодно събира стотици хиляди туристи от цял свят. Не забравяйте да отидете до фонтана Треви и да хвърлите монета, да посетите Сикстинската Капела, която ще ви очарова със своите фрески и произведения на изкуството. Вечерта се отправете към най-близкия ресторант и се оставете да ви поглезят, както само италианците могат. Опитайте морските дарове и известната в цял свят паста.
 

Цена

Цена в

$

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
BB FB BB FB HB FB HB FB
2 седмици 1350
- 1428
- 1600
- 1650
- -
3 седмици 2025
- 2142
- 2400
- 2475
- -
4 седмици 2700
- 2856
- 3200
- 3300
- -
5 седмици 3375
- 3570
- 4000
- 4125
- -
6 седмици 4050
- 4284
- 4800
- 4950
- -
8 седмици 5400
- 5712
- 6400
- 6600
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 159.00 €

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Трансфер до летището - 40.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център