Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Френски език

В коя държава?

Франция

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Курс по френски език на Френската Ревиера (Ref No:547)

Обща информация

виж галерията

Държава: Франция
Град: Ница
Език: Френски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1390 $ 

Информация за училището

Определяна като едно от най-древните човешки селища в света, Ница е прекрасно място за почивка. Културното и архитектурно обогатяване на града през годините са го превърнали в истинска космополитна туристическа дестинация, която приветства хора от цял свят. Средиземноморският климат и поразителната красота на природата в Ница са главната причина за стотиците хиляди туристи, които посещават този френски рай всяка година.

Label Qualité Français Langue Etrangère - EF Nice се намира на самата френска ривиера, само на две пресечки от слънчевите плажове. Това му придава средиземноморския привкус, с който е известна и цялата местност. Ривиерата е идеален вариант за учене на френски език и прекарване следобедните часове под жаркото слънце и многото туристи. Училището е акредитирано от престижната организация EAQUALS, което го прави изключително атрактивно за студентите от цял свят, които искат да получат сертификат за владеене на френски език. Базата разполага с просторни стаи, бар, компютърна лаборатория.

Град

Информация за Ница

снимки от Ница


Ница е красив френски град, разположен на Френската Ривиера. На морския бряг Promenade des Anglais е място, което трябва да бъде видяно, където плажа е място, където да се потопите под топлите слънчеви лъчи, независимо от възраст или разнообразие на плажна настилка. И това не са само богатите, които идват тук – Ница е място, където идват много и различни хора, и живеят напълно живота си... но също така е и много френски и истинско удоволствие да се разгледа града по каквато и причина да попаднете в Ница.
Информация за Франция

снимки от Франция

Франция предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Франция е известна със своите образователни структури, предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Франция е разположена на площ от 547 030 km2, с население приблизително от 59,3 млн. души. Столицата е Париж, официалният език е френски, паричната единица е Евро. Страната е членка на Европейския Съюз и на НАТО. Административно страната е разделена на 95 департамента. Граничи с Испания, Андора, Белгия, Люксембург, Германия, Швейцария, Италия и Монако. Има и брегова линия с Атлантическия океан и Средиземно море. Франция има седем планини и пет главни речни мрежи. Франция е родината на готическото изкуство и Барока. На територията й се намират около 40 000 замъка и феодални владения.

Какво е интересното за Франция:

Изключително богата на исторически и природни забележителности, Франция предоставя на всеки уникалната възможност да се потопи в атмосфера на екстравагантност, традиции, уникална култура и много добра подготовка в учебните заведения. Когато човек чуе Франция я свързва задължително с Айфеловата кула, Триумфалната Арка, Лувър, Версай, изключителните църкви, исторически музеи, чудесното вино и модните ревюта, френската Ривиера за отдих и почивка. Франция е изключително атрактивна дестинация за туризъм, инвестиции и създаване на нов бизнес.

Франция е обширна страна с разнообразни географски райони, чиито инфраструктури са връх на съвременните технологии, особено в транспорта и здравеопазването. Тя е сигурна и толерантна държава.

Френските успехи са многобройни: Еърбъс, високоскоростните влакове, ракетата Ариана, индустрията на луксозни стоки и модни артикули, и много други.
Тези успехи са дело на мъже и жени, обучавали се във Франция. Инженерни науки, мениджмънт, политически науки, изкуства, хуманитарни науки: вие също имате възможност да получите изключително образование във Франция.

Около 260 хиляди са чуждестранни студенти, което е приблизително 10% от броя на всички студенти във Франция. Студентите и учениците, който се обучават днес във висшите и средните учебни заведения, допринасят за обогатяване на френското висше и средно образование с тяхната различна култура, обичаи, ентусиазъм и опит.

Франция е третата страна - приемник на чужди студенти в световен мащаб, непосредствено след САЩ и Великобритания. В Университетите на страната в момента се обучават около 260 000 чужденци. Повече от 2600 от тях са българи.

Българите имат вече свободата да избират между неограничен брой университети и специалности. При кандидатстване във Франция, документите се попълват от самия кандидат, като кандидат-студента задължително трябва, да се съобрази със специфичните условия и дати на всеки университет поотделно. Запазва се и възможността студентите да работят по 20 часа седмично.

Споделете Опит !
Ако сте студенти или ученици във Франция или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Франция.


Прочетете повече за Франция
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2 до 20 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.
Цели и задачи на обучението Целта на курса е да ви помогне да усъвършенствате своята граматика и познания по френски език. Получаването на сертификата ще означава, че вие сте преминали успешно курса и от тук нататък ще можете по-лесно да общувате с и да провеждате интересни разговори на френски език. Ще сте много по-уверени в лексиката, която използвате.
Планирани резултати от курса С всеки изминал ден от курса вие ще усетите вашата увереност във воденето на всекидневните разговори. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте по-свободно с различни събеседници, било то французи или чужденци.
Процес на обучение Курсът включва 26 учебни часа на седмица, които се провеждат предимно сутрин в класните стаи или в специално пригодените езикови лаборатории на училището. От тях 14 часа са посветени на граматика и лексика като преминават в множество игри и дискусии с преподавателя. Четири часа са предназначени за специалните предмети, които вие имате шанс да изберете. На пример ако изберете музика в тези часове ще изучавате традиционната музика и т.н. Имате също така и 6 часа в езиковите лаборатории, където се провежда онлайн обучение. Там вие ще разполагате със слушалки, през които ще ви бъдат подавани задачи за изпълнение. От вас ще се иска или да записвате изреченията, които чувате, или да пишете нещо малко по-сложно. Разбира се остава 1 час, който е посветен на гост лектор или на учителя, като целта е да упражнявате своето умение да разбирате.
Контрол на обучението Всеки един от студентите предварително трябва да държи входящ тест, който ще определи в какво ниво на френски ще попадне. Всяка седмица преподавателите ви изготвят тестове по материала, целта на които е да се провери и следи нивото ви през целия курс. По преценка на учителя ви се обръща повече внимание под формата на повече тестове и задачи.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Вторник 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Сряда 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Петък 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Курсът включва настаняване и седмичен план за хранене. Настаняването е предимно в резиденции или приемни семейства в централните части на Ница, в близост до училището, което позволява на студентите да свикнат със своя град – домакин и да го опознаят по-добре.

Училището разполага със собствена база – Villa Saint Exupery, която предлага тройни или четворни стаи за $ 115 на седмица. Двойните стаи са по $ 210 на седмица. В цената се включва закуска и свободен достъп до интернет. Всички останали хранения за деня са на разноски на студента.

Друга опция са многобройните хотели, повечето от които се намират в централната част на града. Стаите са много разнообразни като големина и удобствата са пропорционални на цената.

Трети вид настаняване е в приемно семейство. Цената включва собствена стая, обща баня и тоалетна. Храната се дели от всички членове на семейството.

Цена в

$

Residence-Citadines Семейство Residence-Baie des Andes Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
BB FB BB FB HB FB НB FB HB FB HB FB
2 седмици 1630
- - - 1390
- 1468
- - - 1640
- -
3 седмици 2445
- - - 2085
- 2202
- - - 2460
- -
4 седмици 3260
- - - 2780
- 2936
- - - 3280
- -
5 седмици 4075
- - - 3475
- 3670
- - - 4100
- -
6 седмици 4890
- - - 4170
- 4404
- - - 4920
- -
8 седмици 6520
- - - 5560
- 5872
- - - 6560
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Забавленията в Ница са много и през целия ден. Можете да се разходите по плажната ивица или по оживените улици пълни с туристи. Разгледайте магазините, купете си нещо за спомен или упражнявайте френския си език на плажа, където несъмнено ще ви потрябва. Отделете време и посетете местните традиционни ресторанти, където се сервират морски деликатеси от Средиземноморието.
 

Цена

Цена в

$

Residence-Citadines Семейство Residence-Baie des Andes Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
BB FB BB FB HB FB НB FB HB FB HB FB
2 седмици 1630
- - - 1390
- 1468
- - - 1640
- -
3 седмици 2445
- - - 2085
- 2202
- - - 2460
- -
4 седмици 3260
- - - 2780
- 2936
- - - 3280
- -
5 седмици 4075
- - - 3475
- 3670
- - - 4100
- -
6 седмици 4890
- - - 4170
- 4404
- - - 4920
- -
8 седмици 6520
- - - 5560
- 5872
- - - 6560
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 130.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Трансфер до летището - 50.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център