Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Френски език

В коя държава?

Франция

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Лятна езикова ваканция по френски език (Ref No:546)

Обща информация

виж галерията

Държава: Франция
Град: Париж
Език: Френски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1530 $ 

Информация за училището

Париж, градът на любовта, е толкова романтичен през лятото, колкото и през зимата. Неговата красота, модерни предградия и древни паметници и храмове го правят предпочитана дестинация за много туристи от цял свят. Тук всеки може да намери забавление или да прекара най-прекрасните мигове от живота си, защото Париж е синоним на изящество и удоволствие.

Играещ важна и определяща роля за развитието на Франция в продължение на 2 хилядолетия, днес Париж е един от световните центрове на бизнеса и културата, модата и науката. Тук се провеждат редица срещи на високо равнище както и множество модни ревюта. Това прави Париж толкова глобален и предпочитан за живеене град.

EF Париж се намира на Les Grand Boulevards в сърцето на френската столица, заобиколено от Republique и Opera. Това разположение ще ви даде предпоставка да опознаете културата и нравите на парижани, тъй като ежедневно през улицата минават повече от 5 000 човека. В Париж вие ще почувствате изискаността на града и много скоро ще разберете, защо го смятат за стилната столица на Европа. Училището разполага с модерни стаи, отлично пригодени за уроците по френски език.

Град

Информация за Париж

снимки от Париж


Френската столица Париж (Paris) е най-големият град във Франция. През града минава река Сена, която го разделя на две части – Rive Droite (десен бряг) на север и по-малкия Rive Gauche (ляв бряг) на юг. Париж е известен като Града на любовта, с големите си булеварди, както и със значителния брой архитектурни и културни забележителности. Сред тях могат да се споменат Айфеловата кула, Триумфалната арка, Домът на инвалидите (музей и гробница на Наполеон Бонапарт и на много френски войници), Френската опера – Palais Garnier, Катедралата Нотр Дам (Парижката Света богородица), Сорбоната, умаленият вариант на Статуята на свободата, Парижкият пантеон и т. н. Париж привлича всякакви хора – от млади и влюбени до бизнесмени, със своята романтика, изящество и изисканост. Храната навсякъде е прекрасна, а обстановката романтична и приятна. Бъдете влюбени и се забавлявайте до насита!
Информация за Франция

снимки от Франция

Франция предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Франция е известна със своите образователни структури, предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Франция е разположена на площ от 547 030 km2, с население приблизително от 59,3 млн. души. Столицата е Париж, официалният език е френски, паричната единица е Евро. Страната е членка на Европейския Съюз и на НАТО. Административно страната е разделена на 95 департамента. Граничи с Испания, Андора, Белгия, Люксембург, Германия, Швейцария, Италия и Монако. Има и брегова линия с Атлантическия океан и Средиземно море. Франция има седем планини и пет главни речни мрежи. Франция е родината на готическото изкуство и Барока. На територията й се намират около 40 000 замъка и феодални владения.

Какво е интересното за Франция:

Изключително богата на исторически и природни забележителности, Франция предоставя на всеки уникалната възможност да се потопи в атмосфера на екстравагантност, традиции, уникална култура и много добра подготовка в учебните заведения. Когато човек чуе Франция я свързва задължително с Айфеловата кула, Триумфалната Арка, Лувър, Версай, изключителните църкви, исторически музеи, чудесното вино и модните ревюта, френската Ривиера за отдих и почивка. Франция е изключително атрактивна дестинация за туризъм, инвестиции и създаване на нов бизнес.

Франция е обширна страна с разнообразни географски райони, чиито инфраструктури са връх на съвременните технологии, особено в транспорта и здравеопазването. Тя е сигурна и толерантна държава.

Френските успехи са многобройни: Еърбъс, високоскоростните влакове, ракетата Ариана, индустрията на луксозни стоки и модни артикули, и много други.
Тези успехи са дело на мъже и жени, обучавали се във Франция. Инженерни науки, мениджмънт, политически науки, изкуства, хуманитарни науки: вие също имате възможност да получите изключително образование във Франция.

Около 260 хиляди са чуждестранни студенти, което е приблизително 10% от броя на всички студенти във Франция. Студентите и учениците, който се обучават днес във висшите и средните учебни заведения, допринасят за обогатяване на френското висше и средно образование с тяхната различна култура, обичаи, ентусиазъм и опит.

Франция е третата страна - приемник на чужди студенти в световен мащаб, непосредствено след САЩ и Великобритания. В Университетите на страната в момента се обучават около 260 000 чужденци. Повече от 2600 от тях са българи.

Българите имат вече свободата да избират между неограничен брой университети и специалности. При кандидатстване във Франция, документите се попълват от самия кандидат, като кандидат-студента задължително трябва, да се съобрази със специфичните условия и дати на всеки университет поотделно. Запазва се и възможността студентите да работят по 20 часа седмично.

Споделете Опит !
Ако сте студенти или ученици във Франция или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Франция.


Прочетете повече за Франция
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2 до 20 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което трябва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 12 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.
Цели и задачи на обучението С EF вие ще придобиете нужните ви умения за воденето на разнообразни разговори, както и ще намерите много нови приятели, с които да споделите преживяното в Париж. Курсът ще ви помогне да допълните речниковия си запас, както и умело да го прилагате в ситуациите от ежедневието.
Планирани резултати от курса Курсът цели от една страна да обогати културата ви като ви въведе в магията на Париж, и от друга - да ви помогне да затвърдите нивото си на владеене френски език и да навлезете в следващото.
Процес на обучение На седмица курсът покрива 26 учени часа. В една част от тях вие ще се учите на граматика, уменията слушане с разбиране, четене. В програмата са заложени 14 часа, в които вие ще учите граматика, лексика. Ще правите много упражнения, които ще ви помогнат да усъвършенствате вашите комуникационни умения. В това число се включват много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще представяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. В програмата са заложени и 4 часа специално посветени на местните обичаи и култура. Ако проявявате интерес към историята или изкуството на Париж можете да запишете такъв курс където освен новите знания ще упражните и своя френски език. В програмата е включен и един час на седмица, в който гост лектор ще говори за културата на страната и историята й. Целта е вие да можете да го разбирате.
Контрол на обучението Контролът започва още със стартирането на курса, когато вие ще трябва да държите тест по френски език за определяне нивото ви. По този начин се гарантира, че вие ще попаднете в точната група, която отговаря на вашето ниво. Курсът преминава в лекции и тестове. Целта е да се следи нивото ви на усвояване материала. Ако има проблем, лекторите ще ви обърнат повече внимание.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Вторник 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Сряда 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Петък 09:00 - 14:00 Обучение по френски език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база В цената на курса е включено настаняване в двойна стая в приемно семейство с осигурен полупансион през цялата седмица. Самостоятелните стаи се заплащат отделно. Приемните семейства са внимателно подбрани и се проверяват редовно. Резиденция Geoffroy Marie се намира на 7 минути от училището. Стаите са двойни или тройни с телевизор, собствена баня, телефон. Почистват се всяка седмица.

Aparthotel Citea разполага с три локации из целия Париж, като две от тях са само на 15 минути от известната улица Шанз-Елизе. Стаите са единични за $225 и двойни за $50 на седмица. В цената се включва кабелна телевизия и безжичен интернет. Пансионът не е включен.

 

Развлекателна програма

Забавление Париж може да ви предложи всичко. Можете да се качите на Айфеловата кула, за да хвърлите поглед над оживения град. Можете да посетите известната катедрала Notre Dame или да се разходите по Шанз-Елизе. При най малкия знак за умора можете да поседнете в едно от многобройните кафета. След това не пропускайте да се отбиете при триумфалната Арка за няколко професионални снимки. През вечерта можете да посетите известния Мулен Руж или нощните клубове. Посетете бохемският квартал Montmarte и упражнете френския си в местните улични артисти. Дайте си малко почивка, като се насладите на шедьоврите, които ви очакват в Лувъра.
 

Цена


Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 100.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Трансфер до летището - 130.00 $

 Други езикови програми


Танци
Искам още интересни програми
езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център