Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Австралия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Обучение и екскурзия в Австралия! (Ref No:543)

Обща информация

виж галерията

Държава: Австралия
Град: Брисбейн
Език: Английски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1170 $ 

Информация за училището

Преди да се превърне в столица на културния живот и предпочитана дестинация за повече от 1000 туристи седмично, Брисбейн преминава през редица промени. Първоначално бива обитаван от местното племе турбули, след което бива колонизиран от британците. През 1824 година много близо до него, по течението на река Брисбейн, се създава затворническа колония, която в днешно време е част от Централния бизнес квартал на града. Разбира се тя е затворена още през далечната 1842 година.

Брисбейн се смята, че е най-приятният град за живеене. Това го прави много атрактивен за студентите на EF, които се обучават тук целогодишно. Училището се намира на 10 минути от централния плаж. Сградата е снабдена с просторни учебни зали, които са снабдени с мултимедии и множество други материали по английски език. Субтропичният климат, 243-те слънчеви дни в годината, както и прекрасното време ви позволяват да се насладите максимално на този рай, както и да усъвършенствате вашето ниво на владеене на английски език.

Град

Информация за Брисбейн

снимки от Брисбейн


Брисбейн е столицата на щата Куинсленд, известен под името „Слънчевия щат”. Градът е близо до живописната река Брисбейн и притежава множество зоопаркове и национални паркове.
Информация за Австралия

снимки от Австралия

Австралия предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Австралия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Австралия се простира на територия от над 7 милиона кв.км. и е единствениата държава в света, която заема цял континент. Намира се между Тихия и Индийския океан. На югоизток е разположена Нова Зеландия и Индонезия, а Папуа Нова Гвинея и Източен Тимор са на север. Към територията и се причисляват и множество красиви малки острови, сред които и остров Тасмания, който е известен като Островът на ябълките заради изобилието от ябълки. Интересен факт е, че Южната тропическа окръжност (Тропика на козирога) преминава почти през средата на Австралия. Тя е единствената държава-континент, в която няма действащ вулкан и никога не е имало ледников период.

Аборигените са коренните жители на Австралия, които са се заселили на континента преди повече от 40 хиляди години. Те са изключителен народ, който държи на традиционното изобразително изкуство, народни приказки, музика, танци. Аборигените живеят на племена, като всяко племе вярва в свой собствен бог и има своя територия, която ревниво брани.

Страната е била колония на Великобритания до началото на 20 век. След това тя се превръща в парламентарна република, като през 1999 година, след референдум, австралийците остават част от състава на Британската общност, като кралицата на Великобритания става техен държавен глава.Името „Австралия” идва от фразата terra australis incognita - непозната южна земя. Опознаването на Австралия започва в епохата на великите мореплаватели. Те откриват нейната красота и уникалност. Тя е дом на редица защитени видове като коалата, кенгуруто, уомбата птицечовката, тасманийският дявол и др. Животните, както и природата й превръщат Австралия в интересна дестинация за туристите от цял свят.

Столицата на Австралия е град Канбера, който е построен специално за столица през 1913-1927 г по проекта на американския архитект Уолтър Грифин. Останалите по-големи градове са Сидни, Брисбейн, Мелбърн, Пърт, Аделаида, които предлагат прекрасни възможности за живеене.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Австралия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Австралия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Австралия.


Прочетете повече за Австралия
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2 до 20 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 12 курсиста. Часовете са по 40 минути, предимно сутрин.
Цели и задачи на обучението Целта на курса е да ви помогне да задълбочите знанията си по английски език. Курсовете са така структурирани, че да ви предложат както практически така и академични часове, в които ще се редуват игри, проекти, дискусии. Всички те трябва да ви помогнат да си изградите добра основа от лексика и граматика, след което много по-лесно ще общувате с хората, които срещате в ежедневието си.
Планирани резултати от курса С всеки изминал ден от курса вие ще ставате все по-уверени във воденето на всекидневните разговори. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници, било то британци или чужденци.
Процес на обучение Курсът включва 26 учебни часа на седмица, които се провеждат сутрин в класните стаи или в специално пригодените лаборатории на училището. От тях 14 часа са посветени на граматика и лексика. В тях ще провеждате много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще представяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. Четири часа са предназначени за специалните предмети, които програмата ви дава право да изберете. На пример ако тукашната ви интересува можете да запишете специален курс, в който ще се изучават традиционните обичаи, живот. По този начин вие обогатявате вашата обща култура и лексика. Разбира се остава 1 час, който е посветен на гост лектор или на учителя, като целта е да упражнявате своето умение да разбирате.
Контрол на обучението Преди стартирането на курса всеки студент трябва да държи изпит по езика, който ще определи нивото му, според което ще бъде записан, в подходящата за него група. На студентите се дават регулярни изпити под формата на тестове, с които преподавателите определят нивото на усвояване на материала. След приключване на уроците вие можете да се насладите на слънчевите лъчи като се оттеглите за почивка на шезлонга на някой от многобройните басейни в околността. Не пропускайте истинското забавление на южния бряг на реката, която минава през града. Там вие ще се озовете в царството на салсата, както и в центъра на културните събития, които са ежедневие за местното население. Пробвайте кану каяк по залез слънце, когато красотата на града ще се открие специално за вас. Само на няколко минути по-надолу от училището се намират множеството магазини и молове, с които градът се гордее. Пуснете се по течението на река Брисбейн с най-добрите си приятели като наемете скутер или лодка, или обикновени ролери. Гледката е зашеметяваща. Освен фериботът, които прави едни от най-атрактивните разходки по реката, можете да се насладите на множеството други забавления, които са само на крачка разстояние от вас.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Вторник 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Сряда 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Петък 09:00 - 14:00 Курс по английски език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Всеки EF курс включва настаняване и седмичен план за хранене. Настаняването е предимно в резиденции или хотели,в централните части на Брисбейн, в близост до училището, което позволява на студентите да свикнат със своя град – домакин и да го опознаят по-добре. Приемните семейства са също опция.

Независимо от начина на живот, който ви подхожда, вие ще бъдете настанени в близост до местните ученици, за да усетите по-добре духа на местните обичаи и култура като на преден план е упражняването на вашия английски език и комуникационни умения.

UNi Resort предлага луксозни студентски апартаменти със 4 до 6 легла, като всеки студент разполага със собствена стая. Мястото предлага външен басейн, джакузи и спа. Цената е $65/седмица, като не включва пансиона.

EF Russell Street е студентска резиденция с общо ползване на съоръженията – кухня, компютърна зала. Стаите са единични за $ 75/седмица или двойни за $60/седмица.

Цена в

$

Residence-Uni Resort Семейство Residence-Urbanest Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - - 1430
- 1170
- 1248
- 1390
- 1550
- -
3 седмици - - 2145
- 1755
- 1872
- 2085
- 2325
- -
4 седмици - - 2860
- 2340
- 2496
- 2780
- 3100
- -
5 седмици - - 3575
- 2925
- 3120
- 3475
- 3875
- -
6 седмици - - 4290
- 3510
- 3744
- 4170
- 4650
- -
8 седмици 5160
- 5720
- 4680
- 4992
- 5560
- 6200
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Когато не сте на училище можете да посетите уникалните магазини по King`s Parade или да се разходите по живописния Clare Bridge, Fellow Garden, която се смята за най-обаятелната гледака в околността. Градът може да ви предложи още много от своте архитектурни съкровища, какъвто е известният музей Fitzwilliam.
 

Цена

Цена в

$

Residence-Uni Resort Семейство Residence-Urbanest Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - - 1430
- 1170
- 1248
- 1390
- 1550
- -
3 седмици - - 2145
- 1755
- 1872
- 2085
- 2325
- -
4 седмици - - 2860
- 2340
- 2496
- 2780
- 3100
- -
5 седмици - - 3575
- 2925
- 3120
- 3475
- 3875
- -
6 седмици - - 4290
- 3510
- 3744
- 4170
- 4650
- -
8 седмици 5160
- 5720
- 4680
- 4992
- 5560
- 6200
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 890.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Куриерска такса - 85.00 $

—   Трансфер до летището - 60.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център