Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Немски език

В коя държава?

Германия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Езикова ваканция с немски език! (Ref No:541)

Обща информация

виж галерията

Държава: Германия
Град: Мюнхен
Език: Немски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1330 $ 

Информация за училището

Мюнхен се намира по течението на река Исар на север от баварските Алпи. Мотото на града Munchen mag Dich – Мюнхен ви обича, е изключително актуално, защото местното население гледа много добре на чуждестранните туристи и студентите, които допринасят за облика му на международна дестинация. Мюнхен е основен европейски културен център, в който са изнасяли концертите си композитори като Щраус, Регер, Вебер и други.

EF Munich се намира в близост до центъра на града до обичания от всички студенти бохемски квартал Швабинг. Освен с качественото си обучение по немски език, EF Munich се слави и с това, че е официален център за провеждане на TEST DaF. Статутът на Мюнхен като бизнес столицата на южна Германия прави EF Munich идеалното място за изучаването на немски език. Базата на училището разполага с модерна апаратура и съоръжения за изучаване на немски език. Тук вие ще се насладите както на удоволствието от ученето на немски, така и от прилагането му докато пазарувате или се разхождате по оживените улици на Мюнхен.

Град

Информация за Мюнхен

снимки от Мюнхен


Мюнхен е най-големият град и столица на федералната провинция Бавария. С населението си от близо милион и четиристотин хиляди души той е трети по големина на територията на Германия. Същевременно Мюнхен има статута на „свободен град” и е център на административния район Горна Бавария, като в него се намират важни регионални правителствени и общински, държавни институции. Мюнхен е прочут в целия свят със своите традиции в производството на бира и с най-голямото събитие провеждано ежегодно в него, тясно свързано с тази индустрия – Октоберфест. Градът освен, че е особено привлекателен за туристите от цял свят със своите многобройни забележителности, които го превръщат в мощен културен и исторически символ на баварските традиции, е и крупен индустриален и научноизследователски център. В Мюнхен се намират световноизвестните институти Макс Планк и Хайнц Майер-Лайбниц, една от най-големите библиотечни институции в Европа – Баварската държавна библиотека, множество университети, популярни далеч извън пределите на Германия и т.н. Сред последните най-престижните и известни са Мюнхенският университет „Лудвиг Максимилиан”, Мюнхенският технически университет, Висшето музикално училище и др. В града се намират и централните учреждения на Баварската академия на науките и на Академията за изящни изкуства, както и две обсерватории от общонационално значение – Гизингската и Зендлингската и ядреният немски научноизследователски реактор. В Мюнхен има и безброй много културно-исторически забележителности и туристически атракции. Градът е известен със своите катедрали, паркове и богати художествени галерии, които създават една наистина неповторима атмосфера в него и традиционно привличат туристи от всички краища на света, за които това уникално населено място е модерното, пулсиращо сърце на съвременна Бавария.
Информация за Германия

снимки от Германия

Германия се намира в централна Европа. Държавата се  състои от 16 провинции, като две от тях - Хамбург и Бремен, представляват свободни и отделни градове, а провинцията-град Берлин е федерална столица. Населението към днешна дата наброява 84 млн души.Германия е страна с богата култура и традиции и винаги има какво да се види. С посещението си, без значение под каква форма - работа, кандидатстване или езиков курс в Германия, може да откриете много нови места, да се забавлявате, да релаксирате, да посетите изпълнени с живот градове, с удивителна архитектура, страхотни търговски центрове и вълнуващ нощен живот.

Пленителните средновековни градчета и традиционни села, производители на вино с приятелски фестивали и регионални специалитети. Живописни околности, с идеални за разходка и почивка места. Замъци, дворци и абатства, които са въплъщение на немския романтизъм. Забавление и спорт, добрина и почивка, Германия е страна на хиляди възможности и много интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

По всяко време на годината може да се забавлявате в Германия, поради провеждането на много и различни фестивали, концерти и световно известните бирени фестивали през октомври.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Германия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Германия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления!  Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за вузовете и училищата в Германия.


Прочетете повече за Германия
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2 -20 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и следобед.
Цели и задачи на обучението Курсовете по немски език имат за цел да ви подготвят за ежедневните разговори и кореспонденция с другите хора. Те ще ви помогнат да запълните своите граматически и лексикални пропуски, като ви позволят да ги практикувате ежедневно в езиковите лаборатории или по време на дискусиите с гост лекторите. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да усъвършенствате своите комуникативни умения.
Планирани резултати от курса В края на курса получавате сертификат за владеене на съответното ниво немски език. Той ще е гаранция за вашите комуникационни умения. Вие ще можете да разговаряте много по-свободно със събеседниците си и с по-голямо самочувствие. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера.
Процес на обучение Курсът е с продължителност от 26 часа на седмица, които се провеждат сутрин или в езиковите лаборатории, или в добре оборудваните класни стаи. В програмата са заложени 14 учебни часа посветени на граматика и лексика. В тях ще провеждате много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще представяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. Само тук имате уникалната възможност да запишете курс, който ви допада и винаги сте искали да запишете. За тези лекции са отделени 4 часа, в които вие не само учите материала в учебника, но и се запознавате с местната култура. Курсовете могат да бъдат курс по готвене, правене на филми и др. Часът на гост лектора е на ваше разположение за демонстриране на уменията ви да разбирате каквото ви се говори. Този курс ще ви позволи да усъвършенствате това си умение, както и да научите повече за културата на германците.
Контрол на обучението Всеки студент трябва задължително да издържи входящ тест, който ще определи нивото на групата, в която ще бъде разпределен. Още в края на първата седмица студентите ще държат междинен изпит за проследяване нивото им на развитие спрямо материала в курса. Тази тактика ще продължи до края на самия курс. Тези студенти, които изостават ще получават повече внимание от преподавателите както и повече домашни, за да могат да вървят на равно с групата.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Обучение по немски език
Вторник 09:00 - 14:00 Обучение по немски език
Сряда 09:00 - 14:00 Обучение по немски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Обучение по немски език
Петък 09:00 - 14:00 Обучение по немски език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването е предимно в резиденции или хотели,в централните части на Мюнхен, в близост до училището, което позволява на студентите да свикнат със своя град – домакин и да го опознаят по-добре. Настаняването в приемни семейства е включено в цената, когато е в двойни стаи. Ако вие желаете да сте в самостоятелна стая допълнителното заплащане е $39 на седмица.При желание от ваша страна ще бъдете настанени в Haus International, резиденция, която се намира в сърцето на студентския квартал Швабин. Можете да избирате между двойна стая за $ 195 на седмица или тройна/четворна стая за $ 135 на седмица. В цената се включва всекидневната закуска от понеделник до петък. Резиденцията се намира на много близко разстояние с автобуса до училището.Цена в

$

Residence Haus Семейство и Общежитие Residence Apart Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
ВB FB HB FB HB FB НB FB HB FB HB FB
2 седмици 1760
- 1850
- 1330
- 1408
- 1630
- - - -
3 седмици 2640
- 2775
- 1995
- 2112
- 2445
- - - -
4 седмици 3520
- 3700
- 2660
- 2816
- 3260
- - - -
5 седмици 4400
- 4625
- 3325
- 3520
- 4075
- - - -
6 седмици 5280
- 5550
- 3990
- 4224
- 4890
- - - -
8 седмици 7040
- 7400
- 5320
- 5632
- 6520
- - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Мюнхен е популярна туристическа цел. Има ред важни музеи и галерии, сред които изпъкват трите пинакотеки: Старата, Новата и Пинакотека на модерното изкуство. Преди Първата световна война той е средище на художниците от групата Синият конник (Der Blaue Reiter). Други известни туристически атракции са Английската градина (парк в центъра красиви трасета за джогинг, езера, кафенета и др.), музея на науката Deutsches Museum и богато украсения часовник с движещи се фигури на фасадата на Кметството. Може би най-голямата атракция в Мюнхен е двуседмичният панаир Октоберфест. Други известни сгради в Мюнхен са Фрауенкирхе (Катедралата „Св. Богородица“) и Олимпийската кула, радио- и телевизионно съоръжение в някогашното олимпийско градче. Фрауенкирхе е една от най-впечатляващите сгради в центъра. Веднага се разпознава по двете си куполни кули, завършващи подобно на минарета, едната малко по-висока от другата.

Сградата на автомобилния гигант BMW с овалния музей е построена за Летните олимпийски игри през 1972 г.

 

Цена

Цена в

$

Residence Haus Семейство и Общежитие Residence Apart Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
ВB FB HB FB HB FB НB FB HB FB HB FB
2 седмици 1760
- 1850
- 1330
- 1408
- 1630
- - - -
3 седмици 2640
- 2775
- 1995
- 2112
- 2445
- - - -
4 седмици 3520
- 3700
- 2660
- 2816
- 3260
- - - -
5 седмици 4400
- 4625
- 3325
- 3520
- 4075
- - - -
6 седмици 5280
- 5550
- 3990
- 4224
- 4890
- - - -
8 седмици 7040
- 7400
- 5320
- 5632
- 6520
- - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 135.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Трансфер до летището - 75.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център