Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Летни ваканционни курсове, 

Курс по английски език - Harrow school (Ref No:54)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Лондон
Език: Английски език
Възраст: от 9 - 18, 
Вид: Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,  
Период на провеждане: от 2009-07-05 до 2009-08-15
Продължителност: 15.00 часа на седмица
Цена на курса: 1935 £ 

Информация за училището

BABSSCo е съкращение на Британската асоциация на бординг училищата. В нея членуват 5 училища, които предлагат езикови курсове.

С помощта на тази Асоциация имате възможност да учите в училище Хароу, което основано е през 1572г. AWS D1.1 с харта на кралица Елизабет І. То се намира на 40 минути от центъра на Лондон. Предимствата от това разположение включват занимания по изкуство, вътрешен басейн, спортни помещения, различни възможности за трениране на тенис, терен за игра на скуош, игрища за трениране на различни видове спортове като баскетбол, волейбол. Организирани са тренировки за курсистите като училището разполага с професионални треньори. Учебните часове на ден са в зависимост от това дали програмата включва и спортни занимания.

Училището приема курсисти на нива между Beginner и Advanced. Ако сте на ниво Beginner (напълно начинаещи), ASME B31.3 трябва да заявите желанието си предварително.

Интересен факт, свързан с това училище е, че в една от неговите сгради са снимани филмите за Хари Потър.

В това училище са учили Уинстън Чърчил и Джавахарлал Неру.

Град

Информация за Лондон

снимки от Лондон


Лондон е столицата на Обединеното кралство и Англия. Наред с Ню Йорк, Париж и Токио, Лондон е един от четирите най-важни глобални градове. В него се произвежда 17% от БВП на Великобритания, а Лондонското сити (City of London) е един от основните финансови центрове в света. През Лондон тече река Темза, над която са построени множество мостове. Най-известният сред тях е Тауър Бридж (Tower Bridge), построен през ХІХ век от крепостта Tower of London, откъдето носи и името си. Лондонското метро е първото метро в света. Други забележителности в Лондон са: прочутата часовникова кула Биг бен; Уестминстърското абатство, където се извършват коронациите, сватбите и погребенията на кралското семейство; Бъкингамския дворец, резиденцията на кралското семейство; Катедрата Сейнт Пол и разбира се London Eye - колело за наблюдение високо 137 метра. Огромна забележителност в Лондон са музеят с восъчни фигури на Madame Tussauds, British museum и Природоисторическия музей, включващ 4 зони. Най-голямата търговска улица в Лондон е Oxford street, по която рядко се срещат англичани. Лондон е известен с червените двуетажни автобуси и червените телефонни кабини, грабващи окото на всеки току що пристигнал турист.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Курсът е комбиниран между занимания по английски език и спорт. И двете програми изцяло запълват времето през седмицата.

Минималният курс е с продължителност 2 седмици, като в него се включват занимания по английски език, спорт, 3 целодневни екскурзии и 4 вечерни екскурзии ASME B16.5 из Лондон и околността. Групите, които се формират са съставени от максимум 10 курсисти.
Цели и задачи на обучението Целта е чрез спортните занимания курсистите да бъдат по-мотивирани и по-свежи за учене. Естествено - спортът не е на професионално ниво, т. е. курсистите asme standards не се натоварват прекалено.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:15 - 17:00 Английски език и спорт
Вторник 09:15 - 17:00 Английски език и спорт
Сряда 09:15 - 17:00 Английски език и спорт
Четвъртък 09:15 - 17:00 Английски език и спорт
Петък 09:15 - 17:00 Английски език и спорт
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна и спортна програма
 

Настаняване

Материалната база Предлага се настаняване в общежитията на училището, в които има възможност, както за самостоятелни стаи, така и за стаи с две легла и самостоятелни бани. Предлага се и хранене в бюфета на учебната asme code база.
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 2200
- - -
3 седмици - 3250
- - -
4 седмици - 4250
- - -
Extra Week - 1065
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление В неделята след пристигането се провежда разходка из околностите на Лондон. Всяка сутрин има учебни занятия, а следобедите са отделени за различни занимания като екскурзии или спортове. В програмата са включени посещения на музеят Мадам Тюсо, Зоологическата градина в ASME Y14.5 Лондон, музеи в Лондон, дворецът в Уоруик, разглеждане забележителностите на града.

Организирани са и голф курсове, игри на баскетбол, волейбол, бейзбол. Вечер се организират вечери – пица, барбекю, филми, театър и други забавления.
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 2200
- - -
3 седмици - 3250
- - -
4 седмици - 4250
- - -
Extra Week - 1065
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

Допълнително се заплаща  
 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център