Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Испански език

В коя държава?

Испания

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Опознай Барселона и научи испански! (Ref No:536)

Обща информация

виж галерията

Държава: Испания
Език: Испански език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Хотел, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1230 $ 

Информация за училището

Барселона е шестата най-гъсто населена област в Европейския съюз след Париж, Лондон, Мадрид, Милано. Тя е признат глобален център на финансите, търговията, медиите, забавленията, изкуството. Основно икономическо средище и важно средиземноморско пристанище, Барселона е великолепно място за забавления и учене на испански език. Идвайки тук вие ще се намирате във втория по големина град в Испания, с който местното население се гордее, заради многото катедрали и места с историческа стойност.

Училище EF се намира в непосредствена близост до метро станцията, в северозападната част на града, което го прави изключително атрактивно място, с осигурен достъп до всички части на Барселона. Сградата на училището разполага с модерна компютърна зала и езикова лаборатория, в която вие ще затвърдите вашите комуникативни умения. В следобедните часове се насладете на спокойствието в студентското фоайе или се разходете до близкия пазар, който предлага широка гама от морски деликатеси.

Град

Информация за Испания

снимки от Испания

Тази люлка на модерната, европейска цивилизация граничи на запад с Португалия, на юг с британското владение Гибралтар, което е в Северна Африка, а посредством анклавите Сеута и Мелиля, с Мароко и на север с Франция и Андора. Западните и северните испански брегове се мият от водите на Атлантическия океан, а на юг и изток - на Средиземно море. Територията на Испания е 504 782 кв. км., при население около 46 661 950 души. Релефът на страната е доста разнообразен, като самият й център се намира на 300 километра от морето. В Испания като цяло преобладават планинските хребети и планините (90 на сто от нейната територия).

Страната на Сервантес и Дон Кихот е една от най-топлите в Западна Европа. Средното количество на слънчевите дни е 260-285 в годината, а средната годишна температура по средиземноморското крайбрежие е около 20 градуса. Най-често единствено в по-северните райони през зимата става под и около нулата. През летния сезон температурите на юг стигат до 40 градуса, а на север – 25.

Икономиката на Испания е отлично развита, независимо от това, че до средата на 70-те години страната изостава от общоевропейските процеси, заради диктатурата на Франко. В момента тази държава е пета в Европа и десета в света по общия си обем на промишлено производство. Столица на Испания е Мадрид (над 2 милиона и 700 хиляди жители), а други големи и знакови нейни градове и традиционни туристически дестинации са Барселона, Валенсия, Севиля, Сарагоса и др.

Испанската туристическа индустрия е един отлично развит и разработен стопански отрасъл, като например, средиземноморското крайбрежие и остров Майорка традиционно привличат летовници от целия свят. Испания е страна с велика културна и политическа история, съчетала в себе си по неповторим начин традициите на арабския Изток и християнския Запад. Неслучайно наричат тази страна – музей под открито небе. Тя наистина е побрала в себе си толкова много история, традиция и култура. Най-известният й музей Прадо се намира в Мадрид, а в Барселона е особено популярната, култова катедрала-шедьовър на Гауди – Саграда Фамилия.

Испания предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Страната е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции).

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Испания или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Испания. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Испания.


Прочетете повече за Испания
 

Курс

Описание на курса Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2 до 20 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.
Цели и задачи на обучението Целта на курса е да обогати вашите познания по испански език. Залага се изключително много на практичните занятия, в които студентите биват насърчавани да говорят на различни теми. Това упражнение им помага да преодолеят срамежливостта си и смело да използват лексиката, която научават всеки ден.
Планирани резултати от курса В края на курса вие трябва да сте достатъчно уверени в това, което казвате. Ще можете да общувате с местните хора и да разбирате филмите на испански език. Няма да изпитвате затруднения и неудобство в разговорите от ежедневието.
Процес на обучение Натовареността ви всяка седмица ще е от 26 часа испански език, които ще се провеждат в сутрешните часове от деня. Вие имате 14 часа предназначени за граматика и 4 часа посветени изцяло на предметите, които ви интересуват най-много. Ако примерно сте повлияни от местната култура можете да запишете фламенко или курс по Пикасо. В тях ще се набляга както на лексиката, така и на запознаването с материята на курса. Отделно програмата предвижда и 6 часа в лабораториите на училището, които изискват от вас писането на проекти или онлайн обучение, при което ще наблюдавате видео материал, а след това ще ви бъдат възложени задачи към него. В програмата ви е заложен и един час с гост лектор, в който целта е да упражните своите умения за слушане и разбиране.
Контрол на обучението На студентите се дават регулярни изпити под формата на тестове, с които преподавателите определят нивото на усвояване на материала. Тази система дава поглед върху напредъка на групата и върху индивидуалния напредък на всеки студент. В случай, че някой се нуждае от повече време за разбиране материала, преподавателите идват на помощ, като ви дават повече домашни и задачи.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Вторник 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Сряда 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Четвъртък 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Петък 09:30 - 12:30 обучение + развлекателна програма
Събота 00:00 - 00:00 развлекателна програма
Неделя 00:00 - 00:00 развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Kурсът включва настаняване и седмичен план за хранене. Настаняването е предимно в резиденции или хотели,в централните части на Барселона, в близост до училището, което позволява на студентите да свикнат със своя град – домакин и да го опознаят по-добре. Приемните семейства са също опция.

Независимо от начина на живот, който ви подхожда, вие ще бъдете настанени в близост до местните ученици, за да усетите по-добре духа на местните обичаи и култура като на преден план е упражняването на вашия испански език и комуникационни умения. Настаняването в общежитието е осигурено от неделята преди началото на курса до обяда на последната събота от завършването му.

Residential SIl се намира в модерната част на града, на няколко минути път от училището. Стаите, които предлага са двойни, като цената от $ 125 на седмица включва закуска от понеделник до петък, безплатен достъп до интернет.

Курсистите могат да предпочетат и местните хотели, където цените са малко по-високи.

Цена в

$

Общежитие - Mestral Семейство Общежитие - Emilie Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
BB FB NB FB HB FB HB BB NB FB BB FB
2 седмици 1740
- 1810
- 1230
- 1308
- - - - - -
3 седмици 2610
- 2715
- 1845
- 1962
- - - - - -
4 седмици 3480
- 3620
- 2460
- 2616
- - - - - -
5 седмици 4350
- 4525
4025
3075
- 3270
- - - - - -
6 седмици 5220
- 5430
4830
3690
- 3924
- - - - - -
8 седмици 6960
- 7240
6440
4920
- 5232
- - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Насладете се на вековната история на Барселона, която личи буквално от всякъде. Там са кафетата, баровете и нощните клубове. Там са и сюрреалистичните архитектурни шедьоври на Антони Гауди, заостреният връх на извисяващата се Sagrada Familia, екцентричният Parc Güell. Посетете готическата катедрала и магазините по El Ravel. През уикенда можете да се насладите на плажовете на Costa Brava.
 

Цена

Цена в

$

Общежитие - Mestral Семейство Общежитие - Emilie Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
BB FB NB FB HB FB HB BB NB FB BB FB
2 седмици 1740
- 1810
- 1230
- 1308
- - - - - -
3 седмици 2610
- 2715
- 1845
- 1962
- - - - - -
4 седмици 3480
- 3620
- 2460
- 2616
- - - - - -
5 седмици 4350
- 4525
4025
3075
- 3270
- - - - - -
6 седмици 5220
- 5430
4830
3690
- 3924
- - - - - -
8 седмици 6960
- 7240
6440
4920
- 5232
- - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 130.00 €

—   Джобни пари - 100.00 €

—   Трансфер до летището - 80.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център