Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Нова Зеландия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Екзотичен курс по английски език в Нова Зеландия (Ref No:535)

Обща информация

виж галерията

Държава: Нова Зеландия
Град: Оукланд
Език: Английски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Хотел, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1080 $ 

Информация за училището

С население от повече от 1.4 милиона хора, Оукланд е най-големия и най-гъсто населен град в Нова Зеландия. Тук никога няма да се почувствате сами, просто защото хората са навсякъде. Проучване през 2009 година на Mercer Quality of Living Survey поставя Оукланд на 4-то място в света по качество на живот. Той е най-космополитният град в Нова Зеландия, което го прави един от най-атрактивните дестинации, като годишно се посещава от хиляди туристи, които идват от цял свят.

Освен с прекрасната си природа и благоприятен климът, Оукланд е известен и със своето пристанище и мили хора.

Училището се намира в близост до пристанището, където през почивките между учебните занятия ще имате възможност да се наслаждавате на красивите яхти и лодки. Класните стаи са просторни, с добре оборудвани езикови лаборатории и свободен достъп до интернет.

Град

Информация за Оукланд

снимки от Оукланд


Оукланд има прекрасни плажове, пристанища и невероятен търговски център. Прекрасна гледка от вулканичния връх Mount Eden или One Tree Hill. Може да научите за културата на Маури в Роторуа. Оукландското крайбрежие има гледка към местните прекрасни изгледи към морето като си печели името „Града на моряците”. Оукланд се простира на тесен провлак между блестящите води на Уайтемата и пристанище Манукау. Покривало от дъждовни гори покриват заобикалящите хълмове, дузина от спящите вулкански конусовиди точки, релефа и очарователните ваканционни острови са разположени навсякъде по обширните широки заливи. Два от най – красивите острова са Waiheke Island и Great Barrier Island. Оукландското сърце тупа на Полинезийски ритъм, тукашните хора са претопили точки от Европейската, Южен Пасифик и Азиатска култура и силно туземно наследство на маурите. Това разнообразие донася с обилие от уникален опит.
Информация за Нова Зеландия

снимки от Нова Зеландия

Нова Зеландия е държава разположена в югозападната част на Тихия океан, която се състои от два големи острова (Северен и Южен) и над 700 по-малки (около 60 от тях са годни за обитаване). Територията на страната е 268 680 кв. км при население от 4 377 000 души. Столица е град Уелингтън (води се за най-южната столица изобщо в света и има 431 400 жители). Нова Зеландия е формално конституционна монархия, като номинално държавен глава е английската кралица, но тя на практика няма досег с реалния политически живот в страната. Действителният орган на изпълнителната власт е правителството, а социумът функционира въз основа на принципите на представителната парламентарна демокрация. Формално британската кралица на всеки пет години назначава генерал-губернатор, за да я представлява в тази страна.

 

Нова Зеландия е относително млада държава, която за кратко време успява да се превърне в една от най-високоразвитите в света. Нейна характерна особеност е сравнително ясно изразената й географска изолираност, която я прави понякога именно заради това и стандарта й, предпочитана дестинация за емиграция, образование в чужбина и живот. Най-близките съседи на страната са Австралия (разделя ги Тасманово море, като най-краткото разстояние между тях е около 1700 километра), на север пък съвсем малко по-близо или по-далеч са островни територии и екзотични държавни формирования като Нова Каледония, Тонга, Фиджи и т.н. В състава на Нова Зеландия влизат и независимите по отношение на управлението си, но свободно присъединили се към самата й държавност, териториални единици като островите Кук, Ниуе, несамоуправляващата се територия Токелау и антарктическата Земя на Рос.

 

Релефът на страната е предимно планински, като над 75 на сто от територията й е на надморска височина от повече от двеста метра. По крайбрежието на Северния остров също така има и просторни долини, а по западната крайбрежна ивица на Южния – множество фиорди. Новозеландският климат е като цяло разнообразен - субтропичен на Северния остров и прохладен, умерен в южна посока и в централните райони на Южния. Най-влажната част на страната е западното крайбрежие на Южния остров, а източните райони, намиращи се само на стотина километра от него са най-сухата.

 

Водещи икономически отрасли в Нова Зеландия са сферата на услугите и селското стопанство (животновъдството), което обуславя и ръста на хранително-вкусовата промишленост. Основните външнотърговски партньори на страната са Австралия, Япония и САЩ. Нова Зеландия е изключително красива държава и през последните няколко десетилетия е налице истински бум по отношение на развитието на международния туризъм. Мнозинството от населението изповядва протестанството, като в страната има и почти два процента православни. Болшинството от новозеландските граждани се определят за представители на местната нация, а от другите етноси най-голям процент са англичаните, австралийците и т.н.

 

Нова Зеландия е страна с изключително силно развита култура, която през вековете се е обогатявала от традициите, както на местните племена, така и на англоезичното, европейско влияние. В наши дни държавата поощрява изключително много образованието, науката, изкуството и културния сектор, което е довело до немалки постижения на локално и световно ниво в областта на архитектурата, симфоничната и съвременната музика, театъра и киното, изящните изкуства, литературата и др.


Прочетете повече за Нова Зеландия
 

Курс

Описание на курса Стандартно курсът е с продължителност 26 учебни часа, всеки по 40 минути. Провежда се целогодишно, като престоят е минимум 2 седмици. Учебните занятия се провеждат всяка сутрин от понеделник до петък, а следобедите са отделени за спортни занимания и развлечения. Групите са от максимум 12 курсиста, което дава възможност на преподавателите да обърнат внимание на всеки един от тях индивидуално.
Цели и задачи на обучението Целта на програмата е да ви помогне да затвърдите своята граматика и познания по английски език. Стандартния курс има за цел да наблегне на разбирането и говоренето, съпътстващо всекидневните ситуации и комуникация. Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате в рамките на всеки шест седмици.
Планирани резултати от курса Ще усетите, че започвате с по-голяма лекота да се изразявате и говорите на английски език. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да затвърдите знанията си. Получаването на сертификата ще означава, че вие сте преминали успешно курса и от тук нататък ще можете по-лесно да общувате с и да провеждате интересни разговори с англо говорящите. Вие ще сте много по-уверени в лексиката, която използвате в ежедневието си.
Процес на обучение Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 8,12,16,20 и 24 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите включват до 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд. В Окланд вие ще разполагате с 26 учебни часа всяка сутрин, както и с много свободно време в следобедните часове и вечерта. От понеделник до петък в сутрешните часове ще изучавате граматика и лексика, което прави 14 часа от програмата. Те ще протичат с подаване на материал и практическото му прилагане в множеството игри и дискусии, които ще правите. Имате отделно 4 часа, които са посветени на курсовете, които вие си избирате. Тези курсове могат да бъдат културата на Нова Зеландия, което ви позволява да се запознаете от близо с материала в курса, както и да научите много нови неща. Програмата осигурява и 6 часа на седмица в езиковата лаборатория, където фокусът на обучение е предимно онлайн. Там вие ще получите слушалки, през които ще ви се подават упражнения по граматика и лексика. От вас ще се иска или да изписвате дълги изречения, или да попълвате празната дума и др. В програмата е заложен и един час на седмица, в който вие ще можете да практикувате уменията си за слушане с разбиране. Този час ще се води от гост лектор, като ще преминава под формата на дискусии и активно участие от страна на студентите. Темите ще са разнообразни и много вълнуващи.
Контрол на обучението Всеки студент трябва да държи входящ тест който най-точно да определи нивото му на владеене на езика. Така той ще бъде разпределен в най-подходящата за него група. Курсът ще премине в множество тестове, които имат за цел да показват нивото на групата и на съответния ученик. Всеки преподавател наблюдава от близо развитието на студентите и при преценка им дава повече задачи и внимание.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:30 Учебни занятия
Вторник 09:00 - 14:30 Учебни занятия
Сряда 09:00 - 14:30 Учебни занятия
Четвъртък 09:00 - 14:30 Учебни занятия
Петък 09:00 - 14:30 Учебни занятия
Събота 09:00 - 20:00 Целодневна екскурзия
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването е предимно в резиденции или хотели,в централните части на Окланд, в близост до училището, което позволява на студентите да свикнат със своя град – домакин и да го опознаят по-добре. Приемните семейства са също опция.

Независимо от начина на живот, който ви подхожда, вие ще бъдете настанени в близост до местните ученици, за да усетите по-добре духа на местните обичаи и култура като на преден план е упражняването на вашия английски език и комуникационни умения.

City Lodge предлага студентски апартаменти, в които стаите са или двойни за $55 или единични $ 110 на седмица. Разстоянието до училището е само 10 минути пеша. В цената не влиза пансион.

Empire разполага с двойни стаи за $ 25 и единични за $ 35 на седмица. В сградата се намират физкултурен салон и театър.

Цена в

$

Residence-City Lodge Семейство Hotel-Waldorf Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 1200
- 1590
- 1080
- 1158
- 1590
- 1620
- -
3 седмици 1800
- 2025
- 1620
- 1737
- 2025
- 2430
- -
4 седмици 2400
- 2700
- 2160
- 2316
- 2700
- 3240
- -
5 седмици 3000
- 3375
- 2700
- 2895
- 3375
- 4050
- -
6 седмици 3600
- 4050
- 3240
- 3474
- 4050
- 4860
- -
8 седмици 4800
- 5400
- 4320
- 4632
- 5400
- 64780
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Възползвайте се от прекрасното местоположение на училището и резиденциите. Следобедите можете да прекарате в компанията на другите международни студенти като отидете да се гмуркате, плувате, карате ски на брега. Уикендите можете да предприемете изкачване на планината Mount Eden. Вечерта можете да се насладите на рок музиката, която струи от всички заведения на Vulcan Lanee и High Street. Можете да си направите организирана разходка с яхта или просто да се разходите по бреговата ивица.
 

Цена

Цена в

$

Residence-City Lodge Семейство Hotel-Waldorf Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 1200
- 1590
- 1080
- 1158
- 1590
- 1620
- -
3 седмици 1800
- 2025
- 1620
- 1737
- 2025
- 2430
- -
4 седмици 2400
- 2700
- 2160
- 2316
- 2700
- 3240
- -
5 седмици 3000
- 3375
- 2700
- 2895
- 3375
- 4050
- -
6 седмици 3600
- 4050
- 3240
- 3474
- 4050
- 4860
- -
8 седмици 4800
- 5400
- 4320
- 4632
- 5400
- 64780
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 1100.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Куриерска такса - 85.00 лв.

—   Трансфер до летището - 35.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център