Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Прекарай едно незабравимо лято в Англия! (Ref No:520)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Радли
Език: Английски език
Възраст: от 13 - 16, 
Вид: Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 22.50 часа на седмица
Цена на курса: 1780 £ 

Информация за училището

Radley College е разполовен в непосредствена близост до Оксфорд.основано е през 1847г. и е едно от първите британски, независими училища. Днес то е сред водещите в образователната система. То е на едва 8 км от Оксфорд , на 3 км северно от Аѝгдън и само на около час от Лондон. Най- близкото летище е London Heathrow. Кампусът е разположена на 325 хектара зелени площи, добре охраняван и напълно самостоятелен. Залите за обучение са напълно оборудвани и отговарят на всички съвременни изисквания. Училището разполага и с 16 тенис корта, вътрешен басейн и басейн за гмуркане, игрища за футбол, ръгби и крикет, лекоатлетическа пътека, корт за скуош и др. Освен това, за да отговаря на всички очаквания, за нуждите на обучаващите се има и театър, тържествена зала, прожекционна и огромна компютърна зала.

Градът е един от най- старите в Англия. разделен е на две части- стара и нова. Старата се нарича Lower Radley и е изградена от къщи, които датират от 14 век. Новата част на града се намира на изток от ЖП- линията, а изграждането и започва основно през 1930г.

Град

Информация за Радли

снимки от Радли


Радли е красиво английско селце, намиращо се на около три километра от центъра на Абингдън, Оксфордшир. Районът му включва и населения пункт Долно Радли, разположен на река Темза. Една от основните забележителности на селцето е построената през 1290 година катедрала „Сейнт Джеймс Велики”. Тази църква е изградена от камък, а покривът й е укрепен с дървени подпори, което я прави уникална като архитектурно решение. Тя има също така кула с шест камбани и красив интериор, изпълнен с изящни витражи. В комплекса се намира и ренесансовият паметник на сър Уйлям Стонхауз, работа на скулптора Никълъс Стоун. Друга знакова и красива местна забележителност, привличаща туристите, е имението Радли Хол, разположено в Парка Радли, построено през 18 век. Именно в него се намира прочутото местно учебно заведение Радли Колидж (Radley College), основано през 1847 година. То е сред първите независими училища на територията на Обединеното кралство. Понастоящем Radley College е в челната десетка на топ-колежите във Великобритания и обучава ученици от целия свят. Радли е разделен на стара и нова част, като първата е предпочитана туристическа дестинация за гостите на региона, заради уникалната си средновековна атмосфера и къщите от 14 век. Новата половина на красивото селце е с отлично изградена инфраструктура, като изграждането й започва още през 30-те години на миналия век. Южно от Радли се намира и друга популярна туристическа забележителност – прочутите едноименни езера.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Този интензивен курс по английски е перфектната комбинация, която ти дава както солидна подготовка по езика, така и незабравими спомени и нови приятели. Целта на курса е да усъвършенстваш познанията си, да опознаеш английската култура и начин на живот, да придобиеш опит в общуването в една мултинационална среда.

Една седмица от курсът се състои от 30 урока със средна продължителност от по 45 мин (22.5 часа на седмица). В програмата са включени също така и дейности, ориентирани към работата в екип, развиване на лидерските и комуникативните умения на участниците. Препоръчително е и полагането на устен изпит за проверка на наученото (възможно е след 2, 3 и 5-та седмица). Цената му е от 60 паунда и се заплаща допълнително. За напредналите се предвиждат и часове по английска литература, културология и природни науки. Чрез тях отправяме едно предизвикателство към учениците ни с цел, повишаване на техните познания и разширяване на общата им култура.

Програмата предвижда и 2 екскурзии седмично до известни градове, като Манчестър, Лондон, Ливърпул, Оксфорд и др. Във всички дейности (всекидневни занимания и класни занятия) участие взимат и местни ученици. В цената е включен и избор на спорт, като може да се избира между футбол, баскетбол, софтбол и много други.

Цели и задачи на обучението Стандартният курс по Английски език има за цел да наблегне на разбирането и говоренето, съпътстващо всекидневните ситуации и комуникация. Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате. Един общ курс включва 30 урока седмично, които се провеждат сутрин и следобед, като занятията се редуват - в класната стая или са самостоятелни, с пряко наблюдение от учител (общо време за обучение от 22.5 часа седмично).
Планирани резултати от курса След завършването на курса вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници. Освен всичко това, вече ще познавате от близо английската култура и начин на живот, а също така ще се срещнете и с редица нови националности. На края на курса се провежда финален тест за да се провери до колко е усвоено преподаденото и се издава съответният сертификат.
Процес на обучение Денят започва със закуска с английски ученици. След това е ред на всекидневната сутрешна среща на която се разяснява как ще протече деня. От 9h до 10.30h се провеждат лекции, след които следва половин часова почивка с лека закуска и разговор с английски студенти. От 11 h до 12.45 h отново има езикови занимания, след което се сервира обяда. Следобедът е предвиден за работа в екип, разработване на проекти, спортни занятия и развитие на комуникативните умения. В 18 h се сервира вечерята след което е време за забавления и свободно време . Всеки вторник – следобед е предвидена екскурзия до определена дестинация и време за пазаруване. Събота е деня на целодневната екскурзия, посещават се галерии и музеи, организира се малък круиз, пикник и време за пазар. Последният ден от курса е предвиден за събирания и представяне на разработените проекти, организиране на състезания, барбекю и празнична вечеря.
Контрол на обучението При пристигането на курсиста той държи входящ тест, който се проверява и в зависимост от показания резултат се определя и нивото и групата на участника. С течение на курса и на база личната преценка на преподавателя, и текущите тестове, ученика получава допълнителни материали, домашни работи и внимание, които да му помогнат да повишава първоначалното си ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Вторник 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Сряда 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Петък 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Събота 09:00 - 20:00 Целодневна екскурзия
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването е в новопостроени, новооборудвани сгради. Участниците се разпределят в стаи от по 3-5 човека, като всяка стая има самостоятелен санитарен възел. По-големите ученици могат да бъдат настанени и в единични стаи. За да може да се упражнява езика колкото се може повече, участниците не се разделят по народности. Общежитията за момичета и момчета се намират в различни сгради. Всяка сграда разполага с общи помещения с телевизор, DVD, басейн и маси за тенис. В цената е включен и пълен пансион със закуска, обяд и вечеря.
Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - 1780
- - - - - - -
3 седмици - 2670
- - - - - - -
4 седмици - 3560
- - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Специфичното за този тип програма е, че позволява на курсистите да упражняват английския си език и извън учебните зали и лаборатории. Организират се редица екскурзии, посещават се известни исторически забележителности и местности ( Лондон, замъкът Warwick, Бристол, Оксфорд и др. ). Планират се и други занимания, като провеждането на спортни състезания по тенис, плуване, баскетбол, футбол и др, организиране на партита, забави, караоке- вечери и т.н. всичко това е с цел да се практикува наученото и да се създадат нови приятелства и връзки. При желание, участниците могат да се запишат и на езда, голф и тенис на корт, като тези спортове се заплащат допълнително по установените такси.
 

Цена

Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - 1780
- - - - - - -
3 седмици - 2670
- - - - - - -
4 седмици - 3560
- - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Медицинска застраховка

—  Целодневна екскурзия

—  Трансфери до летището

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Пране - веднъж седмично

Допълнително се заплаща

—   Самолетен билет - 120.00 £

—   Джобни пари - 100.00 £

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център