Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Спорт,  Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Курс по английски език + спорт/танци (Ref No:518)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Шрьосбери
Език: Английски език
Възраст: от 12 - 16, 
Вид: Спорт,  Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 15.00 часа на седмица
Цена на курса: 1620 £ 

Информация за училището

Shrewsbury е познат, като традиционно и независимо училище. Основан е през далечната 1552 година. Един от най- прочутите им възпитаници е Чарлз Дарвин. Разположено е от едната страна на река Северн, не далеч от оживения център на Шросбъри. Летище Манчестър е на час и половина път, а London Heathrow на околко три часа.

Кампусът на училището е уникално съчетание между удобствата на съвременния начин на живот и красотата и уникалността на старовремските сгради. Разполага с напълно оборудвани помещения за обучение и почивка, както и с театрална зала, тържествена зала и др. Училището предлага и най- разнообразни видове спорт, от футбол и тенис, до крикет и скуош. За пълното задоволяване на нуждите на възпитаниците, Shrewsbury разполага и с нов 25 метров басейн на закрито.

Самият град е обявен за историческа забележителност. Центърът е заобиколен от старинни дървени къщи в традиционните цветове черно и бяло. Това е и родното място на Чарлз Дарвин, а в близост до реката има огромен парк с целогодишно изложение на цветя.

Град

Информация за Шрьосбери

снимки от Шрьосбери


Шрьосбери е град, намиращ се в административния район Шропшир, в английския регион Уест Мидландс. Населението му е около 70 000 жители. Това е вторият по големина град в Шропшир след Телфорд и е разположен на река Северн. Още по времето на Средновековието Шрьосбери е значителен английски търговски център. Градът и досега е запазил уникалната си средновековна атмосфера, с което привлича туристи от целия свят. Това много красиво населено място е изпълнено със старинни тесни улички и малки дървени къщи от 14 век, които в съчетание с живописните пейзажи в околностите му, го правят предпочитано място за отдих и туризъм. Шрьосбери има и отлично развита, модерна инфраструктура, ориентирана към нуждите на активната туристическа дейност, която е един от основните стопански отрасли в региона. Градът става победител и в последния британски национален конкурс по вежливост, заради всеизвестното си топло отношение към своите посетители и гости. Сред основните му културно-исторически забележителности са старинните романски сгради от епохата на Тюдорите, построената през 18 век във формата на ротонда катедрала „Света Мария”, местният Археологически музей, средновековното Бенедиктинско абатство, основано през 11 век, разположеният до манастира му красив парк наречен Шрьосбери Куест и много други. Местните жители наричат Шрьосбери – „градът на цветята”, заради голямото количество от зеленина, интересни растителни видове, паркове и градини в него. Представители на града традиционно печелят доста от големите състезания във Великобритания за производство и отглеждане на цветя. Шрьосбери също така е един истински регионален академичен и образователен център. Там функционира и престижното британско средно училище Конкорд Колидж, което обучава ученици от целия свят и ги подготвя за влизането им в най-прочутите висши учебни заведения във Великобритания. Други по-известни и значими образователни институции в града са Shrewsbury School, Adcote School, Wakeman School, Priory School, Meole Brace School, Shrewsbury Sixth Form College, Shrewsbury College of Arts and Technology и др.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Този интензивен курс по английски е перфектната комбинация, която ти дава както солидна подготовка по езика, така и незабравими спомени и нови приятели. Целта на курса е да усъвършенстваш познанията си, да опознаеш английската култура и начин на живот, да придобиеш опит в общуването в една мултинационална среда. Освен всичко това, също толкова внимание се обръща и на спортните дейности, които е избрал ученика

Една седмица от курса се състои от 30 урока със средна продължителност от по 45 мин (15 часа обучение по английски език и 15 часа тренировки на седмица). В програмата са включени също така и дейности, ориентирани към работата в екип, развиване на лидерските и комуникативните умения на участниците. Програмата предвижда и 2 екскурзии седмично до известни градове, като Манчестър, Лондон, Ливърпул, Оксфорд и др. Във всички дейности (всекидневни занимания и класни занятия) участие взимат и местни ученици.

Цели и задачи на обучението Стандартният курс по английски език има за цел да наблегне на разбирането и говоренето, съпътстващо всекидневните ситуации и комуникация. Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате. Един общ курс включва 15 урока седмично, които се провеждат сутрин и следобед, като занятията се редуват - в класната стая или са самостоятелни, с пряко наблюдение от учител (общо време за обучение по английски език е от 15 часа седмично и още толкова спорт).
Планирани резултати от курса След завършването на курса вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници. Освен всичко това, вече ще познавате от близо английската култура и начин на живот, а също така ще се срещнете и с редица нови националности. На края на курса се провежда финален тест за да се провери до колко е усвоено преподаденото и се издава съответния сертификат. Освен всичко това ще имате и невероятната възможност да работите с едни от най- добрите специалисти в областта на всички видове спорт и танци. Това значително ще повиши възможностите ви и ще бъде несъмнено огромно предимство, ако за в бъдеще желаете да се развивате в тази насока.
Процес на обучение Денят започва със закуска с английски ученици. След това е ред на всекидневната сутрешна среща на която се разяснява как ще протече деня. От 9. 30h до 12.30h се провеждат тренировките. . От 13 h до 12.30 h е обяда, след което се провеждат и езикови занимания. От 15h до 15.30h има кратка почивка, след което следват занимателни задачи, разработване на проекти и развитие на комуникативните умения. В 17 h има кратка тренировка след която се сервира вечерята и е време за забавления . Всеки вторник – следобед е предвидена екскурзия до определена дестинация и време за пазаруване. Събота е деня на целодневната екскурзия, посещават се галерии и музеи, организира се малък круиз, пикник и време за пазар. Последният ден от курса е предвиден за събирания и представяне на разработените проекти, организиране на състезания, барбекю и празнична вечеря.
Контрол на обучението При пристигането на курсиста той държи входящ тест, който се проверява и в зависимост от показания резултат се определя и нивото и групата на участника. С течение на курса и на база личната преценка на преподавателя, и текущите тестове, ученика получава допълнителни материали, домашни работи и внимание, които да му помогнат да повишава първоначалното си ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 13:30 Курс по английски език
Вторник 09:00 - 13:30 Курс по английски език
Сряда 09:00 - 13:30 Курс по английски език
Четвъртък 09:00 - 13:30 Курс по английски език
Петък 09:00 - 13:30 Курс по английски език
Събота 09:00 - 21:00 Целодневна екскурзия
Неделя 09:00 - 21:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването е в новопостроени, новооборудвани сгради. Участника може да бъде в единична стая или в стаи с няколко човека. Има общи стаи с телевизор, уредба и DVD. Кампусът разполага и с басейн, тенис маси, футболно игрище и др. В цената се включва и менюто на участника за целия ден.

Обикновено във всяка стая се настаняват хора от различни националности, като по този начин участниците упражняват повече езика. Ако стаите са единични, то в такъв случаи хората на един етаж са от различни части на света. Цената зависи от избрания от ученика спорт:

Танци, футбол - 100 лири / на седмица

Тенис - 125 лири / на седмица

Голф - 175 лири / на седмица

Конна езда - 225 лири / на седмица

В таблицата по долу са посочени цените без спорта.
Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - 1620
- - - - - - -
3 седмици - 2430
- - - - - - -
4 седмици - 3240
- - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Специфичното за този тип програма е, че позволява на курсистите да упражняват английския си език и извън учебните зали и лаборатории. Организират се редица екскурзии, посещават се известни исторически забележителности и местности ( Лондон, Манчестър, стадионът Олд Трафърд, Ливърпул, Оксфорд и др). Планират се и други занимания, като провеждането на спортни състезания по тенис, плуване, баскетбол, футбол и др, организиране на партита, забави, караоке- вечери и т.н. всичко това е с цел да се практикува наученото и да се създадат нови приятелства и връзки.

 

Цена

Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - 1620
- - - - - - -
3 седмици - 2430
- - - - - - -
4 седмици - 3240
- - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Медицинска застраховка

—  Целодневна екскурзия

—  Трансфери до летището

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Пране - веднъж седмично

Допълнително се заплаща

—   Допълнителна спортна програма - 0.00 лв.

—   Самолетен билет - 120.00 £

—   Джобни пари - 100.00 £

 Други езикови програми


Спорт
Искам още интересни програми
езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център