Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Езикова ваканция за ученици в Англия (Ref No:516)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Уинчестър
Език: Английски език
Възраст: oт 14 - 17, 
Вид: Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 22.50 часа на седмица
Цена на курса: 1780 £ 

Информация за училището

Winchester College е основан през 14 век и е едно от най- известните английски училища. През 15 век се превръща в модел за подрaжание за училища от ранга на Eton и Kings College Cambridge.

Самият град се намира на 100км от Лондон и на час и половина от London Heathrow. Уинчестър е административен център на графство Хампшър с население около 40 000 души. Градът е много стар с изключително богата история. През Средновековието е бил пазарен град като столица на англосаксонското кралство Уесекс. Уинчестър е бил главен религиозен и търговски център, като главната му забележителност е катедралата. Работата по изграждането й започва през 1089 г., за да се стигне до превръщането и в най-дългата средновековна катедрала (160 м). Изградена е върху развалините на саксонска църква от камък, добит от кариерите на близкия остров Уайт.В близост до нея са руините на двореца на кардинал Уолси.

Училището се намира в самото сърце на града и е в непосредствена близост до исторически забележителности.Сградата побира напълно оборудван спортен център с 25 метров басейн, спортна зала, няколко игрища, а също така и тенис кортове. Освен всичко това, разполага и с театър и компютърна зала.

Град

Информация за Уинчестър

снимки от Уинчестър


Уинчестър е красив английски град, административен център на графство Хемпшир. Населението му е 37 900 души. Уинчестър има дълга и богата история, като по времето на Средновековието е бил изключително важен британски икономически и културен център. През девети век Алфред Велики го превръща в своя столица в Уесекс. Уинчестърската катедрала е най-голямата готическа катедрала във Великобритания и традиционно привлича туристите от целия свят. Строежът й започва през 11 век и завършва през 12-ти. Сред останалите културно-исторически забележителности в града се нареждат вратата Уест-Гейт, Големият дворец (Great Hall – легендата гласи, че именно в него са се събирали около Кръглата маса рицарите на приказния крал Артур), гробът на прочутата писателка Джейн Остин в Уинчестърската катедрала и много други. В Уинчестър има и редица престижни учебни заведения, в които традиционно се обучават или изучават с помощта на отлични специалисти английски език, студенти и ученици от целия свят.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Този интензивен курс по английски е перфектната комбинация, която ти дава както солидна подготовка по езика, така и незабравими спомени и нови приятели. Целта на курса е да усъвършенстваш познанията си, да опознаеш английската култура и начин на живот, да придобиеш опит в общуването в една мултинационална среда.

Една седмица от курсът се състои от 30 урока със средна продължителност от по 45 мин (22. 5 часа на седмица). В програмата са включени също така и дейности, ориентирани към работата в екип, развиване на лидерските и комуникационните умения на участниците. Тъй като това е курс за ученици с мин. средно ниво на владеене на езика, в програмата са включени и часове по математика, английска литература, природни науки, хуманитарни науки, компютърни системи и технологии и др.

Препоръчително е и полагането на устен изпит за проверка на наученото (възможно е след 2-та и след 4-тата седмица). Цената му е от 60 паунда и се заплаща допълнително. Програмата предвижда и 2 екскурзии седмично до известни градове, като Манчестър, Лондон, Ливърпул, Оксфорд и др. Във всички дейности (всекидневни занимания и класни занятия) участие взимат и местни ученици.

Цели и задачи на обучението Стандартният курс по Английски език има за цел да наблегне на разбирането и говоренето, съпътстващо всекидневните ситуации и комуникация. Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате. Един общ курс включва 30 урока седмично, които се провеждат сутрин и следобед, като занятията се редуват - в класната стая или са самостоятелни, с пряко наблюдение от учител (общо време за обучение от 22.5 часа седмично).
Планирани резултати от курса След завършването на курса вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници. Освен всичко това, вече ще познавате от близо английската култура и начин на живот, а също така ще се срещнете и с редица нови националности. На края на курса се провежда финален тест, за да се провери до колко е усвоено преподаденото и се издава съответният сертификат.
Процес на обучение Денят започва със закуска с английски ученици. След това е ред на всекидневната сутрешна среща на която се разяснява как ще протече деня. От 9.00 h до 10.30h се провеждат лекции , след които следва половин часова почивка с лека закуска и разговор с английски студенти. От 11.00 h до 12.45 h отново има езикови занимания, след което се сервира обяда. Следобедът е предвиден за работа в екип, разработване на проекти, спортни занятия и развитие на комуникационните умения. В 18.30 h се сервира вечерята, след което е време за забавления и свободно време . Всеки вторник – следобед е предвидена екскурзия до определена дестинация и време за пазаруване. Събота е деня на целодневната екскурзия, посещават се галерии и музеи, организира се малък круиз, пикник и време за пазар. Последният ден от курса е предвиден за събирания и представяне на разработените проекти, организиране на състезания, барбекю и празнична вечеря. Обучението протича в малки класове от по 14 човека, като има групи в зависимост от нивото на владеене на езика. Интересното при този курс е това, че всяка седмица ученикът си избира по един главен и един спомагателен предмет, по които изготвя и представя презентация на Power Point. Отличилите се ,със старание и усърдие, студенти получават като награда разходка в различни части на града два пъти седмично.
Контрол на обучението При пристигането на курсиста той държи входящ тест, който се проверява и в зависимост от показания резултат се определя и нивото и групата на участника. В течение на курса и на база личната преценка на преподавателя, и текущите тестове, ученика получава допълнителни материали, домашни работи и внимание, които да му помогнат да повишава първоначалното си ниво. На края на курса се провежда изходящ тест, на базата на който се прави оценка на общото представяне на ученика, пише се доклад и се издава диплома за съответното завършено ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Вторник 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Сряда 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Четвъртък 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Петък 09:00 - 14:00 Обучение по английски език
Събота 09:00 - 20:00 Целодневна екскурзия
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Участниците се настаняват в нови и напълно обзаведени стаи с 1-8 легла. По-големите студенти се настаняват в стаи с по- малко легла или в единични стаи (ако е възможно). На всеки етаж има служители, които съблюдават за нормалното протичане на всекидневните занимания. Сградите разполагат и с общи зали с TV и DVD. В цената е включено и всекидневно меню със закуска, обяд и вечеря, които се сервират в неповторима зала, изградена през 14 век.
Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - 1780
- - - - - - -
3 седмици - 2670
- - - - - - -
4 седмици - 3560
- - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Специфичното за този тип програма е, че позволява на курсистите да упражняват английския си език и извън учебните зали и лаборатории. Организират се редица екскурзии, посещават се известни исторически забележителности и местности ( Лондон,Оксфорд, Портсмунд и др) . Планират се и други занимания, като провеждането на спортни състезания по тенис, плуване, баскетбол, футбол и др, организиране на партита, забави, караоке- вечери и т.н. всичко това е с цел да се практикува наученото и да се създадат нови приятелства и връзки.
 

Цена

Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - 1780
- - - - - - -
3 седмици - 2670
- - - - - - -
4 седмици - 3560
- - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Медицинска застраховка

—  Целодневна екскурзия

—  Трансфери до летището

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Пране - веднъж седмично

Допълнително се заплаща

—   Допълнителна спортна програма - 125.00 £

—   Самолетен билет - 120.00 £

—   Джобни пари - 100.00 £

 Други езикови програми


Танци
Искам още интересни програми
езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център