Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Интезивен курс по английски език - Англия (Ref No:513)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Ъпингам
Език: Английски език
Възраст: от 12 - 16, 
Вид: Сертификационни,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 25.00 часа на седмица
Цена на курса: 1780 £ 

Информация за училището

Uppingham School е една от водeщите британски образователни организации. Основана е през 1584г . Характерно за града е това, че сградите са построени главно от специфична минерална желязна руда (лимонит). Разположен е на 160 км северно от Лондон и на 1 час от Кеймбридж и Бирмингам. На 15мин е и най- голямото изкуствено изградено езеро в Европа- Рутланд. През миналите векове градът става изключително известен заради дървената си продукция, която се слави, като една от най- качествените изработки и до днес.

Всеки втори петък се организира т.н Farmers Market, на който местните производители и фермери от околностите предлагат стоката си.Училището има 2 части – стара и нова, както и четири резиденции. Разполага и с 12 тенискорта, вътрешен басейн, фитнес и няколко спортни зали. За да може всеки да намери това, от което се нуждае, Uppingham School има и модерен езиков център, компютърна зала, театър, драматургично студио и арт- център.

Град

Информация за Ъпингам

снимки от Ъпингам


Ъпингам е град, намиращ се в югоизточната част на Англия, в графство Рътланд, в областта Ийст Мидландс. Населението му е около 4000 души. Градът се намира на магистралния път А47 между Лестър и Питърбъроу, на шест мили от центъра на административния му регион – Оукхъм. Това малко, уютно и красиво британско градче предлага отлични условия за активен отдих и туризъм, както и за изучаване на английски език по време на езикови ваканции. Ъпингам е и важен образователен център в региона. В града има мрежа от престижни учебни заведения, най-известното от които е основаното през 16 век Uppingham School – едно от най-представителните и с най-дълга и богата история на територията на Великобритания.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Този интензивен курс по английски е перфектната комбинация, която ти дава както солидна подготовка по езика, така и незабравими спомени и нови приятели. Целта на курса е да усъвършенстваш познанията си, да опознаеш английската култура и начин на живот, да придобиеш опит в общуването в една мултинационална среда.

Една седмица от курсът се състои от 33 урока със средна продължителност от по 45 мин (25 часа на седмица). В програмата са включени също така и дейности, ориентирани към работата в екип, развиване на лидерските и комуникационните умения на участниците. Тъй като това е курс за ученици с мин. средно ниво на владеене на езика, в програмата са включени и часове по математика, английска литература, природни науки, хуманитарни науки, компютърни системи и технологии и др.

Препоръчително е и полагането на устен изпит за проверка на наученото (възможно е след 2-та и след 4-тата седмица). Цената му е от 60 паунда и се заплаща допълнително. Програмата предвижда и 2 екскурзии седмично до известни градове, като Манчестър, Лондон, Ливърпул, Оксфорд и др. Във всички дейности (всекидневни занимания и класни занятия) участие взимат и местни ученици.

Цели и задачи на обучението Стандартният курс по Английски език има за цел да наблегне на разбирането и говоренето, съпътстващо всекидневните ситуации и комуникация. Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате. Един общ курс включва 33 урока седмично, които се провеждат сутрин и следобед, като занятията се редуват - в класната стая или са самостоятелни, с пряко наблюдение от учител (общо време за обучение от 25 часа седмично).
Планирани резултати от курса След завършването на курса вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници. Освен всичко това, вече ще познавате от близо английската култура и начин на живот, а също така ще се срещнете и с редица нови националности. На края на курса се провежда финален тест за да се провери до колко е усвоено преподаденото и се издава съответният сертификат.
Процес на обучение Денят започва със закуска с английски ученици. След това е ред на всекидневната сутрешна среща на която се разяснява как ще протече деня. От 9.15 h до 10.45h се провеждат лекции , след които следва половин часова почивка с лека закуска и разговор с английски студенти. От 11.15 h до 13.00 h отново има езикови занимания, след което се сервира обяда. Следобедът е предвиден за работа в екип, разработване на проекти, спортни занятия и развитие на комуникативните умения. В 18 h се сервира вечерята. От 19h до 19.30h се пишат домашните работи, след което е време за забавления и свободно време . Всеки вторник – следобед е предвидена екскурзия до определена дестинация и време за пазаруване. Събота е деня на целодневната екскурзия, посещават се галерии и музеи, организира се малък круиз, пикник и време за пазар. Последният ден от курса е предвиден за събирания и представяне на разработените проекти, организиране на състезания, барбекю и празнична вечеря. Обучението протича в малки класове от по 14 човека, като има групи в зависимост от нивото на владеене на езика.
Контрол на обучението При пристигането на курсиста той държи входящ тест, който се проверява и в зависимост от показания резултат се определя и нивото и групата на участника. В течение на курса и на база личната преценка на преподавателя, и текущите тестове, ученика получава допълнителни материали, домашни работи и внимание, които да му помогнат да повишава първоначалното си ниво. На края на курса се провежда изходящ тест, на базата на който се прави оценка на общото представяне на ученика, пише се доклад и се издава диплома за съответното завършено ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 13:30 Курс по английски език + развлекателна програма
Вторник 09:00 - 13:30 Курс по английски език + развлекателна програма
Сряда 09:00 - 13:30 Курс по английски език + развлекателна програма
Четвъртък 09:00 - 13:30 Курс по английски език + развлекателна програма
Петък 09:00 - 13:30 Курс по английски език + развлекателна програма
Събота 09:00 - 21:00 Екскурзионна програма
Неделя 09:00 - 21:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Участниците се настаняват в нови и напълно обзаведени стаи, като имат възможност да избират между стаи с 1, 2, 3 или 4 легла. На всеки етаж има наши служители, които съблюдават за нормалното протичане на всекидневните занимания. Сградите разполагат и с общи зали с TV и DVD. В цената е включено и всекидневно меню със закуска, обяд и вечеря.
Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - 1780
- - - - - - -
3 седмици - 2670
- - - - - - -
4 седмици - 3560
- - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Специфичното за този тип програма е, че позволява на курсистите да упражняват английския си език и извън учебните зали и лаборатории. Организират се редица екскурзии, посещават се известни исторически забележителности и местности ( Лондон, Кеймбридж, Бирмингам, Рутланд- време за рафтинг, кану каяк и др) . Планират се и други занимания, като провеждането на спортни състезания по тенис, плуване, баскетбол, футбол и др, организиране на партита, забави, караоке- вечери и т.н. всичко това е с цел да се практикува наученото и да се създадат нови приятелства и връзки.
 

Цена

Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - 1780
- - - - - - -
3 седмици - 2670
- - - - - - -
4 седмици - 3560
- - - - - - -
Extra Week - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Медицинска застраховка

—  Целодневна екскурзия

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Пране - веднъж седмично

Допълнително се заплаща

—   Самолетен билет - 120.00 £

—   Джобни пари - 100.00 £

—   Трансфер до летището - 370.00 £

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център