Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Спорт,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Езикова ваканция + конна езда в Англия! (Ref No:504)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Съфолк
Език: Английски език
Възраст: от 11 - 17, 
Вид: Спорт,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,  
Период на провеждане: от 2009-06-01 до 2009-08-21
Продължителност: 15.00 часа на седмица
Цена на курса: 1300 £



 

Информация за училището

Ние Ви приветстваме в Alexanders International School!



Учебното заведение е част от образователната група SKOLA, в която участват най-престижните езикови учебни заведения във Великобритания. Училището има дългогодишна традиция в провеждането на летни ваканционни курсове, предназначени за ученици между 11 и 17 години. Освен това е и най-добрия вариант, за онези деца, които искат да продължат своето образование в английски училища, след завършването, на които ще получат английска диплома за средно образование. Благодарение на своите разнообразни програми, курсисти от различни националности от цял свят имат възможност да повишат нивото на владеене на английски език в сравнително кратък период от време. Преподавателите са високо квалифицирани и с удоволствие помагат на участниците да се адаптират към новата и непозната среда, да се запознаят с британските нрави и традиции и да усвоят по-лесно знанията и уменията си по английски език.



Alexanders International School е разположен в Bawdsey Manor Estate – район с изключителна природна красота, разположен на брега на Съфол в близост до град Ипсуич. Известен е с различните си образователни и развлекателни занимания, с традиционните си търговски градчета, изключителните шедьоври на изкуството и архитектурата, множеството църкви и катедрали.

Климатът в тази част на Англия е един от най-благоприятните в страната, с много слънчеви часове и сравнително сухо време.

Град

Информация за Съфолк

снимки от Съфолк


Съфолк е графство, намиращо се в големия административен регион Източна Англия. Общо населението на този район наброява около 716 000 души, а територията му е 3 801 квадратни километра. Столица на графство Съфолк е град Ипусич. Общо в неговите рамки има седем общински региона. Туризмът е важен отрасъл от локалната стопанска структура, защото графството включва и част от британската крайбрежна ивица на Северно море. Съфолк граничи на юг с областта Есекс, на запад с графство Кеймбриджшър, а на север с Норфък. Британските власти са определили известна част от крайбрежието на региона за „Район с изключителна природна красота“ и там ежегодно отиват на почивка хиляди туристи от Европа и света. Като цяло Съфолк има нисък, равнинен географски релеф с големи райони с влажна, блатиста земя. „Грейт Ууд Хил“ (128-метрово възвишение намиращо се в хълмистия район „Нюмаркет Ридж“ в западната част на графството) е най-високата точка в областта. На територията на Съфолк функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, в които се обучават или изучават английски студенти и ученици от целия свят. Едно от най-известните от тях е основаното през 1975 година Alexanders International School, което е разположено в близост до столицата Лондон, в красивата крайбрежна местност Бодси Мейнор.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Този вид комбиниран курс е с продължителност 21 учебни часа. Всяка сутрин от понеделник до петък се провеждат 3 часа обучение по английски език, а следобед е времето отделено за конна езда. Спортните занимания са 2-3 пъти седмично, като общо са по 6 часа на седмица. Има възможност за увеличаване интензивността на тренировките. Създаден по този начин, лятната програма постига много добър баланс между полезното и приятното.
Цели и задачи на обучението Kурсът по английски има за цел да наблегне на академичната подготовка на децата и да развие техните знания и умения по езика. Той ще им помогне да усъвършенстват нивото, от което започват като едновременно с това ще практикуват любимото си спортно занимание и ще опознаят английската култура и начин на живот благодарение на ежеседмичните екскурзии, организирани от училището.
Планирани резултати от курса След завършването на курса децата ще са по-уверени във воденето на разговори на различна тематика, ще подобрят нивото си на владеене на езика и ще обогатят речниковия си запас. Курсът ще им помогне да преодолеят езиковата бариера и да разговарят по-свободно с различни събеседници.
Процес на обучение Първият ден от курса ще бъде въвеждащ за децата. Тогава те ще получат седмичното си разписание, ще се запознаят с преподавателите, с техните изисквания, с правилата за поведение в училище и с начина на провеждане на заниманията. С всеки следващ ден те постепенно ще навлизат в материала и ще започнат с по-сериозното изучаване на езика в комбинация с практикуването на избраната от тях спортна дейност. По време на заниманията по езда, квалифицирани специалисти ще запознаят децата с основите на спорта и с поведението на животните като едновременно с това са предвидени и практически упражнения.
Контрол на обучението Контролът започва още с постъпване на децата в курса–чрез входящ тест за владеене на английски език като няма критерии за нивото. В процеса на обучение се провеждат периодични контролни, които имат за цел да проследят развитието на детето и да му помогнат, ако то срещне затруднения с усвояването на материала.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 15:00 Обучение по език + спорт
Вторник 09:00 - 15:00 Обучение по език + спорт
Сряда 09:00 - 15:00 Обучение по език + спорт
Четвъртък 09:00 - 15:00 Обучение по език + спорт
Петък 09:00 - 15:00 Обучение по език + спорт
Събота 00:00 - 00:00 Екскурзионна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Свободно време и екскурзии
 

Настаняване

Материалната база Настаняването се извършва в една от четирите резиденции на училището. Те са отделни за момчета и момичета като всеки от тях дели стая с едно, две или три деца от различни националности. По този начин курсистите имат възможността да практикуват наученото по време на курса, да си помагат и да споделят преживяното през деня. Обзавеждането е отлично, като е осигурено и почистване на стаите. Има денонощни мед. сестра и служител на училището, които да се грижат за курсистите.
Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Последна Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB (HB) (FB) (HB) (FB)
2 седмици - 1300
- - 1530
- - - -
3 седмици - 1950
- - 2295
- - - -
4 седмици - 2600
- - 3060
- - - -
5 седмици - 3250
- - 765
- - - -
6 седмици - 3900
- - - - - - -
- - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Специфичното за този тип курс е, че позволява на децата да упражняват английския си език и извън учебните зали като всяка седмица се организира екскурзия с образователна цел до места в източната част на Англия като например Кеймбридж (Cambridge), Ипсуич (Ipswich), Норич (Norwich), Колчестър (Colchester) и др.

Освен това, всяка събота те имат възможността да посетят лондонския музей, да пазаруват или да видят други интересни места и забележителности в космополитния град.

 

Цена

Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Последна Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB (HB) (FB) (HB) (FB)
2 седмици - 1300
- - 1530
- - - -
3 седмици - 1950
- - 2295
- - - -
4 седмици - 2600
- - 3060
- - - -
5 седмици - 3250
- - 765
- - - -
6 седмици - 3900
- - - - - - -
- - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Спортна програма

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 0.00 лв.

—   Такса за регистрация - 85.00 £

—   Самолетен билет - 110.00 £

—   Джобни пари - 50.00 £

—   Трансфер до летището - 50.00 £

 



езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център