Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Спорт,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Анлийски език + Футбол! (Ref No:500)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Съфолк
Език: Английски език
Възраст: от 11 - 17, 
Вид: Спорт,  Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,  
Период на провеждане: от 2009-06-01 до 2009-08-21
Продължителност: 15.00 часа на седмица
Цена на курса: 1300 £ 

Информация за училището

Alexanders International School е част от образователната група SKOLA и е отличен вариант за една лятна езикова ваканция за ученици от цял свят. Благодарение на такъв тип курс децата имат възможност да повишат нивото на владеене на английски език в сравнително кратък период от време. Преподавателите тук са високо квалифицирани и се стремят да помогнат на курсистите при нужда. Те правят учебната обстановка приятна, като и запознават учениците с британските нрави и традиции.Училището се намира в Bawdsey Manor Estate – район с изключителна природна красота, разположен на брега на Съфол в близост до град Ипсуич. Климатът в тази част на Обединеното Кралство е един от най-благоприятните в страната, с много слънчеви часове и сравнително сухо време. Ето защо тя неслучайно е наречена „Източната Англия”. Учебната сграда разполага с различни просторни учебни стаи, кафене, стая за почивка и др.

Град

Информация за Съфолк

снимки от Съфолк


Съфолк е графство, намиращо се в големия административен регион Източна Англия. Общо населението на този район наброява около 716 000 души, а територията му е 3 801 квадратни километра. Столица на графство Съфолк е град Ипусич. Общо в неговите рамки има седем общински региона. Туризмът е важен отрасъл от локалната стопанска структура, защото графството включва и част от британската крайбрежна ивица на Северно море. Съфолк граничи на юг с областта Есекс, на запад с графство Кеймбриджшър, а на север с Норфък. Британските власти са определили известна част от крайбрежието на региона за „Район с изключителна природна красота“ и там ежегодно отиват на почивка хиляди туристи от Европа и света. Като цяло Съфолк има нисък, равнинен географски релеф с големи райони с влажна, блатиста земя. „Грейт Ууд Хил“ (128-метрово възвишение намиращо се в хълмистия район „Нюмаркет Ридж“ в западната част на графството) е най-високата точка в областта. На територията на Съфолк функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, в които се обучават или изучават английски студенти и ученици от целия свят. Едно от най-известните от тях е основаното през 1975 година Alexanders International School, което е разположено в близост до столицата Лондон, в красивата крайбрежна местност Бодси Мейнор.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Курсът е комбинация между учебни занятия и футбол. За учениците са предвидени 15 учебни часа обучение по английски език и 6 часа спортни тренировки. Те са разпределени по следния начин: от понеделник до петък по 3 уч. часа на ден, а три пъти в седмицата по два часа футбол. Почивните дни са предвидени за екскурзии до близките градове, колективни занимания, игри и др.
Цели и задачи на обучението Основната цел на курса е приятното прекарване на учениците по време на своя престой, както и повишаване нивото на езика. Това става чрез добре изработена система за провеждане на занятията – спортни и академични. По този начин курсистите ще усъвършенстват английския език, като едновременно с това ще практикуват любимото си спортно занимание и опознават английската култура.
Планирани резултати от курса След завършването на курса децата ще имат нови знания по английски език, които ще им дадат повече увереност във воденето на разговори с различна тематика. Те ще имат и невероятната възможност да станат приятели със свои връстници от различни националности.
Процес на обучение Учебната програма е със стандартно натоварване 15 уч./ч. седмично по английски език и 6ч. футбол. Първият ден след като пристигнат е ориентировъчен за децата. Тогава те ще се запознаят с кампуса, ще получат седмичното си разписание, ще се срещнат с преподавателите, с техните изисквания и с начина на провеждане на заниманията. С всеки следващ ден те постепенно ще навлизат в материала и ще започнат с по-сериозното изучаване на езика в комбинация с тренировките по футбол. По време на спортните си децата ще усвоят индивидуални умения и отборни тактики под контрола и напътствията на висококвалифицирани треньори. В края на всеки ден от седмицата училището организира различни мероприятия като например плажни партита, футболни мачове, игри и филмови вечери.
Контрол на обучението Контролът започва още с постъпване на децата в курса–чрез входящ тест за владеене на английски език като няма критерии за нивото.В процеса на обучение се провеждат периодични контролни, които имат за цел да проследят развитието на детето и да му помогнат, ако то срещне затруднения с усвояването на материала.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 15:00 Обучение по език или предмети
Вторник 09:00 - 15:00 Обучение по език или предмети
Сряда 09:00 - 15:00 Обучение по език или предмети
Четвъртък 09:00 - 15:00 Обучение по език или предмети
Петък 09:00 - 15:00 Обучение по език или предмети
Събота 00:00 - 00:00 Екскурзионна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Свободно време и екскурзии
 

Настаняване

Материалната база Всички ученици пребивават на територията на колежа в 4 отделни пансиони за момчета и момичета като всеки от тях дели стая с едно, две или три деца от различни националности. Това ще да де възможност на курсистите да практикуват английския език дори и там. Стаите са големи, светли и напълно обзаведени. В цената е включен и пълен пансион (закуска, обяд и вечеря).
Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Последна Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB (HB) (FB) (HB) (FB)
2 седмици - 1300
- - 1530
- - - -
3 седмици - 1950
- - 2295
- - - -
4 седмици - 2600
- - 3060
- - - -
5 седмици - 3250
- - 765
- - - -
6 седмици - 3900
- - - - - - -
- - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Специфичното за този тип курс е, че позволява на децата да упражняват английския си език и извън учебните зали като всяка седмица се организира екскурзия с образователна цел до места в източната част на Англия като например Кеймбридж (Cambridge), Ипсуич (Ipswich), Норич (Norwich), Колчестър (Colchester) и др.

Освен това, всяка събота те имат възможността да посетят лондонския музей, да пазаруват или да видят други интересни места и забележителности в космополитния град.

 

Цена

Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Последна Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB (HB) (FB) (HB) (FB)
2 седмици - 1300
- - 1530
- - - -
3 седмици - 1950
- - 2295
- - - -
4 седмици - 2600
- - 3060
- - - -
5 седмици - 3250
- - 765
- - - -
6 седмици - 3900
- - - - - - -
- - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Целодневна екскурзия

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Спортна програма

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 0.00 лв.

—   Такса за регистрация - 85.00 £

—   Самолетен билет - 110.00 £

—   Джобни пари - 50.00 £

—   Трансфер до летището - 50.00 £

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център