Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за студенти

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Научи английски език в Екзетер (Ref No:498)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Екзетер
Език: Английски език
Възраст: над 18, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Частни квартири, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: от 2009-04-01 до 2009-08-30
Продължителност: 21.00 часа на седмица
Цена на курса: 276 £ 

Информация за училището

SKOLA English in Exeter: „Качество на достъпни цени”

SKOLA English in Exeter e малко, акредитирано от Британския съвет (British Council) училище с приятна академична атмосфера. Училището е част от групата SKOLA, в която участват едни от най-престижните учебни заведения във Великобритания. Учителите в него са приятелски настроени към всеки един курсист и в помощ през целия процес на обучение.

SKOLA English in Exeter се намира в малкото университетско градче Ексетър, разположено в красивото графство Девон. Градът е считан за едно от най-добрите места за живеене в Англия и се отличава с нисък ръст на престъпност и високо качество на живот. Най-хубавото нещо, което можем да кажем за Ексетър е,че това място пълно с туристически забележителности, магазинчета и места за срещи. Градът попада в топ 10 на най-добрите градове за стартиране на бизнес.Град

Информация за Екзетер

снимки от Екзетер


Екзетър е разположен на 60 км североизточно от Плеймаут. Населението му е 110 000 души. Разполага с добре развита транспортна инфраструктура - жп гара, път за мотоциклетисти, международно летище. Катедралата на града е построена през 1050 година. Градът има славата на бизнес център и на "отлично място за започване на нов бизнес". Известен е с футболния си клуб, градските музеи, големия театър с представленията на Шекспир. Привлекателна за младите е "Factory Gigs" - нощ, в която самите тийнейджъри организират концерти и културни мероприятия и се забавляват.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Курсът по общ английски (General English) е с продължителност 21 учебни часа седмично като те се провеждат сутрешно и следобед.

General English Course фокусира върху всички умения, които трябва да притежават курсистите след завършването на курса – лексикални, граматични, правоговор и произношение, слушане с разбиране, четене и писане. Целта на следобедните курсове е да развие главно комуникационните умения на курсистите.

Цели и задачи на обучението Целта на този вид програма е да усъвършенства и подобри знанията на студентите, които участват в нея. Заедно с това, курсът има за задача да запознае участниците с Лондон, с английския начин на живот и традиции. След края на езиковата ваканция участниците си тръгват обогатени и отпочинали, с незабравими спомени от Англия.
Планирани резултати от курса След завършването на курсовете вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници. Благодарение на езиковите курсове, вие ще се изградите като висококвалифицирани кадри с отлични познания и опит в избраната от вас сфера.
Процес на обучение Учебните занимания са всеки делничен ден от 9:30 до 15:30, като има почивки. Сутрешните занятия обхващат основните умения по езика - четене, писане, слушане и граматика. През следобедите се набляга на развиването комуникационните умения, воденето на разговори в различни ситуации. Всеки ден се дават домашни работи, които са проверявани и обсъждани на следващият ден.
Контрол на обучението Контролът започва още с постъпване на курсиста в програмата–чрез входящ тест за владеене на английски език, на база на който бива разпределен в подходяща за нивото му група. С течение на курса и на база личната преценка на преподавателя и текущите тестове ученикът получава допълнителни материали, домашни работи и внимание, които да му помогнат да повиши своето ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:15 - 15:40 Занимания по английски език + Следобедни курсове по изкуства
Вторник 09:15 - 15:40 Занимания по английски език + Следобедни курсове по науки
Сряда 09:15 - 15:40 Занимания по английски език + Следобедни курсове по музика
Четвъртък 09:15 - 15:40 Занимания по английски език + Следобедни курсове по спорт
Петък 09:15 - 15:40 Занимания по английски език + Екскурзия - опознаване на Лондон
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването се извършва в пансион,частна квартира или общежитие, като училището поема ангажимента да намери удобно и уютно място за живеене на курсиста. Приемните семейства се подбират внимателно, като се проверяват редовно. Те имат за цел да асистират на курсистите при битовите им и ежедневни нужди като пране и др. Двойните стаи в приемните семейства и в частните квартири се предлагат само за месеците Юли и Август и са за 2 курсиста, пътуващи заедно.

Таксите за настаняване включват 7 нощувки, които трябва да се запазят минимум 2 седмици предварително. Цените се определят от това дали изборът на курсиста е самостоятелна или двойна стая, с и без пансион (закуска и вечеря през седмицата и обяд през събота и неделя). В допълнение децата могат да обядват всеки ден в училището от понеделник до петък.
Цена в

£

Семейство Общежитие Частна квартира Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB BB HB FB NB FB
1 седмица 276
- 290
276
- - 270
- 185
2 седмици 552
- 580
552
- - 540
- 370
3 седмици 823
- 865
823
- - 805
- 550
4 седмици 1104
- 1160
1104
- - 1080
- 740
Extra Week 246
- 260
246
- - 240
- 155
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Специфичното за този тип програма е, че позволява на курсистите да упражняват английския си език и извън учебните зали и лаборатории. Те могат да сторят това по време на организираните обиколки на музеите, магазините, историческите забележителности като споделят този опит със своите връстници, разбира се на английски език. Други социални дейности предвиждат спорт (тенис, плуване, баскетбол, футбол), забавления (партита, забави, караоке) където учениците могат да практикуват наученото.
 

Цена

Цена в

£

Семейство Общежитие Частна квартира Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB BB HB FB NB FB
1 седмица 276
- 290
276
- - 270
- 185
2 седмици 552
- 580
552
- - 540
- 370
3 седмици 823
- 865
823
- - 805
- 550
4 седмици 1104
- 1160
1104
- - 1080
- 740
Extra Week 246
- 260
246
- - 240
- 155
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 85.00 £

—   Самолетен билет - 110.00 £

—   Депозит за настаняване - 50.00 £

—   Джобни пари - 50.00 £

—   Трансфер до летището - 200.00 £

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център