Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Ваканция и обучение по английски език (Ref No:480)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Манчестър
Език: Английски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Частни квартири, 
Ниво език: Beginner,   Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 990 $ 

Информация за училището

Добре дошли в ЕF Manchester school!

Програмата на EF в Манчестър ще ви позволи да се докоснете до сърцето на града, където е разположена и студентската база. Там вие ще съберете незабравими спомени и ще се насладите на двата свята – светът на младите, съсредоточен в приятелската атмосфера на студентски град и светът на оживения културен център.

Още в първия ден от постъпването ви в нашето училище EF Манчестър, вие ще оцените отличените, специално построени за целта съоръжения, включително просторните класни стаи, трите големи iLabs, студентското фоайе, снабдено с билярдна маса и удобното кафене, което предлага любимите на студентите неща.

Учейки в Манчестър, вие ще се окажете във втория по големина град във Великобритания. След края на часовете ви по английски вие може да се отправите към северната част на града, която е едно от предпочитаните от младите хора място, защото избилства от уникални магазини, галерии и кафенета.Град

Информация за Манчестър

снимки от Манчестър


Манчестър (на английски Manchester) е град в Западна Англия, административен център на метрополитена Голям Манчестър. Населението му без предградията е около 641 866 души (2006-07), а населението на целия метрополитен е над 2 000 000 души. Манчестър е четвъртият по големина град в Англия след Лондон, Бирмингам и Ливърпул. Големият разцвет на града е през 18 век и особено през 19 век, когато в района бурно се развива текстилната промишленост. През този период, наред със стотиците индустриални предприятия, в центъра на града са построени великолепни обществени и търговски сгради, свидетелствуващи за стремежа на местните индустриалци да съперничат на лондонските. Особено впечатляваща е сградата на кметството, изградена през 19 век в новоготически стил. През Манчестър преминава река Ъруел, както и плавателният канал Ливърпул-Лийдс.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Вие ще имате възможността да придобиете значителни познания в основните дисциплини на езика. Акцентира се върху всекидневното общуване и прилагане на езика. Този внимателно структуриран курс има за цел да ви помогне да усъвършенствате нивото от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате в рамките на всеки шест седмици. Един EF общ курс включва 26 урока седмично, които се провеждат сутрин и следобед, като занятията се редуват - в класната стая или са самотоятелни, с пряко наблюдение от учител (общо време за обучение от 17 часа, 20 минути).
Цели и задачи на обучението Стандартният курс за подготовка по английски език на EF в Манчестър е подходящ за тези от вас, които желаят да усъвършенстват познанията си по английски език, да затвърдят наученото до сега или да започнат поетапна подготовка за висшето си образование, като се запознаят с културата и образователната система в Англия. Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 2-8,12,16,20 и 24 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите се състоят от максимум 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.
Планирани резултати от курса С всеки изминал ден от курса вие ще ставате все по-уверени във воденето на всекидневните разговори. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници.
Процес на обучение Курсът включва 26 учебни часа на седмица, които се провеждат сутрин в класните стаи или в специално пригодените лаборатории на училището. От тях 14 часа са посветени на граматика и лексика. В тях ще провеждате много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще представяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. Четири часа са предназначени за специалните предмети, които програмата ви дава право да изберете по ваш вкус. Можете да запишете история или местни обичаи, в които ще упражнявате не само езика, но и ще научавате ценна информация, която може да се получи само тук на място. Разбира се остава 1 час, който е посветен на гост лектор или на учител, като целта тук е да упражнявате своето умение да слушате и разбирате.
Контрол на обучението Контролът се състои от ежеседмични контролни и тестове, които дават на преподавателите една цялостна картина за вашето ниво на освояване на материала. При тяхня преценка ви се дават допълнителни материали, които да ви помогнат да усвоите пропуснатото. Обръща се специално внимание на всеки.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 13:30 Обучение по английски език
Вторник 09:00 - 13:30 Обучение по английски език
Сряда 09:00 - 13:30 Обучение по английски език
Четвъртък 09:00 - 13:30 Обучение по английски език
Петък 09:00 - 13:30 Обучение по английски език
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Целодневна екскурзия
 

Настаняване

Материалната база В цената на курса е включено настаняване в двойна стая в приемно семейство. При допълнително заплащане е възможно курсиста да бъде и в единична стая. Също така училището разполага и с общежитие с апартаменти. В тях живеят повече студенти, но всеки разполага със собствена стая. Резиденцията също така има фитнес център, басейн, интернет кафе и перално помещение. Сградата се намира на 10 минути с автобус от училището. Независимо коя опция за настаняване ще изберете, вие винаги ще сте заобиколени от местни жители, което ще ви помогне да се потопите в атмосферата на Манчестър.
Цена в

$

Общежитие Семейство Residence-Beechwood House Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - - - - 990
- 1068
- - - 1310
- -
3 седмици - - - - 1485
- 1602
- - - 1965
- -
4 седмици - - - - 1980
- 2136
- - - 2620
- -
5 седмици - - - - 2475
- 2670
- - - 3275
- -
6 седмици - - - - 2970
- 3204
- - - 3930
- -
8 седмици - - - - 3690
- 4272
- - - 5520
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление След ежедневните ви занятия по английски език вие можете да посетите музикалната сцена на Манчестър, на която са изгрели международни звезди като групата Oasis и световно известния певец Роби Уилямс. Вие също така ще можете да посетите изобилието от театри и галерии. Любителите на спорта могат да се насладят на многобройните футболни срещи, които се провеждат в града, в това число и на мачовете на отбора на Манчестър Юнайтед. Областта Peak и Pen nine Hills се намират само на половин част път с кола, факт от който може да се възползвате и да използвате хълмовете за ходене пеша, катерене, колоездене. В близост се намират манчестърският воден център и модерен фитнес, който се посещава от много млади хора и студенти.

Там вие може да упражните натрупаната до момента лексика от курса и да създадете много добри приятелства. 

Цена

Цена в

$

Общежитие Семейство Residence-Beechwood House Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB NB HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - - - - 990
- 1068
- - - 1310
- -
3 седмици - - - - 1485
- 1602
- - - 1965
- -
4 седмици - - - - 1980
- 2136
- - - 2620
- -
5 седмици - - - - 2475
- 2670
- - - 3275
- -
6 седмици - - - - 2970
- 3204
- - - 3930
- -
8 седмици - - - - 3690
- 4272
- - - 5520
- -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 150.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Трансфер до летището - 55.00 $

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център