Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Китайски език

В коя държава?

Китай

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Езикова ваканция в Забранения град - Пекин (Ref No:48)

Обща информация

виж галерията

Държава: Китай
Град: Пекин
Език: Китайски език
Възраст: над 18,  над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Апартаменти,  Къщи за гости, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 900 $ 

Информация за училището

Училището на Sprachcaffe Language Plus се намира в приятна червена сграда, декорирана в микс от китайски и европейски стилове. Сградата сама по себе си е част от Забранения град и градините от родови храмове. Курсистите имат достъп до интернет, обща стая за обучение и стол за храна и напитки на много добри цени. Училището е много близо до градини и тенис кортове, където курсистите могат да прекарват свободното си време. Училището разполага с 12 класни стаи. Предлага се безплатно кафе и чай в студентското лоби като обяда е между 12.00 и 13.30 часа.РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48

Летни езикови ваканции в чужбина!

За повече информация: 02/ 9888 604

Град

Информация за Пекин

снимки от Пекин


Пекин (Beijing Shì) е столицата на Китай от 1949г., която има статут на град-провинция. Градът е втори по големина в държавата. Пекин е красив град с много забележителности и красиви кътчета, сред които можем да споменем многобройните архитектурни паметници от ХV – ХІХ в. (укрепления, храмове, дворци, манастири, архитектурни ансамбли, Императорският дворец и Храмът на небето), най-големият площад Тянанмън, парковете Ихеюан и Шисанлин. В този град можете да почувствате величието на една империя и да се запознаете с културата на един народ.
Информация за Китай

снимки от Китай

Китайската народна република е една от най-силните и високоразвити държави в съвременния свят. Страната се намира в Източна Азия и е първа на планетата по брой население – над 1,3 милиарда души и четвърта по големината на своята територия (след Русия, Канада и САЩ) - 9 596 960 кв. км., което представлява 6,5 на сто от земната площ. На североизток Китай граничи с КНДР (1 416 км), на север – с Русия (3645 км) и Монголия (5677 км), на югозапад – с Афганистан (76 км), Пакистан (523 км), Непал (1236 км), Бутан (470 км) и Индия (3380 км), на юг – с Мианмар (2185 км), Лаос (423 км) и Виетнам (1281 км), на запад и северозапад – с Киргизстан (858 км), Казахстан (1533 км), Таджикистан (414 км), на изток и югоизток има морски граници с Япония, Филипините, Малайзия, Бруней и Индонезия. На изток и югоизток китайските брегове мият водите на Бохайско, Жълто, Източнокитайско и Южнокитайско море. Общо големината на сухопътната граница е 22 000 км, а бреговата ивица на континенталната част на страната е 18 000 км - 32 000 км заедно с крайбрежието на над 500-те острова, които влизат в нейните предели. От 1949 година в Китай управлява комунистическата партия, която обаче през последните няколко десетилетия пое курс на радикални икономически реформи и изгради общество, което се развива по законите на „третия път” и „държавния капитализъм”. Според специалистите, т.нар. „китайски модел” на обществено развитие превърна страната в една от най-силните и мощни държави в съвременния свят.

 

Климатът в Китай е доста разнообразен – от субтропичен на юг до умерен на север. По крайбрежието времето се определя от мусоните, които възникват от взаимодействието и свойствата на сушата и океана. Като цяло китайските зими са по-сухи, летата – по-влажни, а по-голямата част на територията на страната се намира в областта на умерения климат. Над две трети от Китай се заема от планински хребети, планини, пустини и полупустини. Над 90 на сто от населението на страната живее по поречието на големи реки като Янцзъ, Хуанхе и др.

 

В момента Китай е на второ място в света по големина на номиналния си Вътрешен брутен продукт (и по паритет на покупателна способност), изпреварвайки държави като Япония. Въпреки, че страната официално и по конституция е социалистическа, 70 на сто от икономиката й на практика се крепи на впечатляващите постижения на локалния частен сектор (от 2004 г. частната собственост законово е обявена за неприкосновена). По официални данни, от началото на 80-те години насам китайската икономика отбелязва 10-15 процентов ръст всяка година. Основен проблем в социално отношение е разликата в икономическите възможности между по-богатото градско и бедното селско население, което ще бъде основен казус за решаване от страна на управляващите в Пекин през идващото десетилетие. Територията на Китай е богата на полезни изкопаеми, като от решаващо значение за икономиката на страната имат запасите от въглища, нефт, метални руди и др. В тази държава има залежи на почти всички от 150-те изобщо известни подобни суровини в света. Само по добив на въглища, Китай отстъпва на много малко световни сили, като това е основният източник на енергия в страната.

 

Навлизането на високите технологии в китайската съвременност и бурната научноизследователска и академична дейност, развивана в Китай през последните десетилетия може да се каже, че като феномен имат своите дълбоки и древни традиции. Китайците винаги са се славели като световноизвестни учени и изобретатели. Китайски изобретения, например, са хартията, компасът и барутът. Последният за пръв път бил използван, както за фойерверки, така и в много исторически битки. Двеста години след изобретяването му с военни цели китайците изобретили и първите ракети. В Китай за първи път започват да бъдат употребявани и хартиените банкноти. Сред останалите популярни китайски изобретения през вековете са арбалетът, мините, пистолетите и пушките, хвърчилата, кибритът, порцеланът, коприната, четката за зъби, газопроводите, пиенето на чай, футболът, картите, доминото и много други, залегнали дълбоко в ежедневния ни бит, неща и предмети. През 2003 година китайската нация става третата в света, която изпраща самостоятелно човек в космоса. В момента благодарение на отварянето на страната към света и научно-техническата революция там, Китай е пръв и по брой на своите интернет потребители – над 250 милиона души, притежава най-големият мобилен оператор на планетата - "China Mobile" и също така е рекордьор по числото на своите строителни обекти.

 

Китайската цивилизация е една от най-старите в света. Според учените, възрастта й се изчислява на около 5000 години, като първите достигнали до нас нейни писмени паметници са на 3500 години. Още от най-ранния й период за нея са характерни мъдрото, държавническо мислене и философското осмисляне на света, достигнали своя връх и творчески синтез в идеологията и творбите на Конфуций. Китайските древни традиции, културата и езика на тази велика страна и до ден днешен имат много голям брой поклонници в целия свят, които именно поради интересите си, учат или специализират в определена професионална област в съвременен Китай.


Прочетете повече за Китай
 

Курс

Описание на курса Стандартният курс включва 20 уч. часа на седмица. Заниманията са от понеделник до петък, на ден се взимат по 4 уч. часа. Обикновено обучението е сутрин, с цел максимално използване на деня. Следобедите се използват за разходки и екскурзии из забележителностите на района.
Процес на обучение РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48 Летни езикови ваканции в чужбина! За повече информация: 02/ 9888 604
Примерна учебна програма
Понеделник 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Вторник 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Сряда 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Четвъртък 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Петък 09:15 - 13:00 Обучение по китайски език
Събота 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
Неделя 00:00 - 00:00 Развлекателна и екскурзионна програма
 

Настаняване

Материалната база Към курса се предлага два вида настаняване по избор - в къща за гости и в апартаменти. Къщите за гости предлагат самостоятелни и двойни стаи с бани. Тук се включва бар и ресторант, обща стая с TV и интернет. Полупансионът включва закуска в къщата за гости и обяд в училището, които се сервират от понеделник до петък.

Апартаментите са стандартни, като курсистите сами осигуряват храната си. Този вид настаняване е подходящ за курсисти, които искат да останат по-продължително време. Апартаментите обикновено имат 2-3 самостоятелни и двойни стаи, обща баня, всекидневна и кухня, TV и миялна машина. Апартаментите се намират на около 30-40 мин с публичен транспорт от учебните зали.РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48

Летни езикови ваканции в чужбина!

За повече информация: 02/ 9888 604
Цена в

$

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 900
- 1200
- - - - - 420
3 седмици 1310
- 1760
- - - - - 610
4 седмици 1720
- 2320
- 1400
- 1700
- 800
Extra Week 410
- 560
- 340
- 415
- 190
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Китай, и по-конкретно Пекин имат богата култура и история. В развлекателната програма са включени посещение на Забранения град, екскурзия до летния дворец, екскурзии до храмовете в Хевън, Лама, Конфуций. Други забавления са филмовата вечер, посещение на чаена церемония, инструкции по Кунг Фу, вечеря и акробатическо шоу. Само на 1 спирка с метрото е големият спортен център Донгдан, където може да играете футбол или баскетбол, бадмингтон, да плувате и др. и точно зад училището има професионален външен тенис корт.

Като допълнителни курсове се предлагат курс по рисуване (цената е 180 евро за седмица)и „Тай Чи” (120 евро за седмица). И двата курса включват 2 часа на ден – идеален начин за курсистите да се забавляват през свободното време. Също така е възможна комбинация със спорт.РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48

Летни езикови ваканции в чужбина!

За повече информация: 02/ 9888 604
 

Цена

Цена в

$

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 900
- 1200
- - - - - 420
3 седмици 1310
- 1760
- - - - - 610
4 седмици 1720
- 2320
- 1400
- 1700
- 800
Extra Week 410
- 560
- 340
- 415
- 190
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

Допълнително се заплаща

—   Самолетен билет - 890.00 €

—   Джобни пари - 100.00 $

—   Натоварен сезон от годината - 150.00 $

—   Такса за интервю за виза - 30.00 лв.

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център