Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Езикова ваканция в Оксфорд с EF (Ref No:399)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Оксфорд
Език: Английски език
Възраст: над 16, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 26.00 часа на седмица
Цена на курса: 1210 $ 

Информация за училището

Ние Ви приветстваме в ЕF Oxford school!

Интересен град с интересна история от преди повече от 800 години. Кралят на Англия, Хенри II, основава първото училище в Оксфорд още през далечната 1167г., като отговор на британската алтернатива за учене в Париж.

Оксфорд е един от най-популярните университетски градове в света, определящ модата във висшето образование, и създал редица забележителни Нобелови лауреати, писатели и политици през вековете.

EF International Language Schools е образователна организация с над 40-годишна история и повече от 85 представителства в цял свят. Член е на ARELS, IALC и е акредитирана от Британски съвет. Езиковият център ЕF Oxford е най-новото училище на ораганизацията ЕF в Англия, което предлага модерно образование, базирано на дългогодишен опит. Намира се на 10 минути от High Street, главната търговска улица на Oxford и разполага със собствен кампус от седем сгради сред прекрасен парк.

Любимият град на студентите!

Хиляди младежи посещават Оксфорд, за да изучават езика и усетят неговия неповторим дух – всеки пети човек в Оксфорд е студент, което го прави един удивително привлекателен град. Никъде другаде по света няма да попаднете в подобна атмосфера. Лятото с младите хора, дошли от различни краища на света да изучават английски, академичен дух и безброй малки и големи забележителности - библиотеки, театри, интересни културни центрове и прекрасни паркове и градини.

Ще бъдете заобиколени от най-престижните колежи на университета, от британския академичния живот и ще сте само на 10 минути от High Street, главната търговска улица на града.

Присъединете се към средновековната атмосфера и мистериозните барокови параклиси на ЕF Oxford school, открийте красотите на музея за изкуство и архитектура – Ашмолиън или Музея за модерно изкуство, Бодлианската библиотека, Шелдънския театър на бележития архитект Кристофър Рен, средновековните църкви – „Св. Майкъл” и „Св. Дева Мария”. За любопитните има лабиринт от алеи и канали за проучване с велосипед, пеша или чрез лодка.

Град

Информация за Оксфорд

снимки от Оксфорд


Оксфорд е прекрасен град с зашеметяваща архитектура, история и култура. Ще намерите както древни, така и модерни колежи, очарователни музеи и галерии, изобилие от паркове, градини, зелени площи, където може да прекарвате свободното си време и да релаксирате. Градът е известен с Университета, който се състои от 38 независими колежа и самоуправляващи се колежи, както и 6 частни зали за езиково обучение. Академичната система е в сърцето на успеха на Оксфордския университет. Тя дава на студентите и академиците много облаги: от една страна - огромна, интернационална, реномирана институция и от друга – малка, дисциплинирана академична общност. Най старите колежи на университета са University College, Balliol College, and Merton College, всички те създадени през 13 век. Оксфорд има повече изследователски персонал, който работи по изследвания в различни области от всеки друг университет във Великобритания. Центърът на града е идеално подреден за организирани туристически разходки и е много добро място за посещение, ако искате да пазарувате, да обядвате или просто да се разходите с приятели. Чарът на Оксфорд са величествените колежи, с изумителна архитектура, място, което си заслужава да посетите, за да уловите духа на английското образование и култура.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Стандартният курс за подготовка по английски език на EF в Оксфорд е подходящ за тези, които желаят да усъвършенстват знанията си, да затвърдят наученото до сега или да започнат поетапна подготовка за висшето си образование или специализация в САЩ, Канада или Австралия.

Курсовете се провеждат целогодишно и са с продължителност от 8,12,16,20 и 24 седмици в зависимост от входящото ниво на владеене на езика на участника, което следва да бъде минимум “Beginner”. Групите са до 15 курсиста. Часовете са по 40 минути, сутрин и след обяд.Цели и задачи на обучението Целта на курс по английски език е да наблегне на разбирането и говоренето, съпътстващо всекидневните ситуации и комуникация. Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото, от което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате в рамките на всеки шест седмици. Един EF общ курс включва 26 урока седмично, които се провеждат сутрин и следобед, като занятията се редуват - провеждат се в класната стая или са самотоятелни, с пряко наблюдение от учител (общо време за обучение от 17 часа, 20 минути).
Планирани резултати от курса След завършването на курса вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. В края на курса всеки участник получава сертификат за достигнатото ниво.
Процес на обучение Курсът включва 26 учебни часа на седмица, които се провеждат сутрин в класните стаи или в специално пригодените лаборатории на училището. От тях 14 часа са посветени на граматика и лексика. В тях ще провеждате много дискусии и практически занимания, както и ролеви игри, в които вие ще бъдете разпределени в различни групи, на които се поставят задачи, след което ще представяте резултатите от тях. Вие имате също и 6 часа в езиковите лаборатории, където фокусът е насочен върху онлайн обучението. В тези часове вие ще използвате слушалки, през които ще ви се подава информация или задачи, които ще трябва да изпълнявате. Четири часа са предназначени за специалните предмети, които програмата ви дава право да изберете по ваш вкус. Можете да запишете история или местни обичаи, в които ще упражнявате не само езика, но и ще научавате ценна информация, която може да се получи само тук на място. Разбира се остава 1 час, който е посветен на гост лектор или на учител, като целта тук е да упражнявате своето умение да слушате и разбирате.
Контрол на обучението Контролът започва още с постъпване на курсиста в програмата–чрез входящ тест за владеене на английски език, на база на който бива разпределен в подходяща за нивото му група. С течение на курса и на база личната преценка на преподавателя и текущите тестове ученикът получава допълнителни материали, домашни работи и внимание, които да му помогнат да повиши своето ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Курс по английски език + спорт
Вторник 09:00 - 14:00 Курс по английски език+ спорт
Сряда 09:00 - 14:00 Курс по английски език+ спорт
Четвъртък 09:00 - 14:00 Курс по английски език+ спорт
Петък 09:00 - 14:00 Курс по английски език+ спорт
Събота 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
Неделя 09:00 - 20:00 Развлекателна програма
 

Настаняване

Материалната база Настаняването е в приемни семейства - в единични или двойни стаи. Осигурени са закуска и вечеря през седмицата, а в събота и неделя- и обяд.

Има възможност и за настаняване в общежитие, намиращо се непосредствено до училището. Изхранването е на полупансион – закуска и вечеря. Настаняването в общежитието е осигурено от неделята преди началото на курса до обяд на последната събота от завършването му. ЕF Oxford организира богата и разнообразна културна и спортна програма за свободното време, която се обявява седмично и всеки избира по свой вкус какво да прави и как да се забавлява.
Цена в

$

Семейство EF Campus EF Residence Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB NB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 1210
- 1288
- 1570
- 1710
- - - - - -
3 седмици 1815
- 1932
- 2355
- 2565
- - - - - -
4 седмици 2420
- 2576
- 3140
- 3420
- - - - - -
Extra Week 580
- 580
- 580
- 580
- - - - - -
10 седмици 5920
- 6310
- 7720
- 8420
- - - - - -
12 седмици 7000
- 7468
- 9160
- 10000
- - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Специфичното за този тип програма е, че позволява на курсистите да упражняват английския си език и извън учебните зали и лаборатории. Те могат да сторят това по време на организираните обиколки на музеите, магазините, историческите забележителности като споделят този опит със своите връстници, разбира се на английски език. Другите социални дейности предвиждат спорт (тенис, плуване, баскетбол, футбол), забавления (партита, забави, караоке), където учениците могат да практикуват наученото.
 

Цена

Цена в

$

Семейство EF Campus EF Residence Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB NB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 1210
- 1288
- 1570
- 1710
- - - - - -
3 седмици 1815
- 1932
- 2355
- 2565
- - - - - -
4 седмици 2420
- 2576
- 3140
- 3420
- - - - - -
Extra Week 580
- 580
- 580
- 580
- - - - - -
10 седмици 5920
- 6310
- 7720
- 8420
- - - - - -
12 седмици 7000
- 7468
- 9160
- 10000
- - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Застраховка за пътуване в чужбина - 72.00 $

—   Такса за регистрация - 145.00 $

—   Самолетен билет - 130.00 €

—   Джобни пари - 100.00 £

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Доплащане за самостоятелна стая - 39.00 $

—   Трансфер до летището - 105.00 $

 Други езикови програми


One to one
Искам още интересни програми
езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център