Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Ирландия

За кого?

Езиково обучение за възрастни

Какъв курс?

Интензивни,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 

Интензивни курсове по английски език в Дъблин! (Ref No:123)

Обща информация

виж галерията

Държава: Ирландия
Град: Дъблин
Език: Английски език
Възраст: над 18, 
Вид: Интензивни,  Летни ваканционни курсове,  Зимни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 35.00 часа на седмица
Цена на курса: 515 

Информация за училището

Учебният център в Дъблин е разположен в центъра на Дъблин, в район с много барове и кафенета, магазини и ресторанти в известния район Temple Bar area.

Учебният център в Дъблин разполага с модерна сграда с невероятна гледка към река Лифей. Освен светли учебни зали, новообновен компютърен център с мултимедийно оборудване и библиотека, до която всички имат пълен достъп, тук ще намерите нови приятели от цял свят.

Дъблин е градът на Боно и ирландските танци – перфектното място да учите и да почувствате настроението на града!

Град

Информация за Дъблин

снимки от Дъблин


Дъблин е столицата на Ирландия и най-големият град в страната. Това е главният административен център на графство Дъблин, който в момента представлява голям космополитен град. Дъблин е известен с Григорианския си архитектурен период и с многото красиви площади. Туристическите атракции са на близки разстояния, което създава възможност за приятна разходка. Градът е преуспяващ културен център и дом на велики литератори и известни личности, сред които са Самюъл Бекет, Едмънт Бърк, Уилям Йейтс, Джон Конъли, Джонатан Суифт, Оскар Уайлд, Джордж Бърнард Шоу, Боно (U2) и т. н. Дъблин е идеалното място за бизнес, както и за туристи с много свободно време.
Информация за Ирландия

снимки от Ирландия

Република Ирландия или Ейре е държава в Западна Европа, заемаща значителна част от едноименния остров - трети по големина на Стария континент и намиращ се в северната половина на Атлантическия океан. Площта на страната е 70,2 хиляди кв. км., а населението й е 4 470 000 души. Столица на Ирландия е град Дъблин (1,4 милиона жители). Островната държава заема площта на най-западния от двата по-големи британски острова. На юг бреговете му мият водите на Ирландско море, а също така и на проливите Свети Георги и Северният пролив. Дължината на целия остров от запад на изток е около 300 км., а от север на юг около 450 км. най-високата му точка се намира в планината Карантуил (1041 м).

 

Ирландският климат е основно умерен морски. В близост до западното крайбрежие преминава топлото Северноатлантическо течение, което заедно с югозападните ветрове на Атлантическия океан, носи със себе си топли и влажни въздушни маси. Зимата в Ирландия обикновено е доста мека, а лятото – прохладно. Най-топлият месец е юли (18-20 градуса), а най-студеният – януари (7-9 градуса). Бреговете на Ейре, особено на север, юг и запад са доста скалисти и силно разчленени от различни заливи. Най-големите и известни от тях са Голуей, Шанън, Дингъл и Донегол на запад и Лох-Фейл на север. В близост до бреговете на страната има и голямо изобилие от скални островчета. Ирландският ландшафт в основата си е равнинен, като вътрешните райони на Ейре се заемат от обширната Централна низина, а на изток и запад има островни образувания. Най-голямото плато в страната е Антрим (намира се на североизток). Като цяло ирландската природа е изключително красива и традиционно привлича туристи със своето неповторимо романтично излъчване от целия свят. В Ейре има и множество природни паркове, в които държавата е поставила под своята закрива редки представители на местната флора и фауна в естествената им екологична среда.

 

Ирландия е английско владение до 1921 година. Страната формално получава пълна независимост и излиза от британското Съдружество през 1949 г. Понастоящем само най-северните части на едноименния остров, населени главно с протестанти, влизат в състава на Великобритания, което исторически се характеризира с една дългогодишна борба за независимост на областта, известна под наименованието Северна Ирландия. От 60-години на миналия век стандарта на живот в Ейре започва да се повишава, а емиграцията към САЩ и други държави се прекратява. През 1973 г. страната става пълноправен член на ЕС, което още повече укрепва позициите й на Стария континент.

 

През 90-те години в Ирландия започва да се наблюдава бърз икономически растеж, който продължава до избухването на световната финансова криза. Последната и до ден днешен създава известни проблеми на местната икономика, но като цяло положението в страната е стабилно и стандартът на живот реално не е паднал, кой знае с колко. Водещите икономически отрасли в Ейре са фармацевтиката и медицинската промишленост, информационните и мултимедийни технологии, машиностроенето и хранителновкусовата промишленост. По производство на компютърни технологии Ирландия е на престижното 19 място в света. В Ейре има множество американски инвестиции в тази сфера и в страната се намират редица дъщерни предприятия на корпорации като IBM, Intel, Hewlett Packard, Dell, Oracle, Microsoft и др., а локалните компании в областта са около 300. Съвременната външна политика на Ирландия се характеризира от една страна с обвързаността с ЕС, а от друга - с желанието на тази държава да пази неутралитет (през Втората световна война, заедно с Швеция и Швейцария, Ирландия е неутрална, което спомага за развитието й впоследствие). Заради това страната не е член на НАТО, а участва единствено в мироопазващи операции на ООН.

 

Официалните езици в Ейре са ирландският и английският. Макар, че управляващите в Ирландия провеждат целенасочена политика местният език да измести този на Шекспир, последният си остава доста влиятелен в страната и (като) роден за мнозинството от нейните граждани. Ирландското население притежава келтски произход, а в Ейре има и редица национални малцинства (10 процента от общия брой на жителите) и немалко емигранти (около 300 000 души, основно от Източна Европа и бившите съветски републики). Културно и исторически католицизмът е играл винаги огромна роля в Ейре. Тази религия в момента се изповядва от болшинството от гражданите в страната и през вековете точно тя е спомогнала да бъде запазено живо националното самосъзнание на ирландците, особено в борбата им с англиканска Великобритания. Втората по влияние конфесия в Ирландия е протестанството.

 

Ейре има много силни традиции в областта на културата и изкуството. Ирландци са такива световноизвестни имена като Суифт, Оскар Уайлд, Джойс, Йейтс, Бърнард Шоу и Самюъл Бекет. Общо Ейре има цели четири нобелови лауреати за литература. През последните десетилетия местната поп и рок музика също отбеляза значителен подем, като накара милиони фенове по целия свят да разберат къде на картата се намира Ирландия, заради групи като My Bloody Valentine, U2, Thin Lizzy, The Cranberries и Шиниъд О Конър. Световна слава получават и проекти като Lord of the Dance, Riverdance и The Corrs. Любопитен и същевременно показателен факт е и че представители на Ейре печелят конкурса на Евровизия цели три пъти поред (като общо са носители на първата награда седем пъти).


Прочетете повече за Ирландия
 

Курс

Описание на курса Интензивните курсове са подходящи за всички, които желаят за кратък период да напреднат с езиковите си знания. С езиковите курсове в Дъблин имате възможност да опознаване забележителностите на града и да постигнете бърз езиков напредък.
Процес на обучение Интензивните курсове включват: - 20 учебни часа - стандартен курс по английски език; - 8 специфични часове - лексика и местна култура; - 7 учебни часове - структурирани езикови упражнения, онлайн и печатни материали, учебни клубове и работа по проекти. 1 учебен час = 45 минути
Примерна учебна програма
Понеделник 08:45 - 14:00 Обучение по английски език
Вторник 08:45 - 14:00 Обучение по английски език
Сряда 08:45 - 14:00 Обучение по английски език
Четвъртък 08:45 - 14:00 Обучение по английски език
Петък 08:45 - 14:00 Обучение по английски език
Събота 00:00 - 00:00 Свободно време за развлечения и екскурзии
Неделя 00:00 - 00:00 Свободно време за развлечения и екскурзии
 

Настаняване

Материалната база Предлагат се две опции за настаняване - в приемни семейства или общежития.

Приемните семейства осигуряват единични или двойни стаи, както и полупансион (закуска и вечеря). В тях ще научите как живеят местните хора и ще разберете защо Дъблин е един от най-добрите градове за живеене.

Общежитията предлагат само единични стаи. В тях не се предлага храна.
Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - - 1090
- 960
- 1030
- 620
3 седмици - - 1635
- 1440
- 1545
- 930
4 седмици - - 2180
- 1920
- 2060
- 1240
Extra Week - - 545
- 480
- 515
- 310
10 седмици - - - - - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Освен целодневни екскурзии, ще имате възможност да разгледате всички забележителности на града и околностите, да се забавлявате на открито и да намерите своите нови приятели!
 

Цена

Цена в

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици - - 1090
- 960
- 1030
- 620
3 седмици - - 1635
- 1440
- 1545
- 930
4 седмици - - 2180
- 1920
- 2060
- 1240
Extra Week - - 545
- 480
- 515
- 310
10 седмици - - - - - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Настаняване

—  Сертификат за завършен курс

—  Свободен достъп до интернет

—  Полупансион (закуска + вечеря)

Допълнително се заплаща

—   Такса за регистрация - 85.00 €

—   Самолетен билет - 200.00 €

—   Трансфер до летището - 95.00 €

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център