Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за ученици

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

Summer School Oxford Headington - опознай, за да обикнеш (Ref No:665)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Оксфорд
Език: Английски език
Възраст: от 14 - 18, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 530 £ 

Информация за училището

Oxford Headington summer school се намира в кампуса на Oxford Brookes University. Сградата е старинна и красива. Въпреки това, стаите са обзаведени в съзвучие с всички съвременни изисквания. Класните стаи са просторни и напълно оборудвани.

Преподавателите са специалисти в своята област, с дългогодишен стаж и опит в работата с деца. Учебната атмосфера е лека и приятна. Учебната сграда е заобиколена от зелени площи и градини, където участниците могат да си почиват в паузите между учебните занятия. Не далеч се намира и спортната зала, както и няколкото игрища, фитнес център, тенис корт и други спортни съоръжения.

Оксфорд се намира в централна Англия, разположен е в близост до устието на река Темза. Градът е седалище на един от най-старите и най-известни университети в света - Оксфордския университет - създаден през 13 век.

Центърът на стария и новия град е Карфакс, от където тръгват четирите главни улици. Интересни забележителности са: църквите Св. Майкъл, построена през 11 век и Св. Дева Мария, построена през 13 век; Бодлианската библиотека, наречена на сър Томас Бодли — английски дипломат, реформирал библиотеката през 1603 г.; Шелдънския театър, дело на бележития архитект Кристофър Рен и др.

Град

Информация за Оксфорд

снимки от Оксфорд


Оксфорд е прекрасен град с зашеметяваща архитектура, история и култура. Ще намерите както древни, така и модерни колежи, очарователни музеи и галерии, изобилие от паркове, градини, зелени площи, където може да прекарвате свободното си време и да релаксирате. Градът е известен с Университета, който се състои от 38 независими колежа и самоуправляващи се колежи, както и 6 частни зали за езиково обучение. Академичната система е в сърцето на успеха на Оксфордския университет. Тя дава на студентите и академиците много облаги: от една страна - огромна, интернационална, реномирана институция и от друга – малка, дисциплинирана академична общност. Най старите колежи на университета са University College, Balliol College, and Merton College, всички те създадени през 13 век. Оксфорд има повече изследователски персонал, който работи по изследвания в различни области от всеки друг университет във Великобритания. Центърът на града е идеално подреден за организирани туристически разходки и е много добро място за посещение, ако искате да пазарувате, да обядвате или просто да се разходите с приятели. Чарът на Оксфорд са величествените колежи, с изумителна архитектура, място, което си заслужава да посетите, за да уловите духа на английското образование и култура.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Този интензивен курс по английски език е перфектната комбинация, която ти дава както солидна подготовка, така и незабравими спомени и нови приятели. Целта на курса е да усъвършенстваш знанията си, да опознаеш английската култура и начин на живот, да придобиеш опит в общуването в една мултинационална среда.

Една седмица от курсът се състои от 20 урока със средна продължителност от по 45 мин. В програмата са включени също така и дейности, ориентирани към работата в екип, развиване на лидерските и комуникативните умения на участниците. Освен това, в този курс се отделя специално внимание на техниката на учене, нейното изграждане и използването на самообучаващи материали. Програмата предвижда и екскурзии до известни градове и исторически забележителности.
Цели и задачи на обучението Един общ курс включва 20 урока седмично, които се провеждат сутрин или сутрин и следобед, в зависимост от избраният период. Основната цел е да се подобрят комуникативните възможности и начина на изказ на участника, както и да се обогати речниковият му запас. Особено внимание се отделя на граматиката, лексиката и синтаксиса на обучавания. Цел на този курс е да се създадат полезни навици на учене, да се обясни как се използват самообучителни програми, както и по какъв начин ученика може да следи собственият си напредък.
Планирани резултати от курса След завършването на курса вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници. Освен всичко това, вече ще познавате от близо една друга култура и начин на живот, а също така ще се срещнете и с редица нови националности. На края на курса се провежда финален тест за да се провери до колко е усвоено преподаденото и се издава съответния сертификат. Освен всичко това ще имате и невероятната възможност да работите с едни от най- добрите специалисти в областта. Това значително ще повиши възможностите ви и ще бъде несъмнено огромно предимство, ако за в бъдеще желаете да се развивате в тази насока или смятате да кандидатствате зад граница.
Процес на обучение Денят започва със закуска от 7.30 до 8.45 часа, която се сервира в обособените за това помещения в кампуса. Учебните занятия започват от 9 до 12.30 часа сутрин или от 14 до 17.30 часа следобед. Всеки ден се поставя акцент върху различна част от обучителният курс. Обяда е от 13 до 14 часа. Вечерята се сервира между 18 и 19 часа. Занятията се провеждат в малки групи от 8 до 12 човека, в които са събрани хора от различни националности. По този начин се упражнява максимално езика и наученото до този момент. По време на обучението специално внимание се отделя на изразните средства на кандидата, разговорния език и произношението му, както и на способността му да усвоява материал с непознати думи и термини. Обикновено, следобедите са предвидени за екскурзии. В програмата се включва едан целодневна и една полудневна екскурзия.
Контрол на обучението При пристигането си, курсиста държи входящ тест, който е съставен от няколко компонента. На база на показаните знания и получената оценка, се изготвя досие на участника и се избира подходящата за него група. Учениците се групират по това колко знаят, а не по тяхно лично желание и преценка. В процеса на обучение е възможна смяна на групата в случай, че се установи, че участникът напредва барзо или изостава прекалено много от общото ниво на представяне. В случай, че обучаващият се е присъствал на по- малко от 80 % от проведените занятия, и няма извинителна причина, на края на програмата не получава сертификат. Всеки ден се следи стриктно дали частникът е в клас или не, правят се контролни работи, тестове, както и ролеви игри. Основната цел на всичко това е да се следи процесът на усвояване на материална на максимално ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Вторник 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Сряда 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Четвъртък 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Петък 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Събота 11:00 - 00:00 Развлекателна програма
Неделя 11:00 - 00:00 Спорт и забави
 

Настаняване

Материалната база Участниците се настаняват в предварително подготвени за целта места. Сградите са разделени на няколко апартамента, в които влизат няколко спални, общо помещение, кухня и бани и тоалетни. Спалните са единични, модерно обзаведени и отговарят на всички съвременни изисквания.

Учениците могат да използват и специално изграденият обществен център, в който има кафене, телевизор, радио, игрална зала, машини за напитки и десерти и ред други.

Около кампуса има и многобройни зелени площи, които го правят подходящо място за почивка след учебните занятия. В кампуса също така има и книжарница и магазин, които се намират в близост до столовата зала.
Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
1 седмица - 587
- - - - - 530
-
2 седмици - 1147
- - - - - 1060
-
3 седмици - 1761
- - - - - 1590
-
4 седмици - 2348
- - - - - 2120
-
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Всяка седмица организаторите предлагат разнообразна програма от екскурзии и развлекателни дейности. Програмата се организира от преподавателите, като дава неповторимата възможност да се забавлявате, да се срещате с нови хора и в същото време да упражнявате езика си.

През първият учебен ден ще ви дадем специално изготвен каталог с различни дейности и екскурзии, както и датите за които е предвидено изпълнението им.

Основно развлекателната програма може да се раздели на две подчасти- спортни занимания и неспортни дейности. Организаторите са помислили и за времето след вечеря (от 19 до 22.30 часа), като са предвидени редица дейности, като организиране на барбекю, караоке вечери, танцови забави и много други прояви.
 

Цена

Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB
1 седмица - 587
- - - - - 530
-
2 седмици - 1147
- - - - - 1060
-
3 седмици - 1761
- - - - - 1590
-
4 седмици - 2348
- - - - - 2120
-
10 седмици - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Депозит за покриване на щети - 30.00 £

—   Депозит за ключ - 20.00 £

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Трансфер до летището - 126.00 £

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център