Отговорете на въпросите,
за да намерите желания
от Вас езиков курс.

02/ 988 86 04
 21 държави —
507 езикови курса

Какъв език?

Английски език

В коя държава?

Англия

За кого?

Езиково обучение за студенти

Какъв курс?

Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 

London Summer School – за едно незабравимо лято (Ref No:657)

Обща информация

виж галерията

Държава: Англия
Град: Лондон
Език: Английски език
Възраст: от 16 - 25, 
Вид: Стандартни курсове,  Летни ваканционни курсове, 
Настаняване: Общежитие,  Приемно семейство,  Студио, 
Ниво език: Elementary,   Pre - Intermediate,   Intermediate,   Upper Intermediate,   Advanced,  
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
Цена на курса: 605 £ 

Информация за училището

Bounty House е напълно ново изградена сграда. Строежа и завършва през септември 2004г., като отделените за целта средства са в размер на 6 милиона паунда. Капацитета на учебната база е 500 студенти. Разполага с 35 класни стаи, библиотека, с богат архив от различни произведения, учебни помагала, дискове, самоучители и много други. Освен това, читалнята има и 45 компютъра, които са със свободен достъп и всеки, който се нуждае, може да ги използва. Учениците имат и безплатен интернет във всяка част от учебната база. Освен това, в кампуса се помещава и кафене, обща зала за отдих и почивка, книжарница, медицински център, както и 4 IT зали, напълно оборудвана лаборатория и арт - студио. В сградата има и обществен телефон, а в случай на нужда, студентите могат да използват и факс машината (срещу съответното заплащане).

Автобусната спирка е точно пред вратите на училището, а най-близката метростанция, както и гара са на едва 10 минути пеша. За да стигнете до центъра на града ви трябват само 5 - 10 минути.

Лондон е столицата на Англия. Често е наричан „зеленият град” заради многобройните си открити пространства и е твърде голям, за да може да се характеризира с определен архитектурен стил.

Лондон е център на огромна урбанизирана територия, известна като Големият Лондон, която може да се нареди сред най-големите по територия градски образувания. В центъра се намира древният град Лондон, наричан Сити или Скуеър Майл. В рамките му както Сити, така и Уестминстър имат статус на отделни градове.

Той е една от световните столици на класическата и популярната музика, дом на огромен брой музиканти и групи, както и на големи световноизвестни концертни зали като Роял Албърт Хол. В Лондон е създадено първото оригинално Хард Рок кафе. Градът е изиграл огромна роля в развитието на музикални жанрове като пънк, готик рок, хард рок, дръм енд бейс, електронна музика.

Това е динамичен град, който живее и диша с дъха на многолюдното си и многонационално население.

Времето в Лондон е променливо, което означава, че може да се смени буквално за няколко минути. Вали дъжд, пеква слънце изведнъж, после пак прииждат облаци.Може би най-подходящият сувенир от Лондон би трябвало да бъде чадър, а не ключодържател с Биг Бен.

Забележителности в Лондон са прочутата часовникова кула Биг Бен, Уестминстърското абатство, където се извършват коронациите, сватбите и погребенията на кралското семейство, Бъкингамския дворец, резиденцията на кралското семейство, Виенското колело, познато, като Окото на Лондон. Не по-малко известни забележителности на града са и двуетажните автобуси и червените телефонни будки.

Град

Информация за Лондон

снимки от Лондон


Лондон е столицата на Обединеното кралство и Англия. Наред с Ню Йорк, Париж и Токио, Лондон е един от четирите най-важни глобални градове. В него се произвежда 17% от БВП на Великобритания, а Лондонското сити (City of London) е един от основните финансови центрове в света. През Лондон тече река Темза, над която са построени множество мостове. Най-известният сред тях е Тауър Бридж (Tower Bridge), построен през ХІХ век от крепостта Tower of London, откъдето носи и името си. Лондонското метро е първото метро в света. Други забележителности в Лондон са: прочутата часовникова кула Биг бен; Уестминстърското абатство, където се извършват коронациите, сватбите и погребенията на кралското семейство; Бъкингамския дворец, резиденцията на кралското семейство; Катедрата Сейнт Пол и разбира се London Eye - колело за наблюдение високо 137 метра. Огромна забележителност в Лондон са музеят с восъчни фигури на Madame Tussauds, British museum и Природоисторическия музей, включващ 4 зони. Най-голямата търговска улица в Лондон е Oxford street, по която рядко се срещат англичани. Лондон е известен с червените двуетажни автобуси и червените телефонни кабини, грабващи окото на всеки току що пристигнал турист.
Информация за Англия

снимки от Англия

Обединеното Кралство предлага много голям избор на средни училища, колежи и университети, както и на институции за повишаване на квалификацията.  Англия е известна със своите образователни структури предлагащи качествено езиково образование и обучение в чужбина (езикови ваканции)..

Всяка година Обединеното Кралство привлича около 300 хиляди чуждестранни студенти, а Лондон е особено привлекателно място, защото предлага удобни условия за живот и отлични връзки с всички големи градове по света , както и уникален културен живот и историческо наследство.

Посетителите могат да се учудят от различните наименования, които се използват за описание на страна, наричана като Британия, Велика Британия, Обединеното кралство, UK и Англия (последното се използваше от много голяма част от света, включително и Сащ).

Ако трябва да бъдем точни, Велика Британия включва Англия, Уелс, и Шотландия заедно с всички неотдалечени от сушата острови, включително островите Wight, Scilly, Hebrides, Orkney, и Shetlands. Британия се намира на най – западната част на континенталния шелф на Европа. Състои се от два големи и няколко малки острова, разделени от Европейския континент с Ла Манша. Мекият морски климат и леко вълнообразната низина дават на главната част на острова отлична възможност за развитие на земеделието.

Англичаните обичат природата и креативността, редът и хармонията, езикът и знанието и не обичат помпозността. Те са природно любопитни, толерантни и справедливи са, модернистични, практични, гъвкави и вярват в себе си. Те могат да бъдат крайно упорити и скептични, но и прекалено зависими от алкохола и „културата на пъбовете”, както и антиителектуални в лицето на „английските футболни фенове". 

Британците са горда нация със самочувствие, идващо от вековната история на страната. Великобритания е с много богата история и култура, държава, от която можете да научите повече както за английската, така и за световната история. Тук ще видите многобрийни интересни забележителности – дворци и уникални паметници на културата.

Споделете Опит !

Ако сте студенти или ученици в Англия или имате информация, която ще бъде полезна на настоящите кандидатстуденти и ученици, то тук можете да я публикувате! Ще публикваме всичко, което можете да споделите с желаещите да кандидатстват в Англия. Разкажете как Вие кандидатствахте, какви проблеми срещнахте и как се справихте с тях. Какви са личните Ви впечатления! Пишете за всичко, което според Вас трябва да знае ученикът и кандидатстудентът за ВУЗ и училищата в Англия.


Прочетете повече за Англия
 

Курс

Описание на курса Този интензивен курс по английски език е перфектната комбинация, която ти дава както солидна подготовка, така и незабравими спомени и нови приятели. Целта на курса е да усъвършенстваш знанията си, да опознаеш английската култура и начин на живот, да придобиеш опит в общуването в една мултинационална среда.

Една седмица от курсът се състои от 20 урока със средна продължителност от по 45 мин. В програмата са включени също така и дейности, ориентирани към работата в екип, развиване на лидерските и комуникативните умения на участниците. Освен това, в този курс се отделя специално внимание на техниката на учене, нейното изграждане и използването на самообучаващи материали. Програмата предвижда и екскурзии до известни градове и исторически забележителности.
Цели и задачи на обучението Той ще ви помогне да усъвършенствате нивото, на което започвате, както и всяко следващо, в което навлизате. Един общ курс включва 20 урока седмично, които се провеждат сутрин. Основната цел е да се подобрят комуникативните възможности и начина на изказ на участника, както и да се обогати речниковият му запас. Особено внимание се отделя на граматиката, лексиката и синтаксиса на обучавания. Цел на този курс е да се създадат полезни навици на учене, да се обясни как се използват самообучителни програми, както и по какъв начин ученика може да следи собственият си напредък.
Планирани резултати от курса След завършването на курса вие ще сте по-уверени във воденето на разговори с различна тематика. Ще подобрите нивото си на владеене на езика и ще обогатите речниковия си запас. Курсът ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да разговаряте свободно с различни събеседници. Освен всичко това, вече ще познавате от близо една друга култура и начин на живот, а също така ще се срещнете и с редица нови националности. На края на курса се провежда финален тест за да се провери до колко е усвоено преподаденото и се издава съответния сертификат. Освен всичко това ще имате и невероятната възможност да работите с едни от най-добрите специалисти в областта. Това значително ще повиши възможностите ви и ще бъде несъмнено огромно предимство, ако за в бъдеще желаете да се развивате в тази насока или смятате да кандидатствате зад граница.
Процес на обучение Денят започва със закуска от 7.30 до 8.45 часа, която се сервира в обособените за това помещения в кампуса. Учебните занятия започват от 9 до 12.30 часа сутрин или от 14 до 17.30 часа следобед. Всеки ден се поставя акцент върху различна част от обучителния курс. Обядът е от 13 до 14 часа. Вечерята се сервира между 18 и 19 часа. Занятията се провеждат в малки групи от 8 до 12 човека, в които са събрани хора от различни националности. По този начин се упражнява максимално езика и наученото до този момент. По време на обучението специално внимание се отделя на изразните средства на кандидата, разговорния език и произношението му, както и на способността му да усвоява материал с непознати думи и термини. Обикновено, следобедите са предвидени за екскурзии. В програмата се включва една целодневна и една полудневна екскурзия.
Контрол на обучението При пристигането си, курсиста държи входящ тест, който е съставен от няколко компонента. На база на показаните знания и получената оценка, се изготвя досие на участника и се избира подходящата за него група. Учениците се групират по това колко знаят, а не по тяхно лично желание и преценка. В процеса на обучение е възможна смяна на групата, в случай че се установи, че участникът напредва бързо или изостава прекалено много от общите нива на представяне. В случай че обучаващият се е присъствал на по-малко от 80 % от проведените занятия, и няма извинителна причина, на края на програмата не получава сертификат. Всеки ден се следи стриктно дали частникът е в клас или не, правят се контролни работи, тестове, както и ролеви игри. Основната цел на всичко това е да се следи процесът на усвояване на материална на максимално ниво.
Примерна учебна програма
Понеделник 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Вторник 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Сряда 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Четвъртък 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Петък 09:00 - 14:00 Учебни занятия
Събота 11:00 - 00:00 Развлекателна програма
Неделя 11:00 - 00:00 Спорт и забави
 

Настаняване

Материалната база Участниците имат богат избор от места за живеене. Могат да си изберат да пребивават в общежитие. Стаите са единични, със съвременно обзавеждане и собствена баня и тоалетна. Ако желаете, може да бъдете настанени и в двойна стая.

Другият вариант, който ви се предоставя, като избор, е стая в луксозна резиденция. Във всеки апартамент има по 6 спални помещения, общата кухня, която е напълно оборудвана. Има хладилник, микровълнова фурна, тостер, котлон, ютия, дъска за гладене и др.

Третият вариант е студио. Стаята е по-голяма от спалня, като освен стандартното обзавеждане, тук има и малък хладилник, микровълнова печка и фурна с котлон. Обикновено тези стаи се предоставят на участници, които предпочитат сами да отговарят за яденето си.

Във всяка сграда има перално помещение, а всички стаи се почистват веднъж в седмицата. Кампусът разполага с 24 часова охрана, а всеки участник получава собствен ключ с идентификационен код.

Четвъртата възможна опция, която може да изберете, е приемно семейство. Организаторите разполагат с предварително изготвен списък от семейства, които могат да предоставят изискваните условия. Това е вариант, който е по- подходящ за младите ни участници, тъй като живота е в обстановка, близка до семейната среда. Задължително трябва да се обърне внимание на факта, че не всички семейства се намират в непосредствена близост до учебната база. Понякога може да е нужно да пътувате и повече от 30 мин. Несъмнено обаче, това е най-добрият вариант, ако желаете да практикувате колкото се може по-често изучаваният от вас език.
Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
1 седмица - 605
- - -
2 седмици - 1210
- - -
3 седмици - 1815
- - -
4 седмици - 2420
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря


 

Развлекателна програма

Забавление Всяка седмица организаторите предлагат разнообразна програма от екскурзии и развлекателни дейности. По този начин от една страна опознавате различни местности, исторически забележителности и културни паметници, срещате се с нови хора и създавате нови контакти, а в същото време имате възможност и да упражнявате наученото.

Основно развлекателната програма може да се раздели на две подчасти - спортни занимания и неспортни дейности. Организаторите са помислили и за времето след вечеря, като са предвидени редица дейности, като организиране на барбекю, караоке вечери, танцови забави и много други прояви.
 

Цена

Цена в

£

Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
1 седмица - 605
- - -
2 седмици - 1210
- - -
3 седмици - 1815
- - -
4 седмици - 2420
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Цената включва

—  Тест за определяне на нивото

—  Учебни материали

—  Сертификат за завършен курс

—  Развлекателнa програма

—  Пълен пансион (закуска + обяд + вечеря)

—  Езиков курс - 20 уч. ч. седмично

Допълнително се заплаща

—   Самолетен билет - 120.00 €

—   Джобни пари - 100.00 £

—   Допълнителна екскурзионна програма - 0.00 лв.

—   Трансфер до летището - 0.00 лв.

 езикови обучение курсове училища и университети обучение в чужбина международен образователен център